Policijske kavice

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
btw. kot sem jaz nazadje slišal imajo tudi v lakirnici višji OD kot 400€
confused-1.gif

Pa si to videl v filmu ali pa živiš v koncih, kjer jim je res luštno
tongue-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
tudi tole si dobil odgovor od apola. Prometnik ni kriv da ljuje ne znajo voziti. Če bi imeli ljudje malce več kulture na cesti in podobnega nebi bilo potrebno tolikih sanacij pa meritev pa stacionarnih radarjev in podobnega. Ampa po tvoje je gužva zaradi prometnika in ker oni ne izvajajo zakona.
bonk.gif
oh ja

vidiš, ravno nasprotno! Prometnik JE kriv! Zakaj? Ker prometnik točno ve, kje so KRITIČNE točke, pa tam ne postavi radarja. Ne, on bo šel rajš tja kjer je zagarantirano nažiganje dnevne kvote, pa čeprav je bogu za hrbtom in voznik žive duše ne ogroža s tem ko gre 5 ali 10 kmh prehitro.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
ares kaj cs ce ima normo... mora tok in tok nabrat... in kej naj nabira? tam kjer je krsitev malo oz je dobro opazen ali tam kjer je najlazje kasirat...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Živjo, odvisno katera lakirnica je, če je s.p. ima lahko kar konkretno cez 1000 eur tako da ne jamraj, policaj je razvrščen v 22. plačilni razred javne uprave, lahko si sam pogledas koliko ima placo.

Ampak v koncni fazi, bos ti lahko vedno nasel poklic ki je placan slabse kot policist. Da imaš prav otroci v vietnamu lepijo skupaj superge ki jih nosimo place imajo manj kot nasi policaji in res ne pijejo kave med svojim delovnim casom... In? Stvari niso absolutne.

Zdej mi še povej kaksna je razlika med policistom ki je zaposlen na postaji prometne policije in policistom zaposlenim na "navadni" policijski postaji. Razlozi razliko v pooblastilih, nalogah itd... da bova videla ce sploh ves kaj naj bi delali prometniki. Smrtnih primerov ne poznam (oz. se jih ne spomnim), spomnim se recimo dveh policistov na motorju ki ju je mirno zbila nesposobna zebnska na ljubljanski dunajski, spomnim se policista na motorju ki mu je pot zaprla voznica nasproti letalčisca lesce, ko se je peljal na prometno nesreco par let nazaj.

V lakirnici te verjetno tezko kdo zbije ane?

Pa ne da ne cenim dela v lakirnici, sam sem kot dijak tud skrete pucal za denar, sam ti nimas osnovnih pojmov razciscenih kaj naj bi policija pocela.

p.s. poraba krofov v slovenski policiji je zelo majhna, manj glej ameriske filme in pojdi raje na zrak

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
btw. kot sem jaz nazadje slišal imajo tudi v lakirnici višji OD kot 400€
confused-1.gif

Pa si to videl v filmu ali pa živiš v koncih, kjer jim je res luštno
tongue-1.gif

lahko da je krivda privatnika, ampak zato zaposlen še vedno ni upravičen do kofetkanja, češ, pust ga, je samo človek...
na to sem hotel opozorit! briga me za plačo. vem da jo oba imata manj kot jaz (no, za prometnika z vsemi dodatki k plači ne vem točno kolk jim znese)...

noben ne zahteva da salutira. kakor sem napisal: kar hočem je samo to, da začnejo delat še kaj drugega kakor pa drkat folk v glavo zaradi 5kmh! In tudi če sistem vzpodbuja drkanje folka v glavo, je na vsakem posamezniku odločitev ali bo drkal folk v glavo ali ne. Recimo, kolikokrat vidim kifeljce lepo v guži, pa tud trznejo ne, če se kdo mimo njih pripelje s tefonom v gobcu, je nepripet ali pa izsili prednost pa to... ne trza nič! Boli ga kita za to. Se potem sploh čudiš takemu stanju na cestah!?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Lej marsikateri policaj naredi kdaj kaj takega kar ni za zgled ostalim drzavljanom. Osebno ne podpiram tega, ampak to ni vzrok za tako stanje na cestah. Ce se peljes proti nm, tam kjer je takrat 8 ljudi umrlo. Po tisti cesti se recmo peljem 1x na emsec in opazil sem da so table da je nevaren odsek, skoz polna crta, ampak folk se kar prehiteva v nepreglednih ovinkih. Lej takemu ne pomaga policaj al pa kazen ampak se mu mora nekaj zgodit da zacne drgac razmisljat. Ce sploh zacne.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
spomnim se recimo dveh policistov na motorju ki ju je mirno zbila nesposobna zebnska na ljubljanski dunajski, spomnim se policista na motorju ki mu je pot zaprla voznica nasproti letalčisca lesce, ko se je peljal na prometno nesreco par let nazaj.

