Policijo skrbi za varnost? Ne,ampak za dopust!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
doktor:

- 100 jih celo leto dela na dobrem glasu, trije šalabajzeri ga v enem dnevu pokvarijo. Kaj si bo folk zapomnil?
- en policaj nekaj zjebe. Je kaznovan? Kaj si bo folk zapomnil?
- ponekod pravila niti policajem niso jasna (CPP). Kak se držat pravila, ki ga niti sodnik ne razume?
- itd... (moram it, ker me že gledajo ...;)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Da ne omenjam rdeče, pomoje kasirajo 1 na 100.000. Če ga dobijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Policija nadzoruje predpise, policija jih ne sprejema in niti ne postavlja raznih neumnih tabel za omejitve. Torej ima idejo o polnjenju blagajne nekdo drug, tisti ki tablo za tablo za omejitev postavi tam, kjer to ni ravno smiselno. Ali tisti, ki zasnuje prenovo 5 km dolgega cestnega odseka tako, da je cel čas polna črta, pred prenovo in ravnanjem ovinkov pa je bila na nekaj mestih prekinjena. Ali tisti, ki je odobril, da je magistralna cesta dobila v 10 letih N-novih uvozov raznih trgovskih centrov, ki bi lahko bili združeni v eno križišče in sedaj omejitev 70, prej pa je bila 90. Policija samo skrbi, da neumnosti drugega dela oblasti ostanejo v veljavi.
Sicer pa, kaj policija lahko in kaj ne, piše tudi tu: Policist ne sme pretipati žepov .

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Tralala.

Dej ti meni razloži za koji kuratz je treba viset skoraj 24ur/dan na zožanju AC pred Peračico? Izjemno hude nesreče so bile že tam okrog, ane?

Pa na ostankih cestninskih (sploh Torovo) je tudi izjemno veliko nesreč in tam je tudi potreba viset non-stop.

Enako npr. v Kranju nasproti planeta Tuš. Komur je cesta poznana je jasno da je omejitev 50 naravnost smešna. No, v bistvu ni. za polnjenje proračuna je odlična!

In še in še. Pa se mi ne da pisat. Kdo se bo s policajem prerekal, je na forumu enako "brihten" kot v RL.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Nesmiselnih omejitev ni postavila policija. Policija je zato, da so državljanu vse omejitve enako smiselne. Priznam, da jaz tudi enako razmišljam kot ti, ampak policija tukaj nima nobene veze.
Nekdo drug je postavil neumno omejitev. Ampak tisti ni nikoli kriv. Ko se znajde taka neumna omejitev, bi morali izbrskati ime odgovorne osebe in jo z imenom in priimkom napisati. Sedaj pa vsi vidimo samo policista, ki mora tujo neumnost izterjati od nas.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
roschaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

Imaš prav, da so omejitve na nekaterih mestih
uf-1.gif

Tam pri Tušu je zato, da kakšno mamco ne zbiješ, ki prihaja s svojega "legalno" postavljenega vrta
evil.gif

Nazadnje urejeno:

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Lej tipa. Ne govorim o prfuknjenih omejitvah ampak o tem da se KASIRA na samo takih točkah, kjer ni nevarnosti, ja pa zihr denar.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ja itaq, to je drugo dejstvo kaj je njihovo realno poslanstvo.....filanje luknje....

Blesavo postavljene omejitve + palicaji = pric€l€$$

smile-1.gif

Dons sem v KR CS popoldne, ulet kej. :D

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
In zdej se da narest kaj?

-Zamenjat vlado
-S tem se zamenja notanji minister
-Potem se spremeni miselnost komandirjev
-Potem pa policaji delajo tako kot treba.

Ampak zatakne se že pri prvi alineji, kjer itak naš parlament še ni gostil temu primernega človeka.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
In zdej se da narest kaj?

-Zamenjat vlado
-S tem se zamenja notanji minister
-Potem se spremeni miselnost komandirjev
-Potem pa policaji delajo tako kot treba.

Ampak zatakne se že pri prvi alineji, kjer itak naš parlament še ni gostil temu primernega človeka.

Ja res ne. Verjetno tisti pametnjakoviči, ki bi bili za to mesto primerni, raje pametujejo po alterju. Bi predlagal za to mesto recimo roscha, mogoče bi bil tudi lost1 primeren pa še kdo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Citat:
Uporabnik roscha pravi:Lej tipa. Ne govorim o prfuknjenih omejitvah ampak o tem da se KASIRA na samo takih točkah, kjer ni nevarnosti, ja pa zihr denar.
Lej tipa, jaz ti pa govorim, da ni stvar policije, da se odloča, da NE KASIRA na točkah, kjer je denar. Stvar policije je, da kasira tam, kjer je največja verjetnost, da je kršitev storjena.
Nekdo drug ni znal presoditi, da mesto sploh ni nevarno. Tisti, ki je postavil omejitev in je precej bolje plačan od cestnega policaja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Da ne omenjam rdeče, pomoje kasirajo 1 na 100.000. Če ga dobijo.

Ce je njihov namen samo kasiranje, zakaj pa potem ne stojijo kar na najblizjem semaforju in samo za voznjo skozi rdeco luc kasirajo ?

