Pomivalni stroj do 800 EUR

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ko bomo kupovali komplente zadeve v rangu par jurjev, bo treba it na sever, v razvite dežele po robo.

Vseeno raje prej vprašaj. Za kuhinjo smo porabili cca 4k€ za aparate. Najceneje v Nemčiji (v eni stacuni ali večjih, kjer je bil posamičen aparat ceneje, pa poštnina potem druga zgodba) je bilo 150€ dražje ob bigbanga. Pa tam tam z Merkurjem. Razlika je bila v tudi tem, da so pri Slovencih aparati čakali pri njih v stacuni do tistega dneva, ko sem jaz rekla, da rabim in so mi gratis pripeljali. Če bi iz Nemčije naročila, ne bi imela kam dati. Edino eno mikrovalovko sem mogla uvoziti, ker tega modela pri nas nimajo v ponudbi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
No sej, prednost vseeno dam domačim trgovcem, ampak včasih imaš občutek, da ti prav nočejo nič prodat, pa nisem zajebana stranka.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Vsak min resn ti že želi prodat. 99% problem je v po. distributerjih/dobaviteljih. Ni reda..

Kaj naj trgovec naredi ko ti je nabavna cena BSHja višja kot MPC v avstriji/nemčiji? Direktorja pa boli k. in se pol čudjo da premal prodajo
bonk.gif

Da o najbolj "fancy" znamki ne govorim. Odgovor jodlarja, zakaj so pri nas aparati par % dražji. Ja morm pisarno plačat. Bravo Hans
bonk.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ko bomo kupovali komplente zadeve v rangu par jurjev, bo treba it na sever, v razvite dežele po robo.

Vseeno raje prej vprašaj. Za kuhinjo smo porabili cca 4k€ za aparate. Najceneje v Nemčiji (v eni stacuni ali večjih, kjer je bil posamičen aparat ceneje, pa poštnina potem druga zgodba) je bilo 150€ dražje ob bigbanga. Pa tam tam z Merkurjem. Razlika je bila v tudi tem, da so pri Slovencih aparati čakali pri njih v stacuni do tistega dneva, ko sem jaz rekla, da rabim in so mi gratis pripeljali. Če bi iz Nemčije naročila, ne bi imela kam dati. Edino eno mikrovalovko sem mogla uvoziti, ker tega modela pri nas nimajo v ponudbi.

jaz sem cca 3 leta nazaj preko neta v nemčiji kupil indukcijo, hladilnik, korito in pipo in prišparal okoli 800 € (seveda z vklučeno poštnino iz DE), pečico, pomivalca in napo pa sem kupil pri Sevljetu
smile-1.gif

letos sta komplet aparate kupovala starša in seveda je bil moj nasvet da bom pogledal cene v Nemčiji ker je sigurno ceneje. No na koncu sem bil presenečen da cene sploh niso bistveno drugačne, zato sta komplet zadeve kupila pri Sevljetu
smile-1.gif
.
Zadeve zelo variirajo glede modelov-Liebherr je recimo pri nas celo cenejši kot v Nemčiji

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Dobrih 850 skupaj z dostavo in 5 - letnim kaskom.

Drugače si imel pri tem stroju do 31.08.2016 - 5 let garancije že v osnovi in ti ne bi bilo potrebno dokupovati 5 letnega kaska.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Moje mnenje glede pomivalca do 800 eur pa je takšno, da bi vzel MIELE G 4263 SCVI ali SIEMENS SN 66P090EU, ki je cca 150 eur cenejši. Miele je bolj robusten z bolj kompaktnimi košarami in izredno dobrimi rezultati pomivanja. Siemens pa ima izredno dober tretji predal, nižjo glasnost in tudi zelo dobre lastnosti pomivanja.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Dobrih 850 skupaj z dostavo in 5 - letnim kaskom.

Drugače si imel pri tem stroju do 31.08.2016 - 5 let garancije že v osnovi in ti ne bi bilo potrebno dokupovati 5 letnega kaska.

Sem potem to naknadno ugotovil, najprej mislil, da to velja samo za BOSCH. Z minimalnim doplačilom sem v bistvu pridobil 7 let garancije oz jamstava. Meni je OK.