pop-up šotor?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Kvaliteta je za silo dobra. Za v avto in kampiranje malo tu-malo tam je OK. Za kake resnejše pogoje pa ravno ni, ker ni stabilen, pa tudi glede na vodni stolpec kaže na to, da nekega silnega dežja ne drži. Da ne govorim o kondenzu, ki se nima kam odvajat.
Ampak js ga imam in svojemu namenu služi dobro.

LP, MM.

Saj imaš zraven še 4 napenjalne vrvice in sem prepričan da je stabilen kot vsak drug iglu. Letos sva s punco 3 tedne uporabljala Quechua 2sec XL III (za 3 osebe) po Španiji in Portugalski. Na zahodu so surferski kampi, kar pomeni, da je zelo vetrovno in ga nisem niti enkrat privezal na napenjalce pa ni bilo nobenega problema. Enkrat je bila tudi nevihta cca. 15 minut močnega naliva in je vse opravil z odliko. Imel sem s sabo še en "resnejši" šotor pa ga nisem niti enkrat postavil.
Glede kondenza pa ne vem kje je problem, ker ima isto narejeno kot klasičen iglu.
Za kampiranje z avtom 100% priporočam. Postaviš ga s pribijanjem klinov vred okoli 3 minute, pospraviš pa tudi v podobnem času. Problem, je samo za bicikle/motorje/peš, ker je zložen prevelik.

Glede klinov imam pa take izkušnje. Vsi orginal klini najsi bodo navadni ali uni prepognjeni so vredni piškavega oreha, ko je enkrat podlaga konkretno trda. Jest sem si letos v ta namen nabavil ene 20kom 150 žebljev. Ni bilo podlage v katero se ni dalo zabiti
wink-1.gif

wink-1.gif

Sta imela srečo...meni je že na dveh Quelchua (3 osebe AIR in 2 osebe LIGHT) prišla voda noter skozi dno. Tisto pletenje res ni kaj posebnega in po kaki uri, dveh pranja maš lepo vodo noter. Še posebej, če piha veter.
V neurju pa se šotor kljub 4 vrvicam zvija praktično do tal ko noter ležiš.
Verjetno tvoj iglu ni glih kaj dobrega, če ga primerjaš s Quelchuo. Tudi v AIR verziji šotora se kondenz mnogo bolj nabira, kot v navadnem igluju za 50 €.

Glede klinov se strinjam - karkoli originalnega je samo za okras. Kupit je treba ali močne kline ali pa žeblje kot si rekel.

Quelchua ima svoje slabosti, ampak ima tudi svoje prednosti in tudi sam ga uporabljam z veseljem. Kdaj drugič pa kak drug šotor. Pač odvisno od zahtevnosti in pogojev.

LP in lepo poletje,
M.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
lahko ga imas za poljubno stevilo oseb..... naprimer nabavis BaseSecondsFULL in potem dodajas sotore po zelji
smile-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz imam Quechua II XL in sem zadovoljen. Ni posebnega sicer. šotor kot šotor. Edini + je čas postavitve in pospravljanja. Glede kvalitete in prepustnosti vlage pa je še prezgodaj govorit. (me še ni dobil dež)

Skratka za hitre prenočitve idealen. za resnejše kampiranje pa pogojno.