Policijske kavice

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kot si rekel: kar neki ur v službi je, ko nismo za pisalno mizo oz. ne počnemo službenih stvari. Pa naj bo to čik pavza, kavica, malica, skakanje po netu.....človek ne more bit 8 ur delovno storilen. Enostavno ni mogoče. Jst npr. vsako uro rabim vsaj 5 minut pavze, da mal k sebi pridem in se mal sprehodim.

Kar se pa tiče policajev.....dokler pije kavico, naj izvoli, mene ne moti.
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
naj prvi vrze kamen tisti ki je brez greha!

tudi diablo dela skodo nam davkoplacevalcem... ker ce bi on vec delal v firmi bi firma imela vecji dobicek, vec davka bi se placalo:)))

v glavnem... milicniki so isto ludje ko mi...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kako je s tem, kdo doloca da lahko policaj (ponavadi kar po dve ali tri patrulje) med delovnim časom hodijo na jutranje kavice, pijacke itd.. Konec koncev so plačani iz davkoplačevalskega denarja in ga nimajo kaj štrasat po gostilnah.

enkrat bom šel noter pa vprašal, "kaj zdaj pubeci, a bote delal kaj, al boste samo moj denar zapravljal?"
evil.gif

bonk.gif

Takim kot si ti bi jaz dvojni davek pobiral
bonk.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kako je s tem, kdo doloca da lahko policaj (ponavadi kar po dve ali tri patrulje) med delovnim časom hodijo na jutranje kavice, pijacke itd.. Konec koncev so plačani iz davkoplačevalskega denarja in ga nimajo kaj štrasat po gostilnah.

enkrat bom šel noter pa vprašal, "kaj zdaj pubeci, a bote delal kaj, al boste samo moj denar zapravljal?"
evil.gif

bonk.gif

bonk.gif

takim kot si ti bi pa jaz radar dal na vsakih 10 metrov pa kifeljce za tabo da te oskubijo za vsako nepravilno menjavanje pasov, umazana stekla, smernike,....
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
resnici na ljubo...vsi ko zjutraj pijejo kavico so praktično tam med službenim časom...in zdaj če policaji zaradi svoje uniforme bolj padejo v oči jih zaradi tega ni treba postrani gledat.

tisti, ki se dobro spozna na podjetje (bilo kako) ti bo povedal, da bi mogla biti oz. da mora biti jutranjakavica v krogu sodelavcev obvezen 'proces' dela! Tudi za tistega, ki je ne pije.

tako da...brez veze. Naj uživajo ob kavici tako kot vsi ostali.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

evil.gif

bonk.gif

bonk.gif

takim kot si ti bi pa jaz radar dal na vsakih 10 metrov pa kifeljce za tabo da te oskubijo za vsako nepravilno menjavanje pasov, umazana stekla, smernike,....
bonk.gif

Ti si 15 minutnega odmora v službi verjetno ne privoščiš ane in verjetno 12 ur skupaj še nikoli nise bil v službi (če jo sploh imaš)? Drugače pa kaj ima veze to da nekomu ne privoščiš kavice med 12urnem delovnikom z postavitjio radarjev na 10m
confused-1.gif
Nazadnje ko sem govoril s policajem je bil še vedno človek?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

to jim je služba. po kafičih naberejo največ informacij, ki jim jih potem pretvori vodja v podatke.
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
da, 15 minutni odmor si privoščim, ampak na račun malice.
bil sem tudi že po več kot 12 ur v službi, ampak takrat sem pa imel kosilo.

ja, kifeljc je tudi človek, pa vendar njihovo delo je nasplošno ocenjeno kot negativno, pa če se ti na glavo postaviš. In človeku ki ima oceno negativno naj bi mu dovolil kofetkat? Je pri vas v navadi da človeka ki ima slabo storilnost nagradite?
Me prav zanima kakšno je merilo za storilnost kifeljca...mogoče koliko keša je uspel nakradit folku? Kaj pa če bi bilo merilo to, koliko pisnih opozoril je izdal. Dvomim da bi se zdajle našlo več kot 20 kifeljcev ki so v enem mesecu napisali 20 opozoril (recimo vsak dan enega). Vem, da bi ogromno našel takih ki so napisali 20 kazni v enem dnevu...
crazy1.gif

Koliko plačilnih nalogov so že izdali cestnim podjetjem ker ne vzdržujejo cest in so posledično odgovorne za nevarne odseke?
tu imaš PDF dokument ki ti govori kaj oni počnejo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Normo je treba izpolnit tko kot v kakšnem industrijskem obratu, pa če je to 20 kazni dnevno na policista je pač to to.....in zato ni kriv policist ampak država.....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Vem, da bi ogromno našel takih ki so napisali 20 kazni v enem dnevu...
crazy1.gif

.

