beko pomivalni stroj ...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, ker bosch/siemens so kritizirali, kar se tiče sušenja plastike, tisti zeolith baje ni vreden pompa, ki ga je deležen.

Sevlje, 4xxx serija nima avtomatskega odpiranja vrat po končanem pomivanju, to pa bi naj tudi pripomoglo k sušenju plastike, tako da najceneje kar sem našel je potem 6200 sci model?

vzemi takega ki nima plastičnega dna, pa ne bo težav z zadrževanjem vode

noben bosch nima automatskega odpiranj avrat, majo pa zeolitno sušenje. Pa fajn je da dno ni plastik fantastik. To se težje suši in posledično lahk pričakuješ več vodike kt pri kovinski verziji. KOk je zeoli okej je pa spet vprašanje, ker če so to testni podatki iz laboratorijev, ja potem zn abiti tud Whirlpool top izbira, vsaj tako pravijo labsi in certifikati

preberi kak forum, post n ato temo, magar ka jtujega, vržeš v gugl translejt pa je. ker tisti podatki iz laboratorijev, kjer stroj etestirajo - testirajo jih na eco program, to je 50 C program izpiranj apa tud niso glih ne vem ko lk topla/vroča. lahk je to vzrok za nenajboljše
rezultate

Na uho mi je prišlo, da bi naj bil AEG "bratska" firma od miele, je to res, oz če ni, kateri firma pa je. Mogoče se lahko dobi enaka kvaliteta potem a malce ceneje?

AEG je electrolux group. ma pa AEG višji rajng ki sliši na ime Juno. obstaj atud višji rajng electroluxa in sicer voss. tega mislim da pri nas ne boš našel.

Miele pa kupuje (pol)izdelke in sicer od siemensa (BSH grupa), pa liebherrja (hladilna tehnika), to pa potem sami pofiniširaj oin dodajo svoje bombončke.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A nista bosch in siemens v bistvu "ena firma" oz so stroji v drobovini enaki?

siemens je boljši bosch. Določeni boschi so delani po EU (recimo nekateri hladilniki so Turški) , siemens pa mislim da je vse iz njemačke. Sicer pa maš še NEFF, ki je boljši bosch konkurenca siemensu in pa GAGGENAU ki pa mislim da je bolj kot ne za ameriško tržišče. je pa firma/blagovna znamka dokaj mlada (tam med 1993 in 1995 letom je bil austanovljen ain lansiral aprve produkte na trg). POtem je tu še TEKA, ki je če se ne motm tud povezana z BSH skupino kamor sodijo te 4 omenjene znamke (bosch, siemens, neff, gaggenau). Zna biti da sm še kaj izpust, tko da če še kdo drug kaj ve naj dopiše

Bosch že neki časa določeno belo tehniko ponuja tud pod blagovno znamko BLAUPUNKT. kako je s tem pa preveč prašaš (lahk je stara tehnologija in posledično nižji rajng)

Načeloma imaš kar prav, samo par stvari bi te pa vseeno popravil.
BSH - bosch&siemens hausgerate - Isti lastnik, isti servis in ne vedno ista proizvodnja.

Kot je že višek izobrazbe napisal je Siemens nekoliko višji rang aparatov. V srednjem cenovnem rangu je pa dosti aparatov, ki so dobesedno identični, samo nalepka je druga. In v tem primeru gledaš samo kateri je cenejši.
Za ostale blagovne znamke NEFF, CONSTRUCTA ..., ki so tudi pod okriljem BSH je Slovenija premajhna, zato se jih pri nas ne drži.
Tudi ni nobene panike, ker nimajo nič takšnega, da ne bi dobili že pri Boschu in Siemensu.

Gaggenau pa je druga zgodba. Lastnik je spet isti. To pa je cenovni rang primerljiv s švirarskim V-ZUG in višji tudi od Miele.
Tako kot za V-ZUG, kot za Gaggenau je slovenski trg premajhen. Sicer se Gaggenau pri nas proda par deset kosov ne leto, saj je servis urejen, ker je pod okriljem BSH-ja. So pa to aparati, ki so v EU pri tistih, ki jim ne manjka denarja zelo zaželjeni.

