Jaz sem že večkrat videl policiste, ki so v zabasanem križišču urejali promet. Vendar niso "reševali" prometnih zamaškov, ampak so jih povzročali. Se v centru Ljubljane najdejo sredi tedna ob treh popoldan vajenci za policaje in grejo "urejat" promet. Itak, da se je vse zabasalo, zgledalo je kot prometna nezgoda. Folk je proti koncu (ali po koncu) delovnega dneva že precej nestrpen, potem pa ti še vajenci naredijo totalen prometni kolaps.
Drugače pa je z jutranjimi policijskimi kavicami tako, da zjutraj vidim v lokalu pri moji službi policiste na kavici že pred sedmo zjutraj, pa so tisti policijski avtomobili vsaj eno uro tam in se nikamor ne premaknejo. Mogoče zbirajo informacije, imajo malico, mogoče kaj drugega,...
? Dvomim.
Razumem, da si tudi oni vzamejo malo bolj na lahko, ampak glede na to, da se jih plačuje iz proračuna in jih plačajo davkoplačevalci, bi se lahko vsaj malo skrili in pili kavo v svojih prostorih. Tudi jaz v službi včasih malo lovim krivine, ampak če pridejo lastniki ali če se naokoli sprehaja direktor, se pa bom seveda prijel kakšnega dela.