Kar je delo prometnikov se ti ne zdi?
In zakaj bi bila kavica kot neka nagrada je tebi mailica nagrada ali nekaj kar ti pač pripada, ker ne vem po čem točno sklepaš da ne gredo na kavico v sklopi malice?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
točno sklepaš da ne gredo na kavico v sklopi malice?

ker malica ponavadi ne traja več kot 1 uro, a ne?
rolleyes-1.gif

"Kar je delo prometnikov se ti ne zdi?"
delo prometnikov je tudi poskrbeti za normalen pretok prometa pri kakšnih zamaških pa jih zadnjih 8 let nisem NIKOLI opazil v kateremkoli križišču kjer se je zabasalo! bo šlo?
smirk-1.gif

delo prometnikov je tudi izdajanje opozoril in plačilnih nalogov cestnim podjetjem zaradi nevzdrževanja cest, pa tud to nisem nikoli zasledil v kakšnem poročilu...ne, rajši romuna obtožijo da je obračal na avtocesti. ITAK!
crazy1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
nihče ne opravlja svojega dela popolno ker popolnosti ni, sploh pa če je tukaj zraven še država oz. sam sistem države kateri pa je korenito v piz...Če pa pogledaš potem ravno na primeru policajev in veš kakšno je stanje znotraj določenih policisjkih uprav je potem razumljivo da je stanje tako kot je. Če pa bi bil jaz policaj lahko verjameš da bi si privoščil kavico po takih delovnikih in razmerah kot jih imajo tako kot sem močno prepričan, da bi si jo vsak na tem forumu, tako da je kakršno koli pizdoliranje okoli tega, če gre na pavzico popolnoma odveč. Sam sem daleč od tega da bi bil policaj, recimo pa da še kar dobro poznam kakšno je njihovo delo oz razmere na delovnih mestih, tako da jih še toliko bolje razumem. Verjamem in vem pa da je povsem normalno (čeprav izredno žalostno) da znamo slovenci vse tako popljuvati še posebno če je to en navaden prometnik med policisti.

lp
smirk-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz sem že večkrat videl policiste, ki so v zabasanem križišču urejali promet. Vendar niso "reševali" prometnih zamaškov, ampak so jih povzročali. Se v centru Ljubljane najdejo sredi tedna ob treh popoldan vajenci za policaje in grejo "urejat" promet. Itak, da se je vse zabasalo, zgledalo je kot prometna nezgoda. Folk je proti koncu (ali po koncu) delovnega dneva že precej nestrpen, potem pa ti še vajenci naredijo totalen prometni kolaps.
bonk.gif

Drugače pa je z jutranjimi policijskimi kavicami tako, da zjutraj vidim v lokalu pri moji službi policiste na kavici že pred sedmo zjutraj, pa so tisti policijski avtomobili vsaj eno uro tam in se nikamor ne premaknejo. Mogoče zbirajo informacije, imajo malico, mogoče kaj drugega,...
confused-1.gif
? Dvomim.
Razumem, da si tudi oni vzamejo malo bolj na lahko, ampak glede na to, da se jih plačuje iz proračuna in jih plačajo davkoplačevalci, bi se lahko vsaj malo skrili in pili kavo v svojih prostorih. Tudi jaz v službi včasih malo lovim krivine, ampak če pridejo lastniki ali če se naokoli sprehaja direktor, se pa bom seveda prijel kakšnega dela.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne vem o kakšnih razmerah ti govoriš, vem pa kakšne razmere so recimo v lakirnici, pa si tam človek ne more "kadar mu zapaše kafe" vzeti odmora.
smirk-1.gif
Močno tudi dvomim, da ima človek v lakirnici enako plačo kakor kifeljc. Da ne govorim o vplivu delovnega okolja na njegovo zdravje.

tko da jokanje kakšne razmere imajo ipd. - vedeli so v kaj se spuščajo
smirk-1.gif

in ja, ravno "navaden prometnik" je največ kriv za katastrofalno stanje na cestah. če bi delali to kar jim zakon narekuje, potem bi bilo nesreč bistveno manj. sploh glede "neprilagojene hitrosti".

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Kazni cestnim podjetjem in vzdrževalcem bi lahko pisali tudi inšpektorji, pričakujem da boš tudi njim prepovedal kavice. Ne pozabimo na to da kdo včasih privošči tudi kakšno frutabelo. Po tvoje si verjetno takega priboljška ne zaslužijo ker je včasih gneča na cesti... Glej jaz jih v kriščih vidim vsak dan. In da tam kjer jih vidim (križišče masarykova šmartinska recimo) so koristni. Ker vzrok za gnčo niso policaji ampak volovje za volani vozil, ki rine v križišče potem ko je že evidentno da ne bo prišel skozi. Pa kaj naj po tvoje policaj naredi? se vrže pod avto takemu kmetavzu? Poleg tega pa so ceste v mestu preobremenjene, ker ko so bile načrtovane (širina in število voznih pasov) v ljubljani še zdaleč ni bilo takega prometa kot je sedaj.