Kolikor vem TEKA ni pod okriljem BSH-ja, vendar sem žal pozabil kdo je sedaj lastnik. Vem pa da niso več Španci.

madona, od kje poznaš V ZUGA? pa to si enciklopedija da vse te zadeve veš Mislim men je po naključju ratalo najt V ZUGA, sam ti si pa res xpert

BTW kaj pa FAGOR? je za kaj? Pa kdo ma čez BRANDT grupo če mogoče veš? Nazadnje so jo meli mislim da Izraelci. So jo Francozi nazaj odkupli?

Kdor malo se malo bolj resno ukvarja z aparati in gre na kakšne sejme V-ZUG skoraj mora poznati. So pa švicarji žal dragi ko žafran, čeprav aparati so pa takšni da dol padeš. Posebej me je navdušila pralna tehnika in kombinirane pečice. Samo kot sem rekel praktično ni možnosti, da bi jih lahko v Sloveniji prodajali. So pa Miele aparati kar primerljivi in tudi cenejši.

Glede grupe Brandt trenutno nimam pojma. Ko so šli v stečaj cca 2 leti nazaj, jih potem kakšno leto ni bilo, sedaj pa vidim, da je nekdo to spet začel. Meni so se zamerili, ker so najprej svoja predstavništva spravili v likvidacijo, da jim ni bilo treba kriti garancije, potem so pa zaključili.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, ker bosch/siemens so kritizirali, kar se tiče sušenja plastike, tisti zeolith baje ni vreden pompa, ki ga je deležen.

Sevlje, 4xxx serija nima avtomatskega odpiranja vrat po končanem pomivanju, to pa bi naj tudi pripomoglo k sušenju plastike, tako da najceneje kar sem našel je potem 6200 sci model?

Na uho mi je prišlo, da bi naj bil AEG "bratska" firma od miele, je to res, oz če ni, kateri firma pa je. Mogoče se lahko dobi enaka kvaliteta potem a malce ceneje?

Tako je. 6200 je prva, ki ima avtomatsko odpiranje vrat. Če te zanima cena se mi oglasi na pm, pa ti zračunam.

AEG je žal pri pomivalcih naveden Electrolux - made in italy in je zelooo daleč od Miele kvalitete. Ko so bili AEG pomivalci še namški, kakšnih 8 let nazaj je pa bil to super stroj.

Miele žal cenejše bratske firme nima
smile-1.gif
, razen od Liebherrja hladilnikov in kakšne nape.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sevlje, kaj pa za pečice predlagaš. Trenutno nič ne raziskujem, sem pa našel zanimiv siemens hb634 serijo in še neko višjo samo se ne spomnim. Neff ima zanimivo odpiranje samo se mi zdi da ne najdem "enakega" modela s siemensom za isto denarja.
Se mi samo zdi ali nekako letos ni več pečic s stranskim odpiranjem in so praktično vsi še samo navzdol?
Bom to šele čez kakšne pol leta rabil in me malo bolj zanima. Gledal sem predvsem IQ700 in vedno kako serijo nazaj ko so znižane.

Ps: V tujini se Gaggenau najcenejši model že dobi za 1200€.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Kako pa je glede garancije in Miele strojev, če se kupi v tujini, recimo v AT ali DE stroj, kako je z garancijo/servisem pri nas?

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je glede garancije in Miele strojev, če se kupi v tujini, recimo v AT ali DE stroj, kako je z garancijo/servisem pri nas?

garancija je tolk kt jo daje proizvajalec - 2 leti. Servisi so pa različni. v Solkanu mislim da maš Stegas, drgač pa na miele.si poglej oz jih povprašaj za serviserj aiz tvoje regije/območja

če boš stroje kupoval v tujini sem precej sigurn da dodatne/podaljšane garancije ne boš moral dokupiti. Tako da si omejen sam ona garancijo proizvajalca

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
No mislil sem, če potem garancija pri nas velja, ali je potrebno stroj voziti gor, če kaj crkne?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Po pravici povedano glede garancije in Miele aparatov sploh ni izkušenj, kaj se v tem primeru zgodi s servisom, saj so za Miele v Sloveniji čist konkurenčne cene. Če npr. dodaš v tujini zraven še prevoz si praktično na istem kot če bi ga kupil pri nas. Zato se praktično nihče ne odloča Miele kupovati v tujini.

lp

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Evo, v garanciji dobimo nov pomivalni stroj Gorenje, niti se ni bilo potrebno kaj pregovarjati, so ga sami ponudili ko so videli spisek opravljenih popravil.