Pomivalni stroj ne pomiva

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
....Tako je, zgleda da je fuč tesnilo..Cena 11€.... + zaradi nedostopnosti kar nekaj dela( zato tudi cena 150€ če daš popravljat servisu).
Poročam o rezultatu, ko menjam....Trenutno čakam na tesnilo....

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
...menjano......cca 3ure dela...PS zopet dela tako kot mora.
Tesnilo je bilo dokaj "čigumasto",... očitno, da čisila, lug,...itd...ne vplivajo najbolj blagodejno na bolj izpostavljena tesnila.....torej če ne bo drugega, lahko čez 8 let pričakujem ponovno menjavo...
smile-1.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Bosch javlja napako e25 in pipa po vsakem pranju. Posoda je oprana, samo na dnu je še polno vode. Dam na splakovanje in stroj izčrpa vodo, natoči novo in jo na koncu spet pusti. Črpalka očitno dela, ker se o sliši in tudi izčrpa vodo. Kaj bi lahko še preveril. Filtre sem očistil, tudi plastiko pod filtrom sem vzel ven in preveril če je v lopaticah črpalke še kaj nesnage.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Kakšen je postopek z NaOh. Piše, da lahko razžira kovino. A ima kdo izkušnje s tem kako se to uporablja? Zgleda mi hudo nevarno (hlapi, opekline...).

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Zadnje čase se dogaja, da Bosch pomivalni stroj ne opere posode. Program teče normalno, voda šprica, jo izčrpa, posoda je na koncu običajno suha.
Različne tablete, soli dovolj, sredstva za sijaj tudi, umazanija ni zasušena.
Snel sem obe vetrnici in jih pregledal, ni videti kakršne koli umazanije ali tujkov.

V čem bi bila lahko težava?

Nazadnje urejeno:

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Stroj sem potegnil izpod pulta in dvakrat opral na najvišji temperaturi. Stvar se je uredila sama od sebe. Predvidevam, da sem poravnal cevi in je šla svinjarija laže skozi. Poseg z lugom ni bil potreben.

Chimay.
skozi vetrnice spusti vodo ročno. Natakneš na pipo in nekaj mora priti skozi. Zgodilo se je že, da so prišle nekako noter peške od limon.