Policije je bistveno premalo, kadrovske zadeve se rešujejo celo tako, da premeščajo policiste iz specialne enote na pomoč na policijske postaje. Osebje je preobremenjeno, ker delajo vec ur kot bi morali ce bi blo vse ok. Place so mizerne, V eni enoti v celju jih je v zadnjih 5 letih cca 8 odšlo, prišel pa ni niti eden nov policist.

In taka je realnost. In če jim boš prepovedal še kavice potem bodo pa res verjetno z veseljem opravljali svoje delo ane? In ja rabimo jih, tudi ti jih rabiš zato ne pljuvaj v svojo skledo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
benificirane delovne dobe ze dolgo ni vec tako da ne bluzi, ja clovek v lakirnici ima v vecini primerov boljso placo od navadnega policaja, ne dela ponoci in svojega zivljenja ne nosi naprodaj zato da bi obvaroval zivljenja drugih

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

ja clovek v lakirnici ima v vecini primerov boljso placo od navadnega policaja, ne dela ponoci in svojega zivljenja ne nosi naprodaj zato da bi obvaroval zivljenja drugih

dej ne bluzi in kotali buč! človek v lakirnici ima vsega skupaj evro manj od 400 € plače. pa ne mi bluzit da ima policaj manjšo!

Glede nošenja življenja na prodaj bom pa samo tole dal:
hysterical-1.gif

povej mi neki: koliko kifeljcev...ne, še bolje: koliko prometnikov je umrlo na službeni dolžnosti (ne upoštevaj zadušitev s krofi) ?

smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
ne vem o kakšnih razmerah ti govoriš,

No torej ne pljuvaj nečesa če ne poznaš ozadja, je tako?

Citat:
vem pa kakšne razmere so recimo v lakirnici, pa si tam človek ne more "kadar mu zapaše kafe" vzeti odmora.
smirk-1.gif

Tudi sam poznam razmere v lakirnici (žlahta) in ne boš verjel, tudi policaj ne pije kavice sredi križišča kadar usmerja promet ali kaj podobnega
confused-1.gif

Citat:
Močno tudi dvomim, da ima človek v lakirnici enako plačo kakor kifeljc. Da ne govorim o vplivu delovnega okolja na njegovo zdravje.

Tukaj imaš prav, prometnik ima manjšo plačo.

Citat:
tko da jokanje kakšne razmere imajo ipd. - vedeli so v kaj se spuščajo
smirk-1.gif
in naj ne točijo krokodiljih solz.
Ne vidim kdo kaj joka, jaz ti samo skušam dopovedati da ima vsaka zgodba dve plati

Citat:

poleg tega imajo še bonificirano delovno dobo, da on, revček, bo šel lahko prej v penzijo, mi, ki pa vsi imamo super službe pa še boljše plače, bomo pa garali do smrti.
smirk-1.gif
.

Ja mal si mimo ustrelil, ti je pa že apolo odgovoril na tole.

Citat:

in ja, ravno "navaden prometnik" je največ kriv za katastrofalno stanje na cestah. če bi delali to kar jim zakon narekuje, potem bi bilo nesreč bistveno manj. sploh glede "neprilagojene hitrosti".

tudi tole si dobil odgovor od apola. Prometnik ni kriv da ljuje ne znajo voziti. Če bi imeli ljudje malce več kulture na cesti in podobnega nebi bilo potrebno tolikih sanacij pa meritev pa stacionarnih radarjev in podobnega. Ampa po tvoje je gužva zaradi prometnika in ker oni ne izvajajo zakona.
bonk.gif
oh ja

@ apolo, lepo napisano.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Tudi sam poznam razmere v lakirnici (žlahta) in ne boš verjel, tudi policaj ne pije kavice sredi križišča kadar usmerja promet ali kaj podobnega
confused-1.gif
ne res ne...sredi križišča ne (ker jih še nisem videl tega početi), je pa lepo zleknjen v kibli, ki je parkirana na zeleni površini ob križišču in na veliko žre bigmac-e, njegova partnerica pa se šminka...res - zelo lep prizor delovnega procesa prometnikov.
Bom kdaj jih slikal, ker se dostikrat tako nastavljajo...

btw: nazadnje ko sem preveril je imel prometnik dosti večji OD kakor pa 400€...
smirk-1.gif