Policijo skrbi za varnost? Ne,ampak za dopust!

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Pa kaj tebe jebe razumevanje napisanega, a kaj? Sploh nisem nič jamral, le naštel faking dejstva (par) kje se lepo kasira non-stop. na dotičnih lokacijah še v življenju nisem nič plačal, ker pač vem da tam inkasanti delujejo skoz.

Cepci sploh ne dojamete poante, da je jamranje: "že s5 so me dobili policaji ko sem vozil preveč, kaj naj mutim", ne pa naštevanje dejstev kje se na najbolj brezvezen način polni proračun.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Do konca predviden odgovor. Policajska šola pač.

Za koji penis vas nikol ni na ČRNIH TOČKAH kjer se nesreče dogajajo dokaj pogosto, ampak je problem se skrit v grmovje ker ni placa in ležerno kasirat.

Razloži raje to.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Se pravi se po tvoje stoji tam kjer je velika verjetnost da bo kršitev storjena. Ja? In obenem nima veze ali ta kršitev ogroža kogarkoli ali tudi ne.

Z drugo besedo STOJI SE TAM KJER SE FINO DA KASIRAT.

Kaj zavraga pa jaz tulim?

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Verjetno bi res, ampak 10feet under ker bi me enostavno kriminalci ki bi se jih začelo zares preganjat dali na hladno.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Zadnjič se je en kolesar stresel so mu kolo peljali 30km do doma....
LP

Pa ne zastonj , da ne bo pomote...... Plačilni nalog je bil izdan.....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Tralala.

Dej ti meni razloži za koji kuratz je treba viset skoraj 24ur/dan na zožanju AC pred Peračico? Izjemno hude nesreče so bile že tam okrog, ane?

Pa na ostankih cestninskih (sploh Torovo) je tudi izjemno veliko nesreč in tam je tudi potreba viset non-stop.

Enako npr. v Kranju nasproti planeta Tuš. Komur je cesta poznana je jasno da je omejitev 50 naravnost smešna. No, v bistvu ni. za polnjenje proračuna je odlična!

In še in še. Pa se mi ne da pisat. Kdo se bo s policajem prerekal, je na forumu enako "brihten" kot v RL.

Ja na peračici je vsako leto zelo veliko prometnih, ne hudih, ampak naletov, ko nastanejo kilometrske kolone. Zato je prav, da policija tam umirja promet.

Na torovem delajo ljudje, ki sedijo v hišicah, hodijo iz ene v drugo... in ni prijetno da nekdo 100 na uro pridrvi mimo.

V planet tuš kranj je veliko otrok, hvalabogu da je omejitev in kontrola. Si predstavljaš da nek otrok mami pobegne na cesto ???

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Pa kaj tebe jebe razumevanje napisanega, a kaj? Sploh nisem nič jamral, le naštel faking dejstva (par) kje se lepo kasira non-stop. na dotičnih lokacijah še v življenju nisem nič plačal, ker pač vem da tam inkasanti delujejo skoz.

Na sreco ne.

Citat:
Cepci sploh ne dojamete poante, da je jamranje: "že s5 so me dobili policaji ko sem vozil preveč, kaj naj mutim", ne pa naštevanje dejstev kje se na najbolj brezvezen način polni proračun.

Cepci ne dojamete, da je "na najbolj brezvezen nacin polnjenje proracuna" mogoce samo zaradi vas, torej cepcev, ki pridno krsite predpise. Ce jih ne bi, policajem se take "norme" in "bivakiranje" na frekventnih lokacijah ne bi pomagale nic\, ker ne bi imeli komu kaj zaracunati. Dokler je pa cepcev, kot pravis, dovolj, je pa to mogoce. Ovce so za to, da se jih strize, blejanje nicesar ne spremeni. Nehajte biti ovce, pa ne bo vec "najbolj brezveznega nacina polnjena proracuna".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Cepci ne dojamete, da je "na najbolj brezvezen nacin polnjenje proracuna" mogoce samo zaradi vas, torej cepcev, ki pridno krsite predpise. Ce jih ne bi, policajem se take "norme" in "bivakiranje" na frekventnih lokacijah ne bi pomagale nic\, ker ne bi imeli komu kaj zaracunati. Dokler je pa cepcev, kot pravis, dovolj, je pa to mogoce. Ovce so za to, da se jih strize, blejanje nicesar ne spremeni. Nehajte biti ovce, pa ne bo vec "najbolj brezveznega nacina polnjena proracuna".

Kot je že nekdo omenil, kako to, da ne stojijo pri semaforjih in lovijo vožnjo skozi rdečo?

Ali še "boljše": Pri bilokaterem križišču (najbolje krožnem) in lovijo :

27. člen

(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje, premikom vozila ali vključevanjem v promet, se mora voznik prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje in svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati s smerno utripalko.

