Optimizacija zavarovanja večih avtomobilov in bonus

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.557
5.166
113
Težka zgodba... Ena od rešitev je, da jih razporediš po letnih časih, je pa res, da tako na uraden način ne boš nikoli pridelal 50% bonusa...

Včasih se je dalo pridobiti bonuse od sorodnikov, npr. starega starša, ki ne vozi več, ta ga podari sinu, on pa tebi (vsakič rabiš notarja in darilno pogodbo)...
Bonus se prenaša po družinskem drevesu gor/dol brez kakšnih notarjev ipd...to je samo komercialna odločitev zavarovalnice,
podpisana izjava darovalca in odobritev zavarovalnice za prenos bonusa po njihovih pogojih.

Lahko ga dedek/babica podari direkt vnuku, vendar max za toliko kot ima vnuk vozniških izkušenj, če ima 3leta izpit, se mu bo upoštevalo
max ta toliko bonusa, torej 5% za vsako leto (10%*) čeprav ga je darovalec imel 50%.

Allianz zavarovalnica je edina pri nas, pri kateri se napreduje 2 razreda oz 10%, v tem primeru če ima 3 leta izkušenj lahko dobi 30%
in tako pri 5 letih 50%, medtem ko bi pri ostalih zavarovalnicah v SLO priznali polovico manj.

Novost pri Allianz od tega meseca je podvajanje bonusa iz osnovnega avta :cheer:

Seveda pod določenimi pogoji, stranka mora imeti prvi avto zavarovan pri Allianzu in če potem KUPI še en avto,
se mu na tem drugem na novo pridobljenem avtu kopira isti bonus iz prvega avta.

Ne gre pa dupliranje bonusa. če imaš ta avto že pisan nase in bi ga prenesel na Allianz, velja za dodatno "pridobljen" avto.

:nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Samo Svoj

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.736
416
83
Kras
www.mtl.si
vozilo ki ga voziš 2x na leto, rukneš na preizkušnje.
Žal nobenega ne vozim le 2x letno :(. Tistega, ki ga najmanj, je pa itak youngtimer in je zavarovanje praktično skoraj nič.

Pri meni je na polici drugega avtomobila pri Triglavu upoštevan tale popust in če prav razumem število vozil v kompletu ni omejeno.
To sem imel v mislih v začetnem postu.
Sem preveril in me na Triglavu z upoštevanim popustom v višini bonusa na prvem vozilu pride 10% dražje kot sedaj.:eek:

Hvala še vsem ostalim za informacije (Generali, Allianz), bom ko najdem nekaj časa preveril še te možnosti.

Težka zgodba... Ena od rešitev je, da jih razporediš po letnih časih, je pa res, da tako na uraden način ne boš nikoli pridelal 50% bonusa...

Včasih se je dalo pridobiti bonuse od sorodnikov, npr. starega starša, ki ne vozi več, ta ga podari sinu, on pa tebi (vsakič rabiš notarja in darilno pogodbo)...
Vsi avto so registrirani celo leto. Ni en zimski en pa letni.
Bonusov žal nimam od kje pridobiti. Mi je pa žal, da nisem imel tekom let enega Marutija samo registriranega . Ali pa Smarta… In tako pridobival bonus.
Bo že ;).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Matey