Država naj bili bila državljani!!ZATO !
To trobim že 25 let, država je tu predvsem sama zase in ni servis državljanu, ki jo je ustanovil in jo živi! In ta država je prvi goljuf in neplačnik.
Čutim prevzgojo na Golem otoku v ozadju tvojih misliDržava naj bili bila državljani!!
Dejansko je pa mal drugače.
Okol minimalca in sociale pa to..... očitno se pri nas podpira samo neke "politike" in tiste, ki so sposobni dela in nočejo delati.
Sem sam slišal tipa in žensko petdesetih, ko sta izjavila, da se jima ne splača delati (sposobna oba). Nikoli nista delala. Mogoče kakšen teden kje. Pa je takšnih ogromno.
Torej, nekje treba narediti razliko, da ne bodo takšni lenuhi takšnega mnenja in dejanj. Da bodo sami ugotovili, da se delo splača.
Popraviti bi se že dalo, samo ni interesa tistih, ki bi lahko. V blaginji ... kaj je blaginja?.... za nekoga je, da ima delo, kruha in iger..... za nekoga pa jahta, vila, pa miljoni na računu.dejstvo pa je, da je obojo življenje ne vredno človeka...kako to popravit, pa mislim da ne gre. V blaginji ne moremo vsi živet. Očitno.
Slaba...zmotilo me ni razmišljanje ampak izpeljava v ozadjuKamele0N , ne vem kaj ti čutiš.
Niti kaj si hotel povedati
Sem pa jaz dobil občutek, da podpiraš majhne razlike med nedelom in delom??
Zato pa imamo tolko nezaposlenih, ki si niti nočejo službe poiskati.
Socialec je pogosto LENUH, ki pravi, da se mu ne splača delat za 600 ali 700 evrov, ki pravi, da mu je 400€ čisto dovolj, ker dela še 60-80 ur na črno, pa ima tistih 600€ - enako, kot tisti »bedak«, ki dela 200 ur na mesec in se še kdo ve koliko ur vozi v službo in nazaj, tako da prihaja domov ob 19-uri....
Na Madžarskem, pri Orbanu, dobijo socialci recimo le 70 evrov pomoči. Več kot preveč, kajti očitno jih edino tako spraviš v službo...
Na Madžarskem, pri Orbanu, je brezdomec avtomatsko tudi kriminalec, ker krši zakon s tem, ko je brez doma. Tako da ne vem, če ravno rešujejo težave. Mam občutek, da jih bolj skrivajo.