(2) Voznik vozila, ki nima smernih utripalk, nakaže namero iz prejšnjega odstavka z vodoravno odročeno roko.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

40 EUR na minuto!
Profit!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
a drgač se da odpret en s.p. pa da ti zaračunavaš take stvari? pustmo to, da bi te folk nagaču, križal, zakopal v zemljo in kamenjal, mesečni zaslužek bi bil res fenomenalen, dejansko pa bi opravljal identično delo kot policija, bil bi inkasant.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Najbolj smešno je to, da je to v javnosti izjavil človek, ki naj bi se boril za pravice policistov. Sedaj ko mu sindikat razpada pa se je začel iti populizem.

V ukrepih (plačilci, obdolžilci, pijančki) tekmujejo na PPP Ljubljana. Menda tudi PPP NM. Ampak to so prometniki. Edina stvar ki jo delajo, so kaznovanje po prometu in obravnava prometnih s telesnimi poskodbami. Tako da za njih je normalno da stresejo nekje 20 - 40 plačilcev na izmeno na patruljo. Na ostalih PP pritisk glede ukrepov ni velik v smislu prometa ampak na splošno. Primer: če greš na 3 intervencije kjer se ljudje kregajo, hoče šef ukrepe. Pomeni da ne moreš prit nekam kjer je nekdo nekoga poslal v PM in oba opozorit. Oz. lahko, samo mores znat to dobro zagovarjat.

V glavnem tale izjava od praha je en čisti populizem. Če se je hotel s tem problemom ukvarjat bi se lahko včasu vladavine Mate-ja in Romška. Če že govorimo o napredovanjih in ukrepih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Ja na peračici je vsako leto zelo veliko prometnih, ne hudih, ampak naletov, ko nastanejo kilometrske kolone. Zato je prav, da policija tam umirja promet.

Na torovem delajo ljudje, ki sedijo v hišicah, hodijo iz ene v drugo... in ni prijetno da nekdo 100 na uro pridrvi mimo.

V planet tuš kranj je veliko otrok, hvalabogu da je omejitev in kontrola. Si predstavljaš da nek otrok mami pobegne na cesto ???
Lepo da si ugotovil, da so zastoji v vzročni povezavi z naleti.
Ja na Peračici in tudi v nasprotni smeri so nesreče zaradi naleta, celo smrtna z več mrtvimi je že bila, ko je en pametnjakovič postavil omejitev 40, (seveda takoj za tablo ni manjkal policaj z radarjem) da se je kolona ob povečanem prometu nabirala do bistrice in še dlje. A po tej nesreči pa so tablo lahko zamenjali z še vedno prenizko 60km/h. Pa se ti ne zdi, da zastoji in naleti nastajajo ravno zato, ker so policaji preveč umirili promet?

In kaj delajo ljudje na torovem v levih hišicah, kjer je prehod z vinjetami in omejitvijo, a nam znaš povedat?

Planet Tuš nima nobenih vhodov proti cesti, na tisto stran priti gozdu nimajo kaj delat mamice s spuščenimi otroki. pa tudi iz pokopališča ni še noben pobegnil, sicer pa če ima pokopališče ograjo, zakaj si jo Tuš ne more omisliti?
Pred dvema letoma si tam povsem legalno smel peljat 90km/h, danes ti gre za enako vožnjo 1000€ in izpit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
a drgač se da odpret en s.p. pa da ti zaračunavaš take stvari? pustmo to, da bi te folk nagaču, križal, zakopal v zemljo in kamenjal, mesečni zaslužek bi bil res fenomenalen, dejansko pa bi opravljal identično delo kot policija, bil bi inkasant.

Narobe razmišljaš. Ovce, ki zagovarjajo vedno višje kazni (in tudi kresalka, in policaji) bi ti vedle povedat, da ima kazen pozitiven učinek za našo varnost le, če se denar nakaže v državno blagajno, nikakor pa nima pozitivnega učinka, če bi se denar stekal v tvoj žep, al pa za laæne v Afriki.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Lepo da si ugotovil, da so zastoji v vzročni povezavi z naleti.
Ja na Peračici in tudi v nasprotni smeri so nesreče zaradi naleta, celo smrtna z več mrtvimi je že bila, ko je en pametnjakovič postavil omejitev 40, (seveda takoj za tablo ni manjkal policaj z radarjem) da se je kolona ob povečanem prometu nabirala do bistrice in še dlje. A po tej nesreči pa so tablo lahko zamenjali z še vedno prenizko 60km/h. Pa se ti ne zdi, da zastoji in naleti nastajajo ravno zato, ker so policaji preveč umirili promet?