V lakirnici te verjetno tezko kdo zbije ane?
Si ti kifeljc mogoče?
Rešilca pa gasilca lahko prav tako kdo zbije ko gre na kraj nesreče...so f***ing what?! Še nisem videl rešilcev parkiranih po lokalčkih...prav tako tudi ne gasilcev...
Poleg tega niti gasilci niti rešilci ne zahtevajo višjega plačinega razreda kakor ga imajo vojaki - ne, samo vam je to padlo na pamet!
ne pljuvaj v svojo skledo, ker si nič dobrega ne delaš ko daješ take debilne primerjave.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pa ne da ne cenim dela v lakirnici,
Jaz tudi cenim policiste. Ne cenim pa njihovega dela, ker ga ne opravljajo celovito.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
p.s. poraba krofov v slovenski policiji je zelo majhna, manj glej ameriske filme in pojdi raje na zrak
Za moje zdravje naj te ne skrbi.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Lej marsikateri policaj naredi kdaj kaj takega kar ni za zgled ostalim drzavljanom. Osebno ne podpiram tega, ampak to ni vzrok za tako stanje na cestah. Ce se peljes proti nm, tam kjer je takrat 8 ljudi umrlo. Po tisti cesti se recmo peljem 1x na emsec in opazil sem da so table da je nevaren odsek, skoz polna crta, ampak folk se kar prehiteva v nepreglednih ovinkih. Lej takemu ne pomaga policaj al pa kazen ampak se mu mora nekaj zgodit da zacne drgac razmisljat. Ce sploh zacne.

no vidiš. ko si ravno omenil tisti odsek - ali si vedel, da je tam dejansko cestišče preozko? Da tisti voznik kombija ki je kao povzročil nesrečo sedaj dejansko dokazuje da je cestišče preozko in da si tudi uradni organi niso enotni koliko cm je sploh cestišče široko... ? Da se zna zgodit da na koncu tisti šofer ne bo povzročitelj (če bo obveljala njegova meritev)?

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

ares kaj cs ce ima normo... mora tok in tok nabrat... in kej naj nabira? tam kjer je krsitev malo oz je dobro opazen ali tam kjer je najlazje kasirat...

če mene vprašaš - če bi bil jaz kifeljc....vozil se bi naokol pa dejansko pisal kazni zaradi smernikov, telefonov, oviranja prometa, napačno menjavanje voznih pasov, nepravilno parkiranje, nepravilno ustavljanje, varnostna razdalja, izsiljevanje.... je OGROMNO tega...sam itak da je najlažje dobit normo na hitrosti...

klinc, še pijance je težje staknit kakor pa tistih 5kmh...

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
khem

pejdi enkrat malo mimo klinicnega oz malo za njemu... je par bifejev kjer radi pocivajo resevalci...

gasilcev pa ne vidis ker niso toliko na terenu... tudi delavcev v lakirnici se na kavici ne vidi ker niso na terenu... ampak recimo trgovskih potnikov pa ogromno:))) [censored] ga prednost terenskega dela...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Jaz na tistem odseku z jumperjem s hitrostjo 90kh/h normalno peljem, me ne zanaša na drugo stran itd... tako da menim da je tam vozišče dovolj široko.

Zanima te kje so reševalci na kavicah? na vogalu grablovičeve in korytkove v ljubljani na vodmatu. Skoraj vedno so parkirana cca. 3 vozila reševalci pa so na kavici. Malce ovirajo promet po korytkovi ampak je za preziveti. Glede na stresnost njihovega dela je prav da hodijo na kavice. gasilci ponoči ko so v službi spijo. In prav je tako pač čakajo na poziv. in nihče se ne buni. no morda se boš ti začel.

