Policist na nujni vožnji umrl

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Pri nas se po vsakem podobnem dogodku v medijih in javnem mnenju pojavi težnja, da je treba na hitro spremeniti neko zakonodajo in bomo nekaj preprečili.
Zakonodajo je potrebno spreminjati redko, le tista, ki je, se mora izvajati.

Tehnična pomagala, ki ne rabijo policista na terenu pri kontroli prometa le pomagajo, da bo nadzor tak, da se večina kršitev zazna. Imeti astronomske kazni in malo verjetnost, da si kaznovan je princip prekomernega zastraševanja državljanov, ki ne pelje v izboljšanje razmer. Takega dogodka seveda niti slučajno ne morejo preprečiti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Pa saj je jasno......vsi odmevnejši primeri so se zgodili z "starimi znanci policije".....policija opravi svojo nalogo....privede starega znanca (še pred masakrom) v obravnavo pred sodišče ( sistem), ki pa potem ne opravi svoje naloge kot bi moralo/moral

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Se strinjam-policija opravi svojo nalogo, eno sodišče strpa kriminalca v arest, drugo ga pa osvobodi. Pa še dnar od kazni mu vrnejo..banana država.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.720
113
Policija bi morala biti v službi malega človeka, tako pa.. Včasih niti ni čudno da se kakšnemu psihopatu sname. Včeraj je še sodelavec plačal 60€ ker je sekal ovinek v nekih serpetinah (tipska ko z daljnogledmo gledajo v dolino), da ne govorimo potem ustavljanje v nepreglednem ovinku itd. ampak ne,važno da se kasira. Ali pa odpiranje prvih pomiči in gledanj kdaj je hansaplastu rok potekel (baje poteče 2 leti prej kot povojem) itd, pa grejo evrčki. Tako da tako kot je tale situacija žalostna in bizarna, tako je razumljivo, da ljudje sovražijo policijo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kot je rekel patriot, statisticno je veliko vec delovnih nesrec, predvsem s smrtnim izidom kot fentanih policajev s stranih grdih grdih lopovov. pa tudi koliko bolnisnicnih okuzb je med zaposlenimi v zdravstvu in sociali, ki so na srednji rok usodne, ko pade imunski sistem ker vodijo v sepso itn... mrsa, esbl, kobp,... pa nimamo nobenih dodatkov.
smirk-1.gif

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
Zakaj pa misliš da so se policisti včasih upokojevali pri 45, ne zaradi komunajzarskega sistema ampak zaradi zahtevnosti dela.
Današnji policisti pa bodo pa žal umirali pri tej starosti, zaradi stresa in ostalih pizdarij katere sodijo zraven.
Nobeden človek ne pričakuje da bo umorjen na tako podel način, medtem ko hiti reševat tuje življenje.
Tisti kuri iz fb, pa privoščim da jo bo doletela enaka usoda.
Karma je [cenzura].

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj si hotel povedat?

ker če sem razumel rpavilno, potem bi bilo bolje, da ne bi pisal nič.

stres..ja..to bo to

nisem bral vsega, a verjetno se vse vrti okoli 8 let starega avta in 210kkm na cagarju. zdej pa poglejte svoje.
če imate nove, si pa zam islite, da bi ižanc imel kamion. kaj pol dat policiji?

a se je kdo vprašal zakaj je do tega prišlo?

in un fank pa njegova vrvica.
folk nima krajše vrvice, idioti večkrat prinesejo vžigalnik zraven.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
kot je rekel patriot, statisticno je veliko vec delovnih nesrec, predvsem s smrtnim izidom kot fentanih policajev s stranih grdih grdih lopovov. pa tudi koliko bolnisnicnih okuzb je med zaposlenimi v zdravstvu in sociali, ki so na srednji rok usodne, ko pade imunski sistem ker vodijo v sepso itn... mrsa, esbl, kobp,... pa nimamo nobenih dodatkov.
smirk-1.gif

Seveda nimamo podatkov, ampak tukaj igra motenost osebe in to je hladnokrvni umor, če mene kdo kaj vpraša. Bolano.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj urgentnim blokom? k končaš medicino, greš na specializacijo, ene tri prim ere po specializaciji izvedeš in zarad stresa letiš v penzijo. ipak lahko kdo umre zarad čakanja na prelwed v primeru prehlada.

tko kukr je stresen radar, parking, pa alko test. se tresejo roke, k je treba formular izpolnit..večina je takih na šalterjih ue in bank.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Imaš point in ga podpiram. Ampak pri našem sodnem sistemu neizvedljivo.