@roscha in podobni: eni ste res smesni, namesto da bi vozili normalno po predpisih, iscete izgovore za svoje napake drugje. Potem so pa krivi vsi od predsednika vlade, obeh skofov, policajev in Jana Plestenjaka dalje, samo tisti ne, ki je reglce krsil
bonk.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ksz

Se strinjam z napisanim, da načeloma policaj ni kriv, da meri tam, kjer se najlaže kasira.
Pač omejitev je taka kot je in pika.
Ampak povem samo dva primera zraven, pa najbrž jih je še veliko.

LJ - VIČ. Od konca Viča proti Dolgemu mostu je bila od pamtiveka omejitev 50km/h. Se pravi prišel si iz omejitve 60 na 50. Nobenega križišča do nadvoza AC. Tam so stali in merili hitrost.
Situacija danes - omejitev je zdaj po novem tam 70!

Drugi primer - Vrhnika - LJ. Sinja Gorica. Omejitev je bila tam 50. Potem so nekaj dvignili na 60 in dali nazaj na 50.
Do predkratkim, ko so končali s pločnikom in kolesarsko. Zdaj je tam omejitev 70! Kljub več uvozom na cesto, ker je nekaj podjetij na novo nastalo - tam so tehnični pregledi, gostilne, ipd. Skratka veliko prometa, ampak je omejitev zdaj 70. In še nemalokrat je kdo na pločniku parkiran, da se še slabše vidi na cesto.

In kaj naj si misli eden, ki je plačal kazen za prehitro vožnjo, naslednji dan pa je bila tam omejitev drugačna?
Pač točno to, da kasirajo tam kjer je najlaže. Ampak obtoževati jih ne moremo, ker napotke dobijo od zgoraj.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
He he, pri nas je tudi huda. Se sedaj pelješ 65km/h si ceu kriminalc, za v zapor, dva prsta odsekat, pa še mamo posilt. Še lansko leto, če si se vozil 95, te nobeden tudi povohal ni. Sedaj so pa že našli točke kam se postavit. Vse za varnost.
grin1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Tralala.

Dej ti meni razloži za koji kuratz je treba viset skoraj 24ur/dan na zožanju AC pred Peračico? Izjemno hude nesreče so bile že tam okrog, ane?

Pa na ostankih cestninskih (sploh Torovo) je tudi izjemno veliko nesreč in tam je tudi potreba viset non-stop.

Enako npr. v Kranju nasproti planeta Tuš. Komur je cesta poznana je jasno da je omejitev 50 naravnost smešna. No, v bistvu ni. za polnjenje proračuna je odlična!

Ravno zato, ker tam nonstop visijo, ni prometnih nesreč!! Razmišljaj malo fant...ne klobasat na suho

Opažam, da to vsi govorite, da so policisti samo tam, kjer ni prometnih nesreč in drugih težav-logično, da jih ni, če pa je za varnost poskrbljeno in vsi veste, da tam bodo policisti in ne kršite predpisov.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
doktor:

- 100 jih celo leto dela na dobrem glasu, trije šalabajzeri ga v enem dnevu pokvarijo. Kaj si bo folk zapomnil?
- en policaj nekaj zjebe. Je kaznovan? Kaj si bo folk zapomnil?
- ponekod pravila niti policajem niso jasna (CPP). Kak se držat pravila, ki ga niti sodnik ne razume?
- itd... (moram it, ker me že gledajo ...;)
Se strinjam z vsem napisanim
smile-1.gif

Mene je prepričeval, da sem naredil prekršek, ker nisem vključil smernika pri vključevanju v krožišče, pa čeprav ga nisem zapustil pri prvem izvozu. Po njegovem naj bi bilo treba vedno pri vstopu v krožni promet vklopiti smernik. Ko sem mu rekel, da so me pri CPP učili drugače, mi je rekel da če se hočem kregat z njim, nebom daleč prišel. Me je pa na koncu vseeno spustil brez kazni.
Drugače imam pa z njimi dobre izkušnje. Edino enkrat sem naletel na nekega naduvanega, ki mi je izrekel precej sočnih kletvic, ko sem šel s skuterjem skozi oranžno luč na semaforju. Zahteval je tudi, da dam čigumi iz ust, pa še zdaj nevem zakaj, ker ni opravljal alkotesta.
smile-1.gif

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Ne želi si mene za predsednika vlade, bi kmalu videl hudiča.

Bi se hitro "demokratično" ropanje in spravljanje v žep (beri tajkunizacije in podobne pizdariije) začelo drugače sankcionirat kot pa zdaj. (predzidpametekvglavo.press) Kitajci so na tem delu že prcej napredni za moje pojme
evil.gif

Javna uprava takisto. 20% na cesto takoj, dodatnih 20% bi se morali pa izkazat z delom in ne z jajcanjem "saj mi do penzije nihče nič ne more".

Občine: takoj jih zmanjšat na število leta 91'. Pa še marsikaj bi bilo drugač. Predvsem zapori bi bili polni ampak ne kot zdaj, kurjih tatov.

Zato še 1x: ne želi si mene za predsednika vlade....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Jp, zdej glasen, ko bi pa dejansko imel možnost kaj narediti, bi se pa praskal po riti
rolleyes-1.gif
Ali pa po hitrem postopku odletel iz svoje pozicije