Ne razumeš, ... ne zastopiš nič. Na toliko straneh smo ti odgovorili, da se tako kot si ti predstavljaš - ne dela. Se je delalo, da, pred 30 ali več leti, toda danes je v ozadju še marsikaj kot pa samo sreča na obrazu naročnika v tistem hipu ko so peč zašvasali nazaj. Žal.
Zakaj? Zato ker si pri svojem delu tudi odgovoren. Ter zato, ker moraš ob svojem delu zadovoljiti tudi cesarja in njegove inštitucije. Zato je mnogo bolje poiskati novo peč, dimnikarji imajo mnogo manjšo vlogo pri tem kot ti tule strašiš, kot pa na silo flikati staro in pregorelo. Še zlasti pa ob novici da je pavličeva, kar sem pa tudi opisal zgoraj kaj vse je bilo z njihovimi izdelki.
V 80. in 90. letih je bila prava poplava raznoraznih proizvajalcev, velika večina je začela vmes izvajati bližnjice kot so materiali iz žnj klase. Sem bil zraven in vem kaj govorim, povem pa, da mene te bližnjice niso premamile. Opredelil sem se na industrijske zahteve in tam ni bližnjic - ker jih preprosto ne sme biti. V malopotrošnji smo pa lahko občudovali marsikaj.
Sedaj pa naj bo dovolj. Za premostitev si pomagaj z raznimi gašperji ali toplotnimi črpalkami, vsekakor pa nikar improvizirati. Lahko, toda na lastno odgovornost. Moji zapisi so predvsem dobronamerno opozorilo, ker je že marsikaj bilo in še bo, nikakor pa da bi te omalovaževal. Opozoril sem pač na tvoje napačno razmišljanje v tem problemu, ki - vem da ni majhen. Sploh v tem letnem času. Sicer pa peč crkne vedno ravno takrat ko je v uporabi, čez poletje pa nikoli, kajne.