Mimogrede, dva vikenda nazaj dam polniti Ampero na polnilno postajo P+R Barje. Ko se vrnem, je tam priključena še ena Ampera, polnilna postaja pa je vmes, izgleda, crknila.
Avto sem imel sicer skoraj napolnjen, problem pa je bil, ker se type2 del vtikača polnilnega kabla ni dalo potegniti ven iz polnilne postaje. Namreč, type2 vtičnica ima zobčke, ki zaklenijo vtikač v vtičnico, da kabla vmes kdo ven ne potegne.
No, dotičen tip polnilne postaje (Etrel) ni narejen tako, da postaja avtomatično odklene zobčke ob prekinitvi napajanja, zato v takem primeru kabli ostanejo zaklenjeni v polnilno postajo.
Ker je bila ura 20 zvečer, se nihče ni več javljal na telefonsko številko za pomoč, ki je napisana na polnilni postaji, razen avtomatske tajnice.
Potem sem poklical na Elektro Ljubljana dežurno številko, tip na drugi strani je bil zelo dober, je rekel, da bo poklical lokalce. Čez par minut me je že poklical lokalni majstr Elektra Ljubljana, čez 10 minut je bil zraven, odkleni postajo, vključil varovalke (ni jasno, zakaj so se sprožile), polnilna postaja pa se je zbudila v stanje 'Postaja ni v obratovanju'.
Ročno je odklenil zobčke mojega in od druge Ampere polnilnega kabla (sami se niso ob ponovnem vklopu) iz notranjosti polnilne postaje, sem se mu zahvalil in odpujsali smo domov (tamala, kuža in jaz).