Pomivalni stroj ne pomiva

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vetrnica gre dol, samo narazen ne gre, da bi lahko z druge strani porinil ostanke ven, pa še s krpo mal potegnil.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Sem,ravno tud sam preveril.In ne gre narazen,edin tisti čep,ki noter sede,gre dol,ostalo pa ne...

Do zdej,se mi še niso zamašile.K itak,splaknem posodo,ostanke hrane da se ne zamaši kaj v stroju...

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kako pa se spopadate s problemom zamašenih šob na vetrnicah?
Sname (ali dvignem) veternico. Z zobotrebcem ali iglo izbezam, kar se da. Ostalo pade not. Potem tresem in nagibam veternico toliko časa, da mi uspe skozi vstopno šobo spraviti ven.

Spominja na tiste igre, ki so bile včasih na škatlicah sladkarij, ko je bilo potrebno dve kroglici spraviti v dve luknji. Samo da ne vidiš, ampak poslušaš, na kateri strani je.

Sam sem si vedno predstavljal, da pide nesnaga skozi vstopno šobo. Da bi tak majhen delček (npr zrnce riža) zadel tisto izstopno šobico in smuknil not - pri čemer gre voda v drugo smer, če pa voda miruje, pa tudi ni jasno, zakaj bi zrno skakalo naokoli - se mi zdi skoraj neverjetno.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik MieleFan pravi:
Moj Bosch,pomivalc dela,že 8 leto brez kakega problema.Ko bo odpovedal.Bo novi,spet Bosch.In sicer,kupil bom najvišji rang od Boscha,z notranjo osvetlitvij
smile-1.gif
.

Če ti stvar deluje brez težav 8 let potem ti verjamem, kar pišeš. Da pojasnim napisano: Razumem, da se stroj pokvari. In razumem, da se v garancijskem roku zadeva popravi. Ne razumem pa tega, da mi serviser reče, da imajo navodila, da naj pokvarjen del najprej poskušajo popraviti. Zamenjava pride v poštev šele v skrajnem primeru. In ta skrajni primer bo pri meni kot kaže najverjetneje kmalu – stroj pa seveda ni več v garanciji. Serviser pa je bil pri meni dvakrat in obakrat je razdiral črpalko, ki je povečini plastična.

Na zadeve gledam nekako tako kot na zavarovalnice. Zavarovalnica se izkaže takrat ko jo potrebuješ – in ne takrat ko ti da 90 % popusta na premijo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Odvij cev pomivalca s pipe...in odpri vodo na pipi..da vidiš če imaštu pretok (podstavi posodo).

Nekako ntako je treba gledat...če stroj zazna napako potem ne more bit kaj hujšega, ker stoj baš ni nek biser intelegence...ve pa ali dobi dovolj vode v določenem času oz. Ali je uspel vodo izvreči
(Pri nas je sicer pri pralnem ugotavljal da ne dobi vode...mašila se je mrežica kjer je bila cev priklopljena na stoj...ko sem jo odstranil je nehal težit ..oz. dobival vodo).

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Kako je že s tisto mejo na Kolpi? Mea culpa?

Zdi se, da je bila za ves zaplet kriva zgornja košara. (No, košara ne more kaj dosti...) Ko sem danes zjutraj uspel oprati posodo po 4 startih, sem si rekel, to ne gre. In šel še enkrat mal gledat, kar se da videti, predno izvlečem stroj ven iz elementov. In ko sem tako gledal, sem opazil, da košara visi postrani. Recimo da je bila na levi v sredni in na desni v spodnji legi. Domnevam, da se kot posledica ni pravilno spojila s šobami za vodo, ki so zato ostale nepokrite in stroj je, brez resne diagnoze, odnehal.

Sedaj je košara vodoravno in stroj dela bp, že v tretje. Tako da mislim, da je primer zaključen.

Kot so rekli: "It can only be attributable to human error." Hvala vsem za pomoč in nasvete.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Sam sem si vedno predstavljal, da pide nesnaga skozi vstopno šobo. Da bi tak majhen delček (npr zrnce riža) zadel tisto izstopno šobico in smuknil not - pri čemer gre voda v drugo smer, če pa voda miruje, pa tudi ni jasno, zakaj bi zrno skakalo naokoli - se mi zdi skoraj neverjetno.

tut men ni jasno.

Samo to potem pomeni, da stroj pere z zamazano vodo?
Sem si predstavljal da voda itak pride po šlaufu iz stene?

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Ali še nisi slišal za recikliranje vode tako kot pri avtopralnicah ??
evil.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Stroj porabi kaj? 10-12l vode, pere pa 2 uri in pol. Teh 12l vsebuje vodo za splakovanje, tako da ... ja, pere z umazano in s praškom namočeno vodo.

Zato prenekatera gospodinja trdi, da stroj ne opere dobro, če je posoda res umazana (mislim umazana na nivoju reklam za _____). Pač, filtri delajo, ampak delajo toliko in toliko in nič več.

Brzy

Zelenc'
25. apr 2011
2
0
1
No, da si še jaz sposodim temo. Mogoče kdo ve kaj bi bilo z mojim Boschovim strojem. Namreč vodo nalije brez problema ampak, ko bi bilo potrebno to vodo poslati naprej na veternice samo nekaj brni in nič se ne dogaja. Vodo potem, če pritisnem reset normalno vrže iz stroja. Problem je samo takrat, ko bi moral začeti prati posodo. Ima kdo kakšno rešitev oziroma kaj bi lahko bilo fuč ?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Naj omenim še eno zanimivo izkušnjo (da ne bodo samo problemi).

Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a je soli dost notri? pa tekočine za sijaj?
smile-1.gif

No, sicer sem že takrat dvomil, a sem vseeno nalil tekočino za sijaj - kakšen smisel je spraševati za nasvete, potem pa jih ignorirati (če niso ravno očitno zgrešeni). Sicer je tako, da se danes tablete hvalijo, da vsebujejo tudi to komponento (plus cepivo proti malariji in še kaj), tako da te tekočine praviloma ne uporabljam.

Rezultat: če tekočine ni, je predvideni čas pranja 2:38, če tekočina je, pa 2:30.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Zaključek, če komu pride prav.

V vmesnem času sem rutinirano poganjal stroj tako, da sem počakal kako minuto; ko je črpalka kao izvrgla vodo, sem stroj odprl in zaprl; ta cikel je zato ponovil, izvrgel vodo in v drugem poskusu uspešno natočil sveže vode in potem pral do konca.

Sedaj pa sem le poklical serviserja, ta je zamenjal obe črpalki ("kriva" pa je bila večja, ki jo je tudi težje zamenjati, ampak samo menjava manjše, odtočne, ni delovala). Stroj sedaj dela brez telovadbe, za denar za servis pa bi že skoraj lahko kupil kakega manj zveneče imenskega novega.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Pozdrav.
Bom še jaz pridružil . Imam problem z nabiranjem vode v pomivalnem stroju. Je Gorenje in star pol leta. Težava se je pojavila že po parih pranjih. Na dnu se je začela nabirati voda in ker nismo takoj opazili, je tekla skozi vrata ven. Ko so se odprla seveda. Prišel serviser, zamenjal sev za vodo, na kateri je tudi ventil, ki zapira in odpira vodo. Bilo mu je čudo, da bi se pokvaril ta ventil. Zadeva je par dni v redu, potem pa zopet. Občasno se nabere voda na dnu. V navodilih sicer piše, da je potrebno zapreti dotok vode, po pranju, kar se mi zdi pa sila neprimerno. Do sedaj smo imeli pomivalca dvanajst let (tudi Gorenje) , nikoli nismo zapirali vode, pa tudi nikoli se ni nabirala na dnu.
Kakšne ideje
LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Pozdrav.
Bom še jaz pridružil . Imam problem z nabiranjem vode v pomivalnem stroju. Je Gorenje in star pol leta. Težava se je pojavila že po parih pranjih. Na dnu se je začela nabirati voda in ker nismo takoj opazili, je tekla skozi vrata ven. Ko so se odprla seveda. Prišel serviser, zamenjal sev za vodo, na kateri je tudi ventil, ki zapira in odpira vodo. Bilo mu je čudo, da bi se pokvaril ta ventil. Zadeva je par dni v redu, potem pa zopet. Občasno se nabere voda na dnu. V navodilih sicer piše, da je potrebno zapreti dotok vode, po pranju, kar se mi zdi pa sila neprimerno. Do sedaj smo imeli pomivalca dvanajst let (tudi Gorenje) , nikoli nismo zapirali vode, pa tudi nikoli se ni nabirala na dnu.
Kakšne ideje
LP

Pričakovati od kupca, da bo zapiral vodo vsak dan sproti, je noro.

Poseg servisa pač ni odpravil napake, pokliči in naroči ponovno popravilo
zmaga.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Saj v tem je hec. Prišel serviser, zamenjal z novo cevjo na kateri je ventil, pa enako.
Je lahko mogoče kakšna programska napaka?
Vsekakor sem poslal naročilo na servis.
LP

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
da ne odpiram nove teme:

18:00
BOSCH SGV46M4 3EU
...stroj delal nenormalno dolgo časa....pogledal in displaykaže 63(očitno min do konca) in sveti pipica(znak, ki naj bi pomenil da ni dovoda vode.....ampak je.....
)....
Izklopil(tudi iz vtičnice) in vklopil nazaj(sedaj kaže 43) .....takoj se vžge črpalka in dela in se ne izklopi ...odstanil filtre .....brizga vodo v področju filtrov in odteka .....in to v nedogled....in to pri odprtih vrtaih ko naj bi se stroj ponavad izklopil (črpalke itd...)...

.....resetiral .......zdaveva gre kot piše na 0...ampak črpalka dela še vedno brez prestanka.......no, pa znak da ni dovoda vode je izginil....

Ali lahko še kaj preverim ?

21:00
..........da nadaljujem.....vklopil se mi je varnostni "feature" za vodo v dnu aparata............torej ni nič skurjenega, .....se vidi celo kje pušča.....spoj med "koritom" in črpalko(vidi se tudi črno tesnilo...), tam počasi kaplja.
Kaj to pomeni za popravilo in kaj je za zamenjat mi še vedno ni jasno ker ne vem kako priti zraven.....oz.kako se lotit podirat.

Ali je v dnu kak čep, za vodo iz dna spustit.....?
confused-1.gif

Z viledo gre počasi, primerne črpalke pa nimam pri roki....

22:00
Čepa/odduška ni , je pašlo dokaj hitro z viledo.....sem startal 1 pomivanje(hitri program cca70min)...in trenutno pomiva.....
Zanimivo je da je ob dotoku sveže vode začelo kar konkretno puščat , potem, ko se je začelo pranje pranje je puščanje povsem prenehalo in trenutno niti kaplja ne......stroj pa pomiva....
confused-1.gif

Ali je možno da je tesnilo z leti postalo "malce slabo" za pritisk vodovodnega omrežja......meeatm ko običajno pranje prenese BP?

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Pogosta napaka Boscha. Po 8. letih...imel isti problem. Pušča kad oz neko tesnilo , meni je sicer napisalo napako na displeju E....(in še nekaj).
Saj pobrišeš in osušiš....ampak čez nekaj časa se bo zadeva ponovila.

Strošek servisa...cca 150€
No, mi smo 8 let star stroj zamenjali z novim...