On bolj črno, kakor mi je bilo dano razbratiOčitno fajn, da še ti občasno rad prispevaš zraven kakšno "modro"..
On bolj črno, kakor mi je bilo dano razbratiOčitno fajn, da še ti občasno rad prispevaš zraven kakšno "modro"..
No no demz. Tudi za tekočim trakom mora biti sposoben človek. Pa bolj kot prebiram tvoje sestavke bolj se mi dozdeva da ti kaj dlje od preproste sestave v proizvodnji ne sezes...
Malce vmes, ... sem v eni firmi, mojem dobrem partnerju, ugledal novo pridobitev, robota ki zlaga žaklje iz tekočega traku na paleto.
Sem se šel malce ponorčevat : " Pišuka, kako ste uherni! Ne bi raje imeli tule dva fanta ki bi tele žaklje zlagala na paleto? Namesto 150 000 Ejev + investicije ?"
- Je rekel, čisto brez heca : "Posluš, kwa ti pa je! ? Če bi imel tule dva deca, bi imela vsake tri mesece neko bolniško, po 40. letu starosti izrabljena vretenca (hernija ali kako že ...), varstvo pri delu, poškodbe, figule fagule, ... a zastopiš da je to mnogo bolj racionalno! ? "
Seveda zastopim. Itak . Ampak to hkrati pomeni, da je pri nas za "opice" čedalje manj prostora. Če se strinjate.
za politike je še prostora.
ja, robot na vsako psotajo, operacijo, fazo. kupili so ga pa tisti zadnjih 20 let z znucanimi vretenci in hernijam
Ja, ampak t.i. "opic" je v človeški populaciji okoli 40% ! Kaj pa to?
- Se opravičujem, zelo se zavedam svojega brezobraznega govora. S temi sinonimi želim samo dovolj plastično povdariti problem - ki v bistvu sploh ni problem. Spoštovati je treba človeka takega kot je, jebiga, nismo se vsi rodili kot ajnštajni . Problem nastane, ko teh ljudi, ketere pravkar imenujem kot "opice", (sem opisal nekje zgoraj, zakaj tako), pustimo nezaposlene, v brezdelju. TO JE VENDAR potencial! Delat ! Dela je pa vsepovsod dovolj. Samo animatorje nucamo!
Nisem samo polpismen, tudi računanje mi ne greMalce vmes, ... sem v eni firmi, mojem dobrem partnerju, ugledal novo pridobitev, robota ki zlaga žaklje iz tekočega traku na paleto.
Sem se šel malce ponorčevat : " Pišuka, kako ste uherni! Ne bi raje imeli tule dva fanta ki bi tele žaklje zlagala na paleto? Namesto 150 000 Ejev + investicije ?"
- Je rekel, čisto brez heca : "Posluš, kwa ti pa je! ? Če bi imel tule dva deca, bi imela vsake tri mesece neko bolniško, po 40. letu starosti izrabljena vretenca (hernija ali kako že ...), varstvo pri delu, poškodbe, figule fagule, ... a zastopiš da je to mnogo bolj racionalno! ? "
Seveda zastopim. Itak . Ampak to hkrati pomeni, da je pri nas za "opice" čedalje manj prostora. Če se strinjate.
Narobe si zastavil vprašanje. Pri Demzu je govora o opicahNisem samo polpismen, tudi računanje mi ne gre
....rečmo da namesto ,,nabavil 3 delavce, da je eden vedno v rezervi, kolk časa bi jih lahko plačeval za 150jurjev?
resno me zanima, cifra čez palec, ni treba na evro natančno
Glede na lokacijo dvomim da je kaj več od banan...Narobe si zastavil vprašanje. Pri Demzu je govora o opicah
misliš da on svoje delavce v bananah plačuje?
Mene je samo zanimalo, ali je v Demzovem primeru nakup robota res ekonomsko boljše kot zaposlitev ,,opic,,. Demzu je rekel da so z opicami stroški in problemi, ampak tudi robot rabi vzdrževanje in tudi on kdaj pa kdaj ,,udari bolniško,, ,servisi in deli pa verjetno niso poceni, pa koliko je njegova življenska doba in to.....samo ste pa face, prvo ste se borili da je vsako delo preslabo za običajne delavce, zdaj pa se borite v kontra smer ... da bi morali ljudje delat mindless delo ki ga dela robot ... oh sjw ... nikol ne razočarate
Dvajset let nazaj smo nekako pričakovali, da bo danes večino takšnega dela robotiziranega, ampak gospodje so izumili globalizacijo in proizvodnjoi preselili med cenejše ,,opice,,.Ja, je ekonomska računica, vsekakor. Če ti tekoči trak dela 24 ur na dan, moraš na tem delovnem mestu imeti min. 8 delavcev, oz. kar 10, ker rabiš še dva v rezervi, nekje po firmi.
Ko ti enega takega zagrabi v križu, imaš v glavnem same stroške, bolniške se bodo vlekle v nedogled, zopet moraš imeti dodatna dva fanta nekje v rezervi ... - sedaj jih je že dvanajst . Za samo eno trapasto delovno mesto ki zahteva dva delavca / 24 ur na dan !
Naslednje je, da če gre roba na paletah v kontejner, mora biti paleta zložena v mm natančno, če v zunanjih dimenzijah striže za 2 cm, je že preveč. Tega ti noben delavec ne naredi, pa tudi če je posebej izšolan z znanjem Sonetnega venca zraven.
Potem odpreš net in zagledaš jamranje Akrapoviča, da nima švajserjev za aspuhe, 30let nazaj pa so roboti zavarili celo avto karoserijo....to mi ni jasno....zakaj se njemu ne izplača robotov naročit.