In kaj delajo ljudje na torovem v levih hišicah, kjer je prehod z vinjetami in omejitvijo, a nam znaš povedat?

Planet Tuš nima nobenih vhodov proti cesti, na tisto stran priti gozdu nimajo kaj delat mamice s spuščenimi otroki. pa tudi iz pokopališča ni še noben pobegnil, sicer pa če ima pokopališče ograjo, zakaj si jo Tuš ne more omisliti?
Pred dvema letoma si tam povsem legalno smel peljat 90km/h, danes ti gre za enako vožnjo 1000€ in izpit.

Na peračici ni bilo smrtne zaradi omejitve. Bila je, ko je en mladenič zapeljal nasproti pod tovornjak in zgorel do smrti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Na peračici ni bilo smrtne zaradi omejitve. Bila je, ko je en mladenič zapeljal nasproti pod tovornjak in zgorel do smrti.
V mislih sem imel nesrečo na drugi strani, pri viaduktu tržiške bistrice, ko je mislim da jugoslovan naletel na francoza.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
To nevem. Ni moj teren
grin1.gif

Na torovem pa imajo tete izmeno, pa menjavajo se med hišicami.... ni tako nedolžno kot se zdi. Res da bi morala biti omejitev recimo 80, samo saj tudi vsi vozijo 80 več ali manj......

Glej za tuš kranj je pa tako, da je pač veliko ljudi tam okrog, petek sobota ponoči veliko pijanih, med tednom veliko otrok, mamic, ljudi nasploh. Čisto pravilna je tista omejitev, če bo zaradi tega en otrok v 10 letih preživel nesrečo, je omejitev upravičena.

Nevem kaj vam gredo omejitve toliko v nos pač greš 2 minute prej od doma pa je isto a divjaš ali voziš po omejitvah.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
poznam nekaj policajev, so OK pobi, tudi sicer nimam z njimi slabih izkušenj. Če ga serjem ga pač serjem in se posujem s pepelom.
bom pa dal dve prigodi iz mojega življenja:
meja v sečovljah, vračanje v slo z motorjem 250 ccm (leta 2001/02? ko je bila še omejitev 350 ccm)
vozi bratranc jaz sedim zadaj na sicer mojem motorju. hrvat spusti naju čez na slo pa.....
ne gre, in ne gre in ne gre.
Bratranec je moral dati čelado dol, vozniško /prometno ( prometno od avta je imel v vozniški) prometno od motorja sem imel jaz v žepu). Policaj ga začne "napizdevat" kako se voziva po hrvaški brez izpita. Meni nič jasno,ker sem vedel da ima bratranec izpit.
nekaj časa nama ni bilo nič jasno, potem se začnem jaz spraševati od kje policaju prometna od motorja če jo imam jaz v žepu. NAkar ugotovim da policaj buli v prometno od bratrančevega clia in mu teži da ima clio več kubikov kot pa on dovoljenje v izpitu za motor.
KO mu tu nekako razloživa, (in pokaževa prometno od motorja) naju prav na hitro spusti.......

2. služba, policaja prideta v "pisarno" in pravita da sta prišla na "tehnični" pregled objekta (črpalke). Z delovodjem se nekaj časa gledava ko bika v nova vrata (jaz prvi mesec v službi po SŠ, on star maček "mujo") in mu mujo reče naj pokaže papirje saj smo komaj začeli podirarat staro črpalko on pa pride na teh. pregled novo zgrajene.
Mujo kaj hitro ugotovi da ima on papirje za pregled OMV črpalke na drugem koncu kraja, medtem ko smo mi delai Petrol.
Ko mu mujo to razloži "kot on zna po bosasko", se na hitro pobereta iz "pisarne"

se pravi sem dobil dvakrat "dokaz" da en zna brati, drug pa pisati.
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
u bistvu je tako da na žalost je v policiji X ljudi od tega jih je x-25% normalnih s dobro etiko in moralo ostalih 25% pa je hja kako bi človek rekel... "zanimivih"...

in eni pač zdravijo določene komplekse tudi s delom v policiji... eni se z veseljem izživljajo. ustavljajo "lokalne" pjančke 3 metre od doma. ali celo na dvorišču. jebejo vsakega ki prepelje 3km/h prehitro...

se pa vidi da tudi v sami strukturi ni enostnosti... konec koncev imajo 2 sindikata vsaj 1 "klub"... pa še kaj bi se našlo...

najprej se spravite na KK in ministre ki so sedaj zopet hoteli povečati kazni... zakaj ne pluvate po njih? po eni strani ploskate JUHUHU kazni za pjančke grejo gor... po drugi strani pa jokate kako vas policisti grdi grdi jebejo zaradi 10km/h prehitro...

še enkrat preventiva, kazni naj ostanejo kot so. zakoni taki kot so....