Verjamem, da se policajem zdi butasto, ko povratnika dobijo 5,10,20 krat pri kaznivem dejanju, pa faše vedno samo neko minimalno kazen.

Sicer pa se delovne nesreče dogajajo pogosteje, kot umre kak policist:

http://www.24ur.com/novice/crn...rl-delavec.html

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-delovni-nesreci-v-spodnjih-hocah-umrl-delavec.html

https://www.dnevnik.si/1042689776/kronika/umrl-pod-tezkim-drevesom

https://www.dnevnik.si/1042686353/kronika/v-delovni-nesreci-v-medvodah-umrla-delavka

Pač poklicno tveganje, ki ga zavestno sprejme vsak, ki podpiše pogodbo o delovnem razmerju.

Meni se bolj kot ta umrli smili (ni ravno pravi izraz) tisti, ki so ga pred leti obstrelili nekje na območju Posavja, pa ga noben ne šljivi 5%. (policist.si že nekaj časa ne dela, drugače bi nalepil članek, ker sem pozabil njegovo ime.)
Nisem se slisal da bi kako drevo namerno padlo na gozdarja. Nesreca pri delu je ko policisti skusajo prijeti roparje, pride do strelskega obracuna in policist umre. Ja to je poklicno tveganje. Ni oa poklicno tveganje da te bo nekdo ubil ker se hoce mascevat sistemu.

To je razlika. Vsakega je skoda, tud zadnjega smetarja ki mu kanta na glavo pade. Ampak nihce v policiji ni kot poklicno tveganje sprejel da ga bo nekdo iz zasede ubil samo zato ker je bil policist.
Naj počiva v miru.
Ampak policija se ukvarja s kriminalom. Vsake toliko se najde tudi kakšen bolj "šerif" policaj. In kriminal udari nazaj. Bolj, kot je narod v peezdi, več bo tega. Konec koncev ne zastopim samomorilcev, štrik okoli vratu, ali pa krogla v glavo....?! Če bi mene tako daleč življenje prignalo, oddidem z velikim pokom.
In kaj boš s tem dosegel? Ubil še par nedolžnih ljudi in uničil veliko življenj!? Take, ki tako razmišljjao kot ti, bi morali imeti pod stalnim nadzorom!!! Bolnik!!!

Jaz pa menim, da je to nekak realne pogled na situacijo. Poznam primere, ko lih da folgajo. Problemov še pa još. 1x pač pride do vrha in utrga. Tisti, kateri bo sedaj napisal, da je to neprimerno ravnanje oz obnašanje, še ni bil v stiski in ne ve kako je. Ne reagirmo vsi enako in vsi se ne spopademo s problemi. Ampak če jih je preveč, jih je enostavno preveč. Jaz osebno se čudim, da ni še več tega. Moti me tudi, ker se o samomorih nič ne govori, glede smrtnosti na cestah pa ceu HALO. Pa jih umre pol manj, kot jih naredi samomor. Ampak ja, na hitrosti in alkoholu se da prekleto dobro služiti s skoraj nič dela.

Jaz bi se naprej vprašal zakaj je ta oseba to storila. Če je povratnik, lahko kar končamo s pisanjem. Ostalo bi pa lahko malo raziskali.

Ne vem no.

Jaz se tudi vprašam, ko bodo 1x nekega čisto nedolžnega inšpektorja pohladili. Pa ni nič kriv, samo opravlja svoje delo (zguljen odgovor, da samo opravljam svoje delo ne gre več skozi, ker te niso najbrž prislili, da opravljaš svoje delo
wink-1.gif
). Ampak, če pride normalen človek je OK, ko pride pa oseba, katera misli, da sedaj drži boga za jajca. Houston we have a problem. Ne si zatiskat oči, ampak tega bo vedno več. Simple ko pasulj (pa še dober pasulj je težko narediti), samo malo pogledaš okoli sebe.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a se je kdo vprašal zakaj je do tega prišlo?

kot sem že napisal višje, verjetno zato ker večina institucij pri nas ne funkcionira pošteno vse od zdravstva (psihiatrije), zavodov, CSD, sodišč, na koncu pa do policije (pomankanje pooblastil, večkrat pa tudi zato ker jebejo narod v glavo za brezvezne stvari). Ne poznam morilčeve zgodbe o prepovedi približevanja ampak, če bi nekaj od teh institucij delovalo bi ga zadržali na kaki terapiji in ga pomirili, CSD se ne bi kategorično postavil na stran ženske, sodišče tudi verjetno ne bi bilo pristransko (ne vem ali je bilo ali ne, mislim pa si lahko glede na to da je gospa bivša žena diplomatka), pa še kakšno institucijo sem verjetno pozabil.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Diplomatka je bila? hm, vse je možno..verjetno so imeli štalo.

