Pa če to daš na predlagam vladi si pa zmagal.
Da, ampak potem tisto podporo tudi izvzeti iz vračanja...!
Pa če to daš na predlagam vladi si pa zmagal.
Kolko tisoc se je ze opeklo od takih oglasov?Od danes iz nabiralnika...gorenjski konec... Poglej priponko 24617 Beri levo spodaj...
Na minimalcu si veliko večji revež kot na socijalkiZato ker si na minimalcu malo (kar nekaj) manjši revež. Plus si aktiven in prispevaš nekaj. Nam normalnim ljudem to nekaj pomeni. Pa tebi?
Oz. drugače; če meniš da ti bo bolje na socialni - izvoli in uživaj...
Bi ja.Kolko tisoc se je ze opeklo od takih oglasov?
Jaz bi pri takem delu v tujini zahteval prvi teden dnevno placilo, nato en mesec tedensko, potem pa se lahko pogovarjamo kaj bolj zares. Sicer je bolje biti pri jas nainimalcu 8ur, kot v tujini 16 ur za nic placila
Sploh bi pa bilo potrebno prenehati povsem "zastonj" deliti kakršnokoli socialno pomoč.
Če si zdrav, delovno sposoben ma da opraviš vsaj nekih simboličnih npr. 8 ur/teden za skupno dobro okolja kjer živiš.
Karkoli: javna dela, urejanje gredic, pomoč v lokalnem domu upokojencev, čiščenje skupnih površin itd... ...delo bi se že našlo.
Bi ljudje malo bolj cenili "zaslužen" denar.
.
Kar tako talati denar za ležanje na kavču... ...ne vem no.
Si kdaj delal za minimalca? Pred leti sem bil primoran opravljati delo za minimalca. 8 ali več ur sem zunaj na terenu pri 30+ oz. -10+ opravljal razna montažna dela, veter, dež, sneg vse je bilo. Kot delavec nisem bil vreden nič, izjava direktorja je bila, da bi to znali tudi črnci v Afriki delat. Plača je bila okrog 560€ takrat, od tega si okrog 100€ (včasih manj, ker malice nisi imel) za malico porabil. Po zimi si sevada dosti bolan delal, ker zaradi še nižje plače nisi upal v bolniško.
Moram pa priznat, da me je ta izkušnja naučila, da samo od sebe ne bo nič prišlo. Naredil sem faks in sedaj delam delo, katero me veseli.
Kaj ima država s tem, da ga je delodajalec plačeval minimalno in primerjal s črnci v Afriki? Vsak delodajalec zaposlene lahko plačuje kolikor se mu zdi primerno, kolikor želi in kolikor zmore. Dovolj zaskrbljujoče je, da se minimalno izplačilo sploh mora regulirati s tako mizernim zneskom.ZATO !
To trobim že 25 let, država je tu predvsem sama zase in ni servis državljanu, ki jo je ustanovil in jo živi! In ta država je prvi goljuf in neplačnik.
Sem pred tem že sama popravila in dopolnila moj zapis. Ne zmerjaš, ampak primerjaš. Se opravičujem, ampak zame je to enako.Jaz delavcev ne zmerjam z opicami. Sem zelo lepo pojasnil, se vmes tudi opravičil zaradi močnega signala ki bi morda koga zabolel. Zmerjaš pa ti, s svojim potvarjanjem.
Lahko ti pa sporočilo tudi zavijem v celofan, da ga lažje prebaviš, ga imam doma nekje v špajzu, pa mašno tudi. Morda bi tako razumela.
In DA, država je prva, ki je kriva za to stanje. To je tudi eden glavnih vzrokov, da že od 95. leta ne hodim na volitve, saj s kriminalci ne želim kolaborirati . Od mene dobijo točno toliko, kot je po zakonu in niti drobtinice več. Tako da se državi zahvali, da za svoje črne ljubčke nimaš več sredstev in konzerv (kot omenja Capl).
To pa lahko potrdim. Našemu podjetju so največ dolžne občine.ta država je prvi goljuf in neplačnik.
Sploh ne plačujejo ali zamujajo s plačilom?To pa lahko potrdim. Našemu podjetju so največ dolžne občine.
Ok. Upam, da res.Dej, spravi se že na svojo metlo in zakurblaj na Krim! Prosim.
Imaš za pol knjige mojih prispevkov tule gor - in dokazano si čisto vse prebrala ( ! ) , pa ti moram še direktno povedat?
Torej še enkrat, tokrat direktno : če bi jaz plačeval fante na minimalno, bi mi že zdavnaj pobegnili. Moji fantje so moj kapital, smo specifična delavnica, ker delamo predvsem "tisto, kar nobeden drugi noče" . Preden imam fanta uštimanega, traja 2 leti! Brez pretiravanja, dve leti! Obstajam pa že od leta 90 naprej. Zato se ne zezaj z menoj.
Sploh ne plačujejo ali zamujajo s plačilom?
Misliš, da te je država dolžna prisilno hraniti?Misliš prisilno delo?
To pa lahko potrdim. Našemu podjetju so največ dolžne občine.
Kaj ima država s tem, da ga je delodajalec plačeval minimalno in primerjal s črnci v Afriki? Vsak delodajalec zaposlene lahko plačuje kolikor se mu zdi primerno, kolikor želi in kolikor zmore. Dovolj zaskrbljujoče je, da se minimalno izplačilo sploh mora regulirati s tako mizernim zneskom.
In, ali je država kriva, da ti delavce primerjaš z opicami?