Reševalci ne morejo zahtevat višjega plačilnega razreda ker sploh nimajo enotnih plač Še najbolje so plačani v ljubljani, sicer pa so ponekod del zdravstvenih domov itd... Zakaj vojaki ne zahtevajo višjih plač ne vem. jaz jim jih privoščim in če bomo želeli še koga zadržat v vojski jih bbodo tudi morali dobiti.

ne skrbi me za tvoje zdravje (to je tvoja skrb) ampak želim da začneš gledat na svet malce bolj realno

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
če mene vprašaš - če bi bil jaz kifeljc....vozil se bi naokol pa dejansko pisal kazni zaradi smernikov, telefonov, oviranja prometa, napačno menjavanje voznih pasov, nepravilno parkiranje, nepravilno ustavljanje, varnostna razdalja, izsiljevanje.... je OGROMNO tega
in ti če bi bil policist bi xxx let vsak dan ustavljal take debile
hysterical-1.gif
......dej ne morš s takimi....takemu folku ni pomoči.....

jaz sem vesel da lahko hodim na kavice kadar mi zapaše x-krat na dan
cheer.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

če mene vprašaš - če bi bil jaz kifeljc....vozil se bi naokol pa dejansko pisal kazni zaradi smernikov, telefonov, oviranja prometa, napačno menjavanje voznih pasov, nepravilno parkiranje, nepravilno ustavljanje, varnostna razdalja, izsiljevanje.... je OGROMNO tega...sam itak da je najlažje dobit normo na hitrosti...
klinc, še pijance je težje staknit kakor pa tistih 5kmh...

In tega po tvoje ne opravljajo? Res pa je da če bi hoteli to doseči na vsakem ovinku bi rabili vsaj 10x več enot kot jih imamo, ampak to tebe ne zanima.
Imam pa občutek, da si že plačal kazen za prehitro vožnjo, za katero so te opravičeno oglobili. Tudi sam sem že 2x plačal po 40k sit, jebat ga, kršil sem predpise. Kaj naj pljuvam, če vem da sme sam kriv, lahko priznaš tudi ti ali je lažje pljuvati da boljšega dela (æešrav je to tudi njihova pristojnost) pač nimajo?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
če mene vprašaš - če bi bil jaz kifeljc....vozil se bi naokol pa dejansko pisal kazni zaradi smernikov, telefonov, oviranja prometa, napačno menjavanje voznih pasov, nepravilno parkiranje, nepravilno ustavljanje, varnostna razdalja, izsiljevanje.... je OGROMNO tega
in ti če bi bil policist bi xxx let vsak dan ustavljal take debile
hysterical-1.gif
......dej ne morš s takimi....takemu folku ni pomoči.....

jaz sem vesel da lahko hodim na kavice kadar mi zapaše x-krat na dan
cheer.gif

sorry, ampak bi ustavljal tak folk. zaradi blebetanja po telefonu sem že videl take situacije na cesti ko sem samo še gledal kdaj bo počlo pa je ponavadi (na srečo) tisti ki ni bil na telefonu pravočasno odreagiral (zapeljal skoraj na travo, zaviral na polno,....) da se ni kaj takega zgodilo. Enako je s smerniki, nepravilnim menjavanjem pasov , prehitevanjem preko dvojne polne črte,....mah tega je ogromno! problem je samo v tem da je odnos do dela točno tak - kao da ne moreš nič takim debilom...ja lahko! Če bi bila kazen 200€ zarad gobcanja po telefonu, bi človek 10x premislu če bi se mu splačalo klicarit med vožnjo. In če bi imeli kifeljce ki bi gledali ne vse prekrške in ne samo študiral kako bo čim hitreje nabral tisto kvoto, potem pa lenaril preostali cajt, potem bi bilo marsikaj drugače kakor pa je zdej.
In najbrž bi bili s takim delom dosti bolj zadovoljni normalni državljani, saj bi se občutno zmanjšalo število budal na cesti.
Ko pa vidiš da nič ni tko kot bi moral bit, vidiš kako kifeljci so skoraj v vsakem kafiču, ob tem zahtevajo pa še višjo plačo - no, kaj si nej človek misli? Da si zaslužijo?
ne-ne-1.gif
Za višjo plačo se mora NAJPREJ fejst dobro delat (da je šef - v tem primeru javno mnenje, zadovoljen), šele potem lahko zahtevaš višjo plačo. Tak postopek je povsod in tako je prav.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

In tega po tvoje ne opravljajo?

Rekel sem da ga opravljajo VENDAR ne celovito!

