Policija....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Si predstavljaš kako šele vaginko trpi....premrzla klima.....8ur sedenja in rasti trebuha.....mogu se je naučit 4 jezike da ma mal večjo plačo od policaja! Jaooo

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
On pa res najebe. Pa veš kak se je njemu blo težko 4 jezike naučit?!!
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?

Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Ne saj lahko primerjamo opremo vojakov ki so v Sloveniji in opremo policistov. Znanec je lani šel v okviru šolanja na FDV na 1 mesečni vojaški tabor. Ne boš verjel, tip je zadolžil neprebojca. Ker jih imajo dovolj. Novih.

Letos je šel prijatelj na enak tabor. Z njim sem šel po opremo ker me je zanimalo kako ima vopjska to zrihtano. Tip je šel na tabor za 14 dni julija (in vojska je točno vedela od kdaj do kdaj gre) in zadolžil letne in zimske škornje. WTF?! Nove! Zakaj rabi zimske škornje če je bil samo poleti tam... bože... Vojska ima opreme da se ven ne vidi... Mene ne moti če majo v afganistanu 5k eur plače. Samo naj spodobno plačajo še ostale ki za varnost skrbijo v domovini.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Dokler policaji ne bodo delali po zakonu ga tudi ljudje ne bodo spoštovali. Tisti, ki si je izbral poklic bi se moral zavedat, da morajo tudi sorodniki spoštovati zakon se ti ne zdi? V velenju je obstajal en policist, ki ni jebal sistema in je kaznoval tut svojega kolega, menda je takrat zavrela kri tudi komandirju postaje, kako se je končalo ne vem ampak, ker je spoštovasl zakon je verjetno najebal od kolegov.
Kar se tiče mojega delovnega mesta in znanja se z njim ne hvalim, niti ga ne bi napisal, če ne bi en uporabnik skoz pisal kak so faksi insstantni napisal ni pa še nič, ko bi jaz še kako diplomo rad brez truda! Verjamem pa da je težko sedeti v klimatiziranem avtu in