s to razliko da v Avstriji so določene norme in to takšne, da lahko zdrav dočaka penzijos to razliko, da v avstriji je treba delat, oz se kot delavci migranti niti ne upajo hecat.
doma pa ... čiki ... kavice ... bolniške ...
Oseba iz MB: delala v prodaji v MB, dokaj ok plača. Stalno nove in nove naloge, na koncu še delo za vikend doma, da je sfural stvari, komaj. Stalno pritiski, rezultati, itd.Šokantna je ponavadi plača. Prostih delovnih mest je ogromno ja. 90% proizvodnja ipd., minimalna plača, drkanje v glavo vključeno brezplačno.
Konkretno mb in okolica: cvilijo v nebo vsi kako ni ljudi za dobit. Čez A mejo pa vsako jutro neskončna kolona dnevnih migrantov. Do graza je ogromno proizvodnih podjetij, logisticnih centrov ipd...20-40 min vožnje, plača dupla 14x, odnosi na nivoju. Komu na čast bi se še sploh ukvarjal z našimi? Nekako so tudi izginili famozni stavki: kar idi, zunaj čaka kolona na tvoje delovno mesto
Oseba iz MB: delala v prodaji v MB, dokaj ok plača. Stalno nove in nove naloge, na koncu še delo za vikend doma, da je sfural stvari, komaj. Stalno pritiski, rezultati, itd.
Pri 45 dal odpoved in šel v Avstrijo v proizvodnjo. Plača malo višja, ob 16.00 je doma s prazno glavo in ne rabi razmišljat ničesar o službi do naslednjega dne.
če ste tolk uspečni, da si lahko jajca talne reje kupite, pol tak vredi , čestitamHja Mtl....Tisti, ki ne znamo odklopit smo pa običajno potem sami svoji...oz. postanemo podjetniki.
Če je ob 16h doma dela največ do 15h, torej začne ob 7h in gre od doma najkasneje ob 5:45.Oseba iz MB: delala v prodaji v MB, dokaj ok plača. Stalno nove in nove naloge, na koncu še delo za vikend doma, da je sfural stvari, komaj. Stalno pritiski, rezultati, itd.
Pri 45 dal odpoved in šel v Avstrijo v proizvodnjo. Plača malo višja, ob 16.00 je doma s prazno glavo in ne rabi razmišljat ničesar o službi do naslednjega dne.
Jaz mislim da vecina folka ne odide zaradi place ampak zaradi razmer oz butastega vodenja. Seveda to da je placa boljsa je dodaten plus. Ni pa to povecini faktorŠokantna je ponavadi plača. Prostih delovnih mest je ogromno ja. 90% proizvodnja ipd., minimalna plača, drkanje v glavo vključeno brezplačno.
Konkretno mb in okolica: cvilijo v nebo vsi kako ni ljudi za dobit. Čez A mejo pa vsako jutro neskončna kolona dnevnih migrantov. Do graza je ogromno proizvodnih podjetij, logisticnih centrov ipd...20-40 min vožnje, plača dupla 14x, odnosi na nivoju. Komu na čast bi se še sploh ukvarjal z našimi? Nekako so tudi izginili famozni stavki: kar idi, zunaj čaka kolona na tvoje delovno mesto
s to razliko da v Avstriji so določene norme in to takšne, da lahko zdrav dočaka penzijo
pri nas je pa ,,norma,, da se naredi kolker je največ mogoče (seveda z veliko slabšimi sredstvi in pripomočki ali orodjem)
Jaz mislim da vecina folka ne odide zaradi place ampak zaradi razmer oz butastega vodenja. Seveda to da je placa boljsa je dodaten plus. Ni pa to povecini faktor
Norma! Veš ka je to?to so puhlice!
za nobeno delo, nimaš izgovora da ga delaš slabo!
oz. kot je povedal louie ck ... če že v neki bedni službi ne blestiš, kdo misliš da ti bo dal priložnost za boljšo ??
Sicer pa mislim da ni ovir da ne bi ti nekaj odprl, obljubim da pridem delat, lahko na s.p., lahko na roke, kar si bos zazelel. Pa da vidimo kako bi ti pogoje vzpostavil da se jaz ne bom na trepalnice metal.
https://www.alter.si/tema/a8-2005-za-zimo.2668195/page-2#post-2738497Torej jaz bi tebi svetoval al ti meni?
Lahko sam seb svetujes, vazno da ti kameleon izstavi racun, ki bo placan.Torej jaz bi tebi svetoval al ti meni?