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Res pa je da če bi hoteli to doseči na vsakem ovinku bi rabili vsaj 10x več enot kot jih imamo, ampak to tebe ne zanima.

Točno vejo kje so kritične točke pa tam vseeno ne vidiš kifeljcev...kot sem že omenil. Teh točk pa ni tako veliko in bi jih bilo še prekleto manj, če bi opravljali svoje delo celovito. ker ga pa ne, je pa teh kritičnih točk čedalje več.

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Imam pa občutek, da si že plačal kazen za prehitro vožnjo, za katero so te opravičeno oglobili.

Enkrat pa res...ah ne, dvakrat....enkrat sem plačal 7 tisočakov in pol, ta drugič pa 2.5 tisočaka. Se ti zdi da sem divjal?

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Tudi sam sem že 2x plačal po 40k sit, jebat ga, kršil sem predpise. Kaj naj pljuvam, če vem da sme sam kriv, lahko priznaš tudi ti ali je lažje pljuvati da boljšega dela (æešrav je to tudi njihova pristojnost) pač nimajo?

nisem rekel da bi morali radarje ukinit. nasprotno! postavijo naj jih tja ker bojo merili hitrosti na KRITIČNIH točkah in ne bogu za hrbtom!

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Za višjo plačo se mora NAJPREJ fejst dobro delat (da je šef - v tem primeru javno mnenje, zadovoljen), šele potem lahko zahtevaš višjo plačo. Tak postopek je povsod in tako je prav.
Policisti čisto vredu delajo. Če je folk na cestah primitiven in nima v glavi pošlihatnih stvari tega policist ne bo spremenil, pa naj se trudi še ne vem kako
wink-1.gif

Zahtevajo višje plače.....ja hvala bogu, zakaj jih pa ne bi? Vsak dan se morajo ukvarjati z norci (ja preostalih 6ur-2uri so itak na kavici), v pripravljenosti morajo biti med vikendi ko te pokličejo, ni važno kje si s kom si kaj delaš moraš it na šiht (mi smo pa ponavadi med vikendom doma oz. vsaj lahko načrtujemo kaj bomo delali med vikendom), pa še je stvari samo se mi ne da naštevat, ker itaq ti bolje veš od mene kakšno je stanje v Policiji
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ti nekaj mešaš!
Oni za vse to da so v pripravljenosti pa to - dobijo DODATKE. In to je neki druzga kakor pa osnovna neto plača.
Fant, oni imajo osnovno neto plačo enako kot vojak, potem pa pridejo tu še dodatki za nočno delo, delo med prazniki, dodatek za nevarnost, itd itd itd
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Greva drugače: naštej kritične točke kjer bi ti postavil radarje. najbolje da se tam postavi stacionarne radarje. Višino kazni določa zakonodajalec (poslanci v državnem zboru). Prekrški ki jih omenjaš so seveda precej resni, jih je pa veliko težje odkrivate ter dokazovati kot hitrost. In da ne boš trdil da se ne nadzira prehitevanj čez polno črto in v škarje: Nekajkrat na mesec se na območju celotne države izvaja nadzor s helikopterjem ki kršitve snema s kamero, enote na cesti pa sankcionirajo kršitelje. Je pa tak nadzor drag in je nekako razumljivo zakaj se ne izvaja vsak dan.

Čakam seznam kritičnih točk

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne morem ti našteti kritičnih točk, ker niso imenske! lahko ti pa kdaj zapišem GPS koordinate, pa se boš lahko odpeljal do tja in sam preveril. bo to vredu? Aja, pa še to bo samo za 1 oz. 2 relaciji... ne za celotno slovenijo. ok?

ja, res je! se čisto strinjam. je težje! ni pa nemogoče. zahteva več dela od policistov in o tem problemu jaz govorim! Poglej, če bi to se začelo dogajat, potem me boli ti* če hodijo na obalo na kafe med delovnim časom. Če se delo dobro opravlja podprem zvišanje plače takoj! Mene ne zanima kolk jih je ustavil ki so vozili 10kmh prehitro. mene zanima kolk jih je dobil ko so izsiljevali, ogrožali ostale udeležence v prometu, nevarno vozili, gobcali po telefonu, koliko opozoril in plačilnih nalogov so cestnim podjetjem poslal. dejanski razlog in ne glupa birokratska fora: "neprilagojena hitrost"...