da ne odpiram nove teme:
18:00
BOSCH SGV46M4 3EU
...stroj delal nenormalno dolgo časa....pogledal in displaykaže 63(očitno min do konca) in sveti pipica(znak, ki naj bi pomenil da ni dovoda vode.....ampak je.....
)....
Izklopil(tudi iz vtičnice) in vklopil nazaj(sedaj kaže 43) .....takoj se vžge črpalka in dela in se ne izklopi ...odstanil filtre .....brizga vodo v področju filtrov in odteka .....in to v nedogled....in to pri odprtih vrtaih ko naj bi se stroj ponavad izklopil (črpalke itd...)...
.....resetiral .......zdaveva gre kot piše na 0...ampak črpalka dela še vedno brez prestanka.......no, pa znak da ni dovoda vode je izginil....
Ali lahko še kaj preverim ?
21:00
..........da nadaljujem.....vklopil se mi je varnostni "feature" za vodo v dnu aparata............torej ni nič skurjenega, .....se vidi celo kje pušča.....spoj med "koritom" in črpalko(vidi se tudi črno tesnilo...), tam počasi kaplja.
Kaj to pomeni za popravilo in kaj je za zamenjat mi še vedno ni jasno ker ne vem kako priti zraven.....oz.kako se lotit podirat.
Ali je v dnu kak čep, za vodo iz dna spustit.....?
Z viledo gre počasi, primerne črpalke pa nimam pri roki....
22:00
Čepa/odduška ni , je pašlo dokaj hitro z viledo.....sem startal 1 pomivanje(hitri program cca70min)...in trenutno pomiva.....
Zanimivo je da je ob dotoku sveže vode začelo kar konkretno puščat , potem, ko se je začelo pranje pranje je puščanje povsem prenehalo in trenutno niti kaplja ne......stroj pa pomiva....
Ali je možno da je tesnilo z leti postalo "malce slabo" za pritisk vodovodnega omrežja......meeatm ko običajno pranje prenese BP?