Jtd .... 6 prestav.....nekaj tankov je bila povprečna poraba 4.5l, sam potem se mi ni dalo več vozit varčno.
pod 5 realno nima noben od 500+voznikov, povprečje se giba vsem 5.5l.za tako kanto vsaj liter preveč...
Zdravo vsem skupajZiher je že kje zadaj tema, a verjetno vedno aktualna. Ne vem, a se meni samo zdi, a grejo porabe počasi gor (napraj 20 let nazaj..ko si se dejansko vozil s povprečjem med 6 in 7 litri), kljub vsem eko foram, ki so jih proizvajalci dolžni izvajat in iskat nižjo porabo...da je realnost povprečja nad 7 litri.
Ja samo porabi še pa zdaleč ne manj kot je pred 20 leti.Na golfe se ne spoznam, ampak a narobe ugibam, da je danasnji malo vecji pa malo težji?
to je samo masa vozila, dodaj še porabnike ki jih golf 1 nima....začevši s klimo in celim kupom električnih pripomočkov...klima neki pobere štrom tudi...Dolžina vozila:
Golf 1: 3,705m
Golf 8: 4,286m
Masa vozila
Golf 1: 790-970kg
Golf 8: 1255-1465kg
Teh švoh 60cm in dobrih 400kg se more nekje poznati.
1.3 jtd sploh ni nekaj varčen. Clio 1.2 poraba 5.5l, jtd 5l. Razlika je v teži avta in moči.
Kupi in sprobaj in boš videl da ni 4litre taka poraba je medvode/Kranj in nazaj, ker živim v hribih na 700 /800 metri se poraba dvigne, dol tud ne gre brez gasa. Recimo Gorenja vas/Kranj/Vršič ali Cerkno / Bovec/ Trenta / Vršič da se ne voziš 80 in da ga pelješ 100 je povprečna poraba 5.5l, da tud koga prehitis. Clio 1.2 58km mi je kuril 5.5l/6l se accent l. 1999 s 90 km je kuril 6l na isti cesti. Mam belezen porabo na oni spletni strani. Tako da če voziš do 2000 obrati jtd motor je potem poraba na regionalki 4.5l samo to te uspava