Pop TV in Kanal A plačljiva

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Si napisal sam že alternativo, jaz tudi še eno, pa zagotovo se še kakšna najde...
Drugače pač ostaneš na tem kar imaš in plačaš kar zahtevajo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Govora je o razumni alternativi.

Ne pa o investiciji.

Vedno bolj postajamo ujetniki monopola energetike in telkomunikacij

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Z zadnjim se v celoti strinjam. Verjetno nikoli več ne bodo te zadeve tako poceni.

Investicija je minimalna. 2x router po 40 eur (to itak verjetno rabiš) + usmerjeni anteni, če je razdalja večja. Par mesecev in si na nuli, potem pa čisti plus.
Še enkrat: samo vote by money razumejo. Je pa jajc, če nimaš alternative...
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

V hiši so 3tvji.

routerja sicer imam že dva (enga v rezervi)

kje naročit net?

bodi konkreten, ne pravljic pisat

in še verjetno rabiš nove televizije al kaj

pa to je taka investicija da se v 20 letih ne povrne, vmes pa vse zastari

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
To kar sem napisal je za net od soseda. Če nimaš alternative si pač naj..., torej ti ostane, da boš plačeval še 5 EUR dodatka za Pop TV.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nobenga ni, ki bi ponujal preko elektrike.

Gen-i bi se lahko tega lotil ...
smile-1.gif
kot je naredil revolucijo pri plinu in elektrike

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Lastniku Proplus je treba jasno dat vedet, da ta vaja v SLO ne bo šla skozi.! A se bojim da iz tega ne bo nič.
Sicer pa dejmo recimo začet prodajat v ZDA balirano meglo. Jo bodo zagotovo vsi, ki imajo vodovod morali kupovali. ?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.026
113
Jaz si delim internet s kolegom, ki je predaleč od centrale za kake uporabne storitve razen opcije preko mobilnih omrežij, ki pa so se pojavile kasneje.

Naročen imam 100/100 internet, link do njega pa je nekje 22 Mbit, zaradi razdalje 3,5 km in uporabljene opreme, ki je praktično najnižjega cenovnega ranga (2x 741ND in dve panel anteni 18 dB. Obenem je v omrežju še VU+ sprejemnik, s katerim CATV lepo streamamo po lokalnem omrežju in lahko gleda še tv preko KODIja. Opcije IPTV še nimamo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Ne vem, če je ta zadeva preko elektrike tako enostavna. Vsaj ne z opremo za navadne smrtnike.
Sam imam tako LAN urejen po stanovanju in deluje brezhibno
cheer.gif
, ampak zadeva naj bi delovala nekje do 100m, potem pa mrk. Da ne govorim o tem, če so vmes kakšne varovalke in ostale zadeve. Potem zadeva mrkne takoj.
Poleg tega se mi zdi, da je trenutno konkurenca relativno visoka (še) in cene relativno nizke, tako da se nobenemu ne splača v vložek v to.
Hkrati Gen-I ne bi mogel imeti nič s tem, saj tudi nima svojega električnega omrežja. To bi morali ponudniki omrežij uredit.

@Daniel: vse se da, če se znajdeš. Razen izjem, ki so morda res brez vsake možnosti alternative, žal tudi taki obstajajo. Sam sem tudi imel včasih net iz sosednjega bloka. Vse delalo bp. strošek postavitve pa en dodaten router za 40 EUR. Odplačal se je v mesecu in pol, potem je bil pa par let sam plus. Brez kakršnihkoli težav, enkrat postavil in pozabil. Legendarni Linksys WRT-54G z DD-WRT
cheer.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Jaz si delim internet s kolegom, ki je predaleč od centrale za kake uporabne storitve razen opcije preko mobilnih omrežij, ki pa so se pojavile kasneje.

Naročen imam 100/100 internet, link do njega pa je nekje 22 Mbit, zaradi razdalje 3,5 km in uporabljene opreme, ki je praktično najnižjega cenovnega ranga (2x 741ND in dve panel anteni 18 dB. Obenem je v omrežju še VU+ sprejemnik, s katerim CATV lepo streamamo po lokalnem omrežju in lahko gleda še tv preko KODIja. Opcije IPTV še nimamo.

Vklopiš tv in gledaš progame kot običajno....

malo sutra

vse te opcije so nepraktične iz vidika tv gledalca, ki vklopi tv in gleda...

to so variante iz obupa

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Lool, no tole bom pa izredno presenečen, če bo šlo tudi pri ovcah čez.
Bo pa morda potrebno spet kakšno peticijo pripravit.

Še en dokaz, kakšni nesposobneži nam vladajo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
Fak kaj si vse ne zmislijo, čisto na vse bi se prisesali pijavke ene.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Me dej fuknjeni so. Bebavi Peršak (ga ne prebavljam že dolga leta) in pogoltni Sazas z MZ Hektorjem na čelu, lonček bo pa zdaj pristavil še pro plus.

Jasno, internet jim je največja grožnja in največji obvod, samo obdavčit ga bo podobna bedarija kot obdavčitev trdih diskov (z enakim namenom).

Sazas naj pa da črno na belem kaj naredijo z denarjem in kdo dobi koliko. Do takrat naj se pa ustavi VSA plačila.