Popravilo avtomatskega menjalnika

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.221
1.680
113
Titograd
Ja, opcija je menjava senzorja samo, ampak se v večini primerov napaka ponovi v par mesecih. Obnovljena mehatronika je pa druga pesem

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.179
525
113
46
dolenska
Morem celo temo prebrat?
Mam menjavo olja na sx4. V Trebnjem mi je usput samo ga pluvajo na muč. Kaj mi priporočate, da je nekak sigurno?

tony

Guru
23. jul 2007
10.963
1.849
113
Suzuki, gre za 6 stopenjski Aisin klasični avtomat? Vsak uradni servis mora to znati.

Načeloma tudi ni drago, dokler jim ne stopiš na žulj, ko jim razložiš, da je treba olje menjati 2x (izpustiš staro olje, naliješ novo olje, greš čez prestave in zapelješ en krog (recimo kilometer stran in kilometer nazaj), nato pa spet izpustiš mešanico starega in novega olja, naliješ novo olje, greš čez prestave in konec.

Uradni servis mi je v drugo, za dvakratno menjavo (cca. 6 litrov olja) z zamero vred vzel 400 EUR. Aja, olja niti slučajno nimajo na zalogi in jih je treba dvakrat opomniti, naj ga naročijo. Seveda ga ne bodo naročili in ko boš prišel tja te bodo morali nato prenaročiti na drug termin... Ah, ja.

tony

Guru
23. jul 2007
10.963
1.849
113
Aja, menjave olja z mašino, pod tlakom (Tim Eckart in kar je še tega) se na daleč izogni. Menjajo naj tako kot motorno olje, z izlitjem olja iz karterja ven.