A pri diskih bom pa jaz hotel %Evo lahko ti svetujem kje dobit diske po normalni ceni...pol si pa razliko do cene za JU razdeliva
A pri diskih bom pa jaz hotel %Evo lahko ti svetujem kje dobit diske po normalni ceni...pol si pa razliko do cene za JU razdeliva
Torej jaz delam, on pa meni zaracuna moje delo. Kok mas pa ti deleza pr tej ideji?Lahko sam seb svetujes, vazno da ti kameleon izstavi racun, ki bo placan.
Tega bi si še najbolj želel...eliminiramo trepalnice vn iz enačbeLahko sam seb svetujes, vazno da ti kameleon izstavi racun, ki bo placan.
Stvar dogovora. Vse kar bo vec od 0 bo dobrodoslo.Torej jaz delam, on pa meni zaracuna moje delo. Kok mas pa ti deleza pr tej ideji?
Vse to drži, in?Če je ob 16h doma dela največ do 15h, torej začne ob 7h in gre od doma najkasneje ob 5:45.
Norma! Veš ka je to?
pr nas malar -vodovodar-štromar-centralhajcer-ploščičar......mora naredit metrov glih kolk se da na šiht, pri njih so metri določeni in več na en šiht jih NE SME.
In ko dosegaš "normo" te običajno lepo pustijo pri miru, če pa si boljši pa tudi dokaj hitro vidijo in dobiš tudi svoje (višjo normo).
Pa tudi manj mladimi-poznam nekoga, ki je zamenjal delo dolgoletnega serviserja (avtomehanika) na nekem servisu, kjer je bil deklica za vse (strokovno)za manj stresno in plačano za šraufanje letal na Brniku..Tudi moje izkušnje "s tamladimi" so enake: največ pomeni dobri odnosi v kolektivu, plača je skoraj med zadnjimi (res pa da rabijo vsaj dve službi menjat, da pridejo do tega spoznanja).
Zadovoljstvu ali nezadovoljstvu??Po raziskavah o zadovoljstvu delavca v podjetju, je plača komaj na tretjem mestu. Če delavec rad opravla delo in čuti neko pripadnost podjetju, ne bo za vsako malenkost v bolniški.
Zadovoljstvu ali nezadovoljstvu??
To lahko pomeni, zadovoljen je z npr. 1.delovnim pogoji, 2. malico, 3. plačo.... Torej plača ni najboljša in je slabša od prvih dveh zadev
Nezadovoljen z 1.delovnimi pogoji. 2. malico, 3. plačo.... Torej plača bi še bila, če bi bile prve dve stvari boljše
ok... mal za hec mal zares. Situacije so velikokrat zelo različne.
Nekdo mora požirat za minimalca ali 20€ več šefa, njegovo celo familijo kako nč ne dela izkorišča pa nekega delavčka.
Nekdo pa (kot si že napisal) čuti pripadnost podjetju ampak z razlogom. Dobri odnosi, spoštovanje, plača..... je pa zmagovalna kombinacija.
Če odštejemo tiste ljudi, ki niso nikoli delali in ne bodo nikoli. T.I. lenuhi, socialni problemi, mašalcimegle...itd.
Sem slišal, da morajo na nekaterih upravnih enotah delati nekaj ur dnevno več zaradi navala tujih delavcev..
Sem pozabil povedati, da bodo stavkali drug teden..v tem kontekstu je bilo..Na upravnih enotah da bi delali več kot je mišljeno? Pa običajno je že normalno delo težko izvedljivo, če ne kar neizvedljivo? Nemogoče, buče 100%