Policist na nujni vožnji umrl

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Sindikat je pojamral, da sta bila policista v 8 let starem vozilu.

Pomoje je to povprečna starost vozil na naših cestah, res ne razumem jamranja tega sindikata. Ne rečem, če bi rekli da je avto star 12 let. Ampak letnik 2007 in še to iz VW koncerna je dovolj dobro vozilo za službene namene. Razen, če bi radi imeli policijske Patrije?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
mislim, da bi prej 'ærnogorci' zmagali kot ti...kljub 'prfarskemu' kvazi ulitmate fightingu...

kakorkoli, pravilno si se odločil, ko si izbral nenasilno pot.
zmaga.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Bom še jaz napisal moje skromno mnenje. Iskreno sožalje družini preminulega policista. O plači ne bom razpravljal, ker vsi vemo, kakšna je. Je pa dejstvo, da je delo policijska nevarno, tako kot vojaka, ali pa gozdarja. To tveganje pač sprejmeš, ko se za poklic odločiš.
Edino kar me pri tem moti so sindikalisti. Najprej bi bilo potrebno zamenjati njih. Pokojnega še pokopali niso, pa se sindikalisti že oglašajo, da rabijo novo opremo. To je sicer res, ampak policija potrebuje opremo ne glede na to, ali je nekdo preminul ali ne.
Dejstvo je tudi, da je denarja v državi več kot dovolj. Problem je edino v tem, da je napačno prerazporejen. Javna uprava je neučinkovita, in za svoja dejanja nihče ne odgovarja. In ker gre v masi plač preveč denarja za ene, ga zmanjka za druge.
Glede na to, da je tukaj kar nekaj forumašev po mojem iz vrste policije pa sledeče; vaši sindikalisti naj se najprej začnejo boriti proti korupciji v lastnih vrstah vsaj pri javnih razpisih. Vsa vozila, ki jih uporabljate so še nova neustrezna, ker niso primerna za opravljanje vašega dela. Zakaj nihče od sindikalistov ne »ropota«, da navaden Golf pač ni primeren za policijsko vozilo, ampak potrebujete Golfa, ki je posebej prirejen za delo policije? Zakaj nihče od sindikalistov ne zaropota pri javnih razpisih pri vzdrževanju vozil med ko se privat vozila kolegov iz policije brezplačno vzdržuje s strani tistih, ki dobijo razpis?
Da ne bo kdo narobe razumel, globoko sočustvujem z družino preminulega in obsojam takšna dejanja. Pa vendar kot rečeno, del rizika kot poklic pač obstaja. Se mi pa poraja misel; ko nekdo dela samomor in namerno v nekoga trči je to tudi potem umor ali pač samo nesreča?

Bravo!
zmaga.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Ni ravno čisto resnično... tako kot javni tožilci kot pravobranilci imajo dosti pripomb tudi na nestrokovnost policije. Tožilci imajo nemalo problemov zaradi napačno vodenih postopkov, zbiranja dokazov itd policistov. Dobri odvetniki to seveda znajo izigrat. Pa če gre čez prvo stopnjo če slučajno mnenj odvetnikov ne upoštevajo pa ne gre čez drugo...

Sam sem bil v nekem kazenskem postopku kot priča in pričanje organov ter branje iz zapisnikov je bila kot bi gledal burlesko. Celo priče so bile popisane narobe.

Ne vem kako da je sodnik v predkazenskem postopku sploh dal zadevo naprej. Skratka slišimo nemalo pritožb tudi iz te strani. Ni vedno sodstvo krivo za vse ali pa tožilstvo.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.719
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Bom še jaz napisal moje skromno mnenje. Iskreno sožalje družini preminulega policista. O plači ne bom razpravljal, ker vsi vemo, kakšna je. Je pa dejstvo, da je delo policijska nevarno, tako kot vojaka, ali pa gozdarja. To tveganje pač sprejmeš, ko se za poklic odločiš.
Edino kar me pri tem moti so sindikalisti. Najprej bi bilo potrebno zamenjati njih. Pokojnega še pokopali niso, pa se sindikalisti že oglašajo, da rabijo novo opremo. To je sicer res, ampak policija potrebuje opremo ne glede na to, ali je nekdo preminul ali ne.
Dejstvo je tudi, da je denarja v državi več kot dovolj. Problem je edino v tem, da je napačno prerazporejen. Javna uprava je neučinkovita, in za svoja dejanja nihče ne odgovarja. In ker gre v masi plač preveč denarja za ene, ga zmanjka za druge.
Glede na to, da je tukaj kar nekaj forumašev po mojem iz vrste policije pa sledeče; vaši sindikalisti naj se najprej začnejo boriti proti korupciji v lastnih vrstah vsaj pri javnih razpisih. Vsa vozila, ki jih uporabljate so še nova neustrezna, ker niso primerna za opravljanje vašega dela. Zakaj nihče od sindikalistov ne »ropota«, da navaden Golf pač ni primeren za policijsko vozilo, ampak potrebujete Golfa, ki je posebej prirejen za delo policije? Zakaj nihče od sindikalistov ne zaropota pri javnih razpisih pri vzdrževanju vozil med ko se privat vozila kolegov iz policije brezplačno vzdržuje s strani tistih, ki dobijo razpis?
Da ne bo kdo narobe razumel, globoko sočustvujem z družino preminulega in obsojam takšna dejanja. Pa vendar kot rečeno, del rizika kot poklic pač obstaja. Se mi pa poraja misel; ko nekdo dela samomor in namerno v nekoga trči je to tudi potem umor ali pač samo nesreča?

