Policist na nujni vožnji umrl

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zal. Osebno menim da ne bi. So dolocene hitrosti in trki ki zal niso zdruzljivi s prezivetjem. Pa serjem v naso skledo ampak oprema tu ni imela veliko zraven...

Storilec je preživel, v novejšem in varnejšem avtu. Ne podcenjuj napredka tehnike v zadnjih 20 letih. Osebno sem ziher, da bi preživel. Če bi bil umrli policist moj sorodnik, bi odvetik že vlagal odškodninsko tožbo proti storilcu in policiji.

Pa ne gre zato, da bi zdaj mislil, da morajo policaji imet Mercedes S, blindirane. AMpak na nujne vožnje pošiljat s tehnično 20 let starim avtom, no v resnici 25 let (četrt sotleja, da bo bolj jasno), ker ko so ga načrtovali je bilo to 25 let nazaj) je pa, sorry, huda malomarnost tistih, ki o tem odločajo. In morala bi bit kaznovana.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zal. Osebno menim da ne bi. So dolocene hitrosti in trki ki zal niso zdruzljivi s prezivetjem. Pa serjem v naso skledo ampak oprema tu ni imela veliko zraven...

Storilec je preživel, v novejšem in varnejšem avtu. Ne podcenjuj napredka tehnike v zadnjih 20 letih. Osebno sem ziher, da bi preživel. Če bi bil umrli policist moj sorodnik, bi odvetik že vlagal odškodninsko tožbo proti storilcu in policiji.
Seveda ..če bi prileteli skupaj pod malo drugačnim kotom, bi bili lahko vsi trije mrtvi, ali pa vsi preživeli. Vse je relativno..kar tožbe ja. Ravno ti bi lahko to vedel.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Zanimivo, da so pod besedo "en smard" vsi prepoznali policista, kljub temu da punca ni navedla katerega od obeh vpletenih misli s tem.
Saj obeh namreč ne bo več na cesti.
Kako "obeh ne bo več na cesti"? A je povzročitelj tudi umrl?

Z upoštevanjem izrazoslovja ("idemoooo"), mentalitete (čefuraj), same novice in objave, je možno sklepati le na en način.

Tudi če bi alterju napisal "sovražnik policajev" bi večina uporabnikv (pravilno) sklepala, da mislim na tebe ali pa na šiznitta.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Pa ne gre zato, da bi zdaj mislil, da morajo policaji imet Mercedes S, blindirane. AMpak na nujne vožnje pošiljat s tehnično 20 let starim avtom, no v resnici 25 let (četrt sotleja, da bo bolj jasno), ker ko so ga načrtovali je bilo to 25 let nazaj) je pa, sorry, huda malomarnost tistih, ki o tem odločajo. In morala bi bit kaznovana.

odškodninsko tožbo zoper policijo zaradi starega avta...pa še malomarnost polek mešaš....če je avto tehnično ispraven, nimaš nobenih možnosti pa če je100 let star.

če se odloči en [cenzura] da bo se zaletel v policijo, nima to nobene veze s preventivo, ne s kakšnim avtom se peljejo naokrog, ne z višino kazni...edino s tem, da lahko tak neuravnovešen osebek še hodi naokrog.

najboljše, da vložiš odškodninko še na sodnika, ki ga ni vtaknil v čuzo, socialno delavko ker ni urgirala pravočasno ipd...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jo kdo pozna sploh?

Men se vidi to kot fake profil... potrebneži pa lajkajo v 3 dni.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Zanimivo, da so pod besedo "en smard" vsi prepoznali policista, kljub temu da punca ni navedla katerega od obeh vpletenih misli s tem.
Saj obeh namreč ne bo več na cesti.
Kako "obeh ne bo več na cesti"? A je povzročitelj tudi umrl?
Ni še umrl, bo pa umrl prej, preden bo spet stopil na cesto, tako kot Trobec.
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Tudi če bi alterju napisal "sovražnik policajev" bi večina uporabnikv (pravilno) sklepala, da mislim na tebe ali pa na šiznitta.
Točno to. Ravno ta logika mi da misliti, le zakaj, ko je napisala "en smard" vsi sklepajo da je mislila policista.

Le kako vsi v vzdevku "sovražnik policajev" prepoznajo mene ali šizinita, v "en smard" pa policista ? A ni čudno?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Le kako vsi v vzdevku "sovražnik policajev" prepoznajo mene ali šizinita, v "en smard" pa policista ? A ni čudno?
Spet samo na pol bereš in citiraš sporočila.
Napisal sem:
Citat:
Z upoštevanjem izrazoslovja ("idemoooo"), mentalitete (čefuraj), same novice in objave, je možno sklepati le na en način.
Ker tam na FB ni napisano samo "en smrad" ampak je zraven še kontekst.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
To pomeni, da ne samo, da je smrkla mentalno prizadeta ampak da tudi pisat ne zna oz. tako hiti s sporočanjem zanjo vesele novice, da se pač zatipka. In ker je v nesreči umrla zgolj ena oseba (policist), se točno ve, na koga se ta "smard" nanaša. Seveda se pa folk lahko dela glupega še naprej (oz. pač so in se ne delajo) ter se spreneveda dalje kaj bi to lahko pomenilo in zakaj vsi vemo, da se to nanaša na policista in kaj bi spet to lahko pomenilo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
To, da ste glupi, so tvoje besede. Kar se pa bolezni mišic tiče pa močno dvomim, da je tista smrklja o tem pisala na svojem zidu na FBju.