Nič pa ne zmanjšuje brezglavega dejanja, ki ga je storil.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Diplomatka je bila? hm, vse je možno..verjetno so imeli štalo.

Nič pa ne zmanjšuje brezglavega dejanja, ki ga je storil.

Ja nekdo malo višje je napisal, da je gospa iz diplomatskih vrst.

Ne to itak ne deluje kot olajševalna okoliščina, zločin je zločin. To nimaš kej. Ampak kot je softi rekel, treba se je vprašat kaj človeka pripelje do take skrajnosti. Skoraj nična možnost je, da bi desc iz normalnega človeka ratal premišljeni morilec kar tako brez nekega hudega vzvoda. Če bi imel taka nagnjenja že prej bi to verjetno zaznali.
Če pa so to zaznali in nič konkretno ukrepali, potem se pa lahko vrnemo na prejšnjo točko o nedelovanju institucij pri nas.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Če je baba žleht, lah pokliče zarad nasilja v družini, oče plača vsakič kazen, zahteva prepoved približevanja, pa se lah dec pretegne pa ne bo mogu nič. Ni malo takih, ko baba ne zna drugač pa se gre take igre. Parim se seveda scufa. Ni edini primer. Ne vem če je blo tko, dejanje seveda močno obsojam, ampak, treba bo tud babe mal drugač tretirat pa naše institucije prevetrit.

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Če je baba žleht, lah pokliče zarad nasilja v družini, oče plača vsakič kazen, zahteva prepoved približevanja, pa se lah dec pretegne pa ne bo mogu nič. Ni malo takih, ko baba ne zna drugač pa se gre take igre. Parim se seveda scufa. Ni edini primer. Ne vem če je blo tko, dejanje seveda močno obsojam, ampak, treba bo tud babe mal drugač tretirat pa naše institucije prevetrit.

Tudi to drži in se moškega predstavi kot največjega dreka, pijanca, alkoholika, vse ostalo, samo normalnega človeka ne. Sem tudi sam bil v tem dreku. Reskiral sem vse in odšel, ker je brezveze, da sem sam v zaporu, tašč in tašča pa v kliničnem na cevkicah. Pa v 3pm NE razumem kaj enim šviga po glavi. So se rodili na tem svetu sam zato, da jebejo folk in so srečni. Adijo pamet, res. Ko smo odšli, pa izvem zgodbice skozi različne pogovore. Ne rabim omenjat, da so se vsi čudili, kako sem tam sploh zdržal 4 leta. Ker tam je bilo že vsega i svašta
grin1.gif
)

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Bom še jaz napisal moje skromno mnenje. Iskreno sožalje družini preminulega policista. O plači ne bom razpravljal, ker vsi vemo, kakšna je. Je pa dejstvo, da je delo policijska nevarno, tako kot vojaka, ali pa gozdarja. To tveganje pač sprejmeš, ko se za poklic odločiš.
Edino kar me pri tem moti so sindikalisti. Najprej bi bilo potrebno zamenjati njih. Pokojnega še pokopali niso, pa se sindikalisti že oglašajo, da rabijo novo opremo. To je sicer res, ampak policija potrebuje opremo ne glede na to, ali je nekdo preminul ali ne.
Dejstvo je tudi, da je denarja v državi več kot dovolj. Problem je edino v tem, da je napačno prerazporejen. Javna uprava je neučinkovita, in za svoja dejanja nihče ne odgovarja. In ker gre v masi plač preveč denarja za ene, ga zmanjka za druge.
Glede na to, da je tukaj kar nekaj forumašev po mojem iz vrste policije pa sledeče; vaši sindikalisti naj se najprej začnejo boriti proti korupciji v lastnih vrstah vsaj pri javnih razpisih. Vsa vozila, ki jih uporabljate so še nova neustrezna, ker niso primerna za opravljanje vašega dela. Zakaj nihče od sindikalistov ne »ropota«, da navaden Golf pač ni primeren za policijsko vozilo, ampak potrebujete Golfa, ki je posebej prirejen za delo policije? Zakaj nihče od sindikalistov ne zaropota pri javnih razpisih pri vzdrževanju vozil med ko se privat vozila kolegov iz policije brezplačno vzdržuje s strani tistih, ki dobijo razpis?
Da ne bo kdo narobe razumel, globoko sočustvujem z družino preminulega in obsojam takšna dejanja. Pa vendar kot rečeno, del rizika kot poklic pač obstaja. Se mi pa poraja misel; ko nekdo dela samomor in namerno v nekoga trči je to tudi potem umor ali pač samo nesreča?