Bravo!
zmaga.gif

za nameček o delu policista v Juarezu pa je bil včeraj dokumentarec. Epsko.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Sej se strinjam s tabo, ampak malo bi dodal ali odvzel.
Res je, da za vsako službo ki jo imaš, moraš sprejeti tveganje nevarnosti. V policiji vsekakor to tveganje je. V vojski je pa tveganje delno. Fantje, ki gredo na misijo v Afganistan so premalo plačani. Tisti, ki so se pa po Bosni in Kosovu sprehajal, so bili pa manj ugroženi, kot če bi bili 8 ur v avtu, ali na strehi. Kakšno tveganje je za vojaka, ki ne zapusti kasarne ali Slo?? Kaj večje od npr. voznika, varilca, kuharja, serviserja....????????? (zdej me boste vojaki pokritiziral)
Kar se tiče sindikatov. Po mojem sploh brezveze, da obstajajo. Obstajajo samo zato, da imajo delo in brezposledic lahko kritizirajo, moralizirajo, se kregajo..... . Pa da dobre plače vlečejo.
Oprema. V današnjih časih, je težko reči, kaj je zastarela oprema, ko pa dnevno prihajajo nove stvari ven. Dejstvo je, da nekateri policisti ne čuvajo opreme in se ne sekirajo, če je po njhovi lastni krivdi kaj narobe.
V omenjenem primeru ne vem, kakšno bi bilo primerno vozilo?? Mogoče samo tank ?!?!
Okol tega, se lahko vrtimo še kar nekaj časa, pa ne bomo našli skupnega mišljenja.
Niso krivi policisti, če se ljudem obrne. Kriva je današnja politika. Ljudje živijo slabo, plačani (če sploh so) so slabo, policaji pa lahko pišejo kazni za prekrške, ki bi lahko bili prej samo napake. Pa še te brez posledic. Grem stavit, da lahko čisto vsak voznik plača kazen (po današnji zakonodaji) na 50km trasi. Ali zaradi neke neumnosti v prometu ali oprema, izpravnost..... In tako se ljudem obrne, plača pa nič kriv človek.
Če bi bili ljudje toliko pošteni, kot mislimo da smo, bi se polcaji lahko z bicikli vozili okol, pa še to brez orožja.
Ne vem zakaj je napad na uradno osebo bolj kazniv, kot na "navadnega" državljana? Napad se naj tretira za vse enako. Z namenom nekoga ubiti ali da ga celo ubije, naj bo 40let. Plus veliko €!! Al pa zob za zob! Brez pomilostitve. Pa bo vsak razmislu, a se splača.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.949
-393
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ne vem zakaj je napad na uradno osebo bolj kazniv, kot na "navadnega" državljana? Napad se naj tretira za vse enako. Z namenom nekoga ubiti ali da ga celo ubije, naj bo 40let. Plus veliko €!! Al pa zob za zob! Brez pomilostitve. Pa bo vsak razmislu, a se splača.

zato, ker uradna oseba ima avtoriteto, ki jo moraš spoštovati. Če bi bili na enakem nivoju, kot tvoj pivski kolega, si predstavljaš, kako bi izgledal postopek zarad uporabe gsm med vožnjo?

sicer pa po 8 straneh še vedno ne vem, kako bi lahko preventiva to rešila?

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sicer pa po 8 straneh še vedno ne vem, kako bi lahko preventiva to rešila?

policijski sindikat meni, da bi problem rešil nov avto

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
kako ne veš??
Zakon je napisan. Samo držat se ga je treba. Kako je pa napisan, je pa druga zadeva.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Sindikat je pojamral, da sta bila policista v 8 let starem vozilu.

Pomoje je to povprečna starost vozil na naših cestah, res ne razumem jamranja tega sindikata. Ne rečem, če bi rekli da je avto star 12 let. Ampak letnik 2007 in še to iz VW koncerna je dovolj dobro vozilo za službene namene. Razen, če bi radi imeli policijske Patrije?

Glej, ta avto ni star osem let, ampak 15. V času, ko je bil namreč kupljen, še šlo za model, ki je bil pač zastarel. Poleg tega so policijska vozila pri nas navadna vozila z lučkami. Ni prilagojenih zavor, amortizerjev, sedežev notranjosti... Ne rečem, da bi tak avto rešil življenje vem pa, da smo banana republika, ki je skrumpirana do konca in da se na razpisu kupujejo vozila, kjer je pač to v naprej dogovorjen interes.

In ta razpis piše MNZ. Torej institucija, ki je delodajalec pokojnega policista. Zato trdim, da je najprej potrebno narediti red v svojih vrstah, vključno z sindikati. To, kar se pa dogaja danes je pa samo in izključno samopromocja sindikalistov, ki imajo eno in edino skrb; koliko članarine bodo pobrali.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
octavia 1 res ni primerno ali varno vozilo, to dam policajem čisto prav

glede na letnik sem predvideval, da je vsaj octavia 2

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če sta res trčila (vsak) s 100+ km/h, moraš imeti ne glede na avto neznansko srečo da preživiš, pa naj bo to octavia 1,2,3 ali kakšen bistveno varnejši (večji) avto.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Pa kar se tice stock octavie....policijska vozila ni nujno da so standardna!

Komot je notri vecji motor kot ga sploh lahko kupis redno v tem modelu...boljse bremze...zascita podvozja...

Kolega kupil odsluzeno superb provido ker je svojo pac sesul
smile-1.gif

skoljka od 2.8 V6 not pa 2.0TDI...avto je visji...podvozje je obnovljeno in ze v startu ojacano...tko da je voznja stock superba vs policijskega totalno druga izkusnja...