p.s. kako čudno izpade, če ti odgovarjam na post, katerega si vmes zbrisal
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Zbrisal sem ga, ker bi izpadlo, da nisem vedel, kaj pomeni smard (kratica), ker sem se v zgornjem spraševal ravno to..
wink-1.gif

Drgač pa imaš prav, tudi jaz, ki se nisem rodil s tipkovnico v rokah vem, kaj je mislila mula..( če ni izmišljen profil).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Aja aja, kul. Profil pa ni izmišljen, ker gre za kolegico nekega znanca. Ga moram ob priliki povprašat kaj mu ni jasno. Za smard pa tudi jaz nisem vedel
grin1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Zanimivo da nisi glasen ko otroke vozijo v zastarelih avtobusih?
Če je avto tehnično pregledan in brezhiben, ti ne moreš nič. Če se zahteva blindirano vozilo pa imaš point.

Če gledamo prostovoljna gasilska društva katere kripe presegajo tudi 30 let in hodijo na intervencije... itd...
Mislim, da ti živiš v drugem svetu... Ni nič drugače v Avstriji in Italiji. Videl že zgoneno alfo 155 ki je šla na itervencijo....

Kr se tiče preživetja pa takole, lahko ali pa ne, odvisno od čiste sreče, lahko tudi da bi preživel in postal težek invalid itd...
tako da...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kako bi se resilo?
Je bil ti povratnik na podlagi dokazov?
Je bil novinec na podlagi dokazov?
Al so za vsem besede zene?
Pa saj ni važno, sedaj je prilika da se spet spremeni zakon, ki bo strožje kaznoval to in ono, saj višje kazni koristijo proračunu.

Bi si upal stavit, da bi bil tale policaj danes še živ, če bi tega morilca in samomorilca policaji v preteklosti drugače - (bolj z občutkom inmanj s pozicije prevlade) obravnavali. Ker očitno so se mu nekaj zamerili, samo on ve kaj. Brez vzroka ni tega naredil.

Ti bi se s psihotom razumno pogovarjal? Zmenil, kot z normalnim človekom, naj vendar neha terorizirat familijo (in najbrž še vse druge zraven, ki so bili na dosegu bedaka)? Srečno
zmaga.gif

Po drugi strani pa imaš prav: napaka sistema je, da ga niso še pravočasno (precej) strožje obravnavali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Zanimivo da nisi glasen ko otroke vozijo v zastarelih avtobusih?
Če je avto tehnično pregledan in brezhiben, ti ne moreš nič. Če se zahteva blindirano vozilo pa imaš point.

kdo prvi, da nisem. poznam buse, s katerimi v nasi OS vozijo na izlete.
zakaj pol policajem ne dajo kremenjac, namesto neprebojcev pa usnjene oklepe iz srednjega veka. pa nemsto radia, da poklicejo na ponoc, naj golobe poslijajo. saj je lahko tudi kremenjaca tehnicno izpravna ...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.438
3.747
113
Če koga zanima... policija je potrdila da je posnetek divjanja neoznačenega policijskega avtomobila objavljen tudi v tej temi pristen...

Citat:
Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper pojasnjuje, da po 4. odstavku 101. člena ZPrCP vozniku vozila s prednostjo ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, »vendar mora voziti na tak način in s tako hitrostjo, da ves čas obvladuje vozilo in da ne ogroža drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja. Glede na posnetek vožnje lahko trdimo, da policist z vožnjo ni ogrožal varnosti cestnega prometa. Glede na nujnost interventnega dogodka, kamor sta bila policista poslana, je bila vožnja s hitrostjo, večjo od dovoljene, in brez nakazovanja spremembe smeri vožnje, upravičena.«.

Za konec še dodaja, da so se policisti v tem primeru odzvali resno, profesionalno in s polno odgovornostjo ter da v vsaki konkretni situaciji ocenjujejo smiselnost uporabe zvočnih in svetlobnih znakov. »Včasih je prav, da so luči in sirena, v nekaterih primerih pa je prav, da jih ni.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Če koga zanima... policija je potrdila da je posnetek divjanja neoznačenega policijskega avtomobila objavljen tudi v tej temi pristen...

Citat:
Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper pojasnjuje, da po 4. odstavku 101. člena ZPrCP vozniku vozila s prednostjo ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, »vendar mora voziti na tak način in s tako hitrostjo, da ves čas obvladuje vozilo in da ne ogroža drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja. Glede na posnetek vožnje lahko trdimo, da policist z vožnjo ni ogrožal varnosti cestnega prometa. Glede na nujnost interventnega dogodka, kamor sta bila policista poslana, je bila vožnja s hitrostjo, večjo od dovoljene, in brez nakazovanja spremembe smeri vožnje, upravičena.«.

Za konec še dodaja, da so se policisti v tem primeru odzvali resno, profesionalno in s polno odgovornostjo ter da v vsaki konkretni situaciji ocenjujejo smiselnost uporabe zvočnih in svetlobnih znakov. »Včasih je prav, da so luči in sirena, v nekaterih primerih pa je prav, da jih ni .
Od kdaj pa to? Včasih je moralo imet vozilo s prednostjo prižgano utripajočo modro luč.
Kako pa lahko udeleženci v prometu vedo, da gre za vozilo s prednostjo, če ta ne uporablja svetlobnih in zvočnih signalov?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
To je kar nekaj. Mar bi imeli vsaj toliko pameti, da bi plave lampe prižgali...
tongue-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Provida nima luči na strehi ampak spredaj tako da kdo pa pravi da jih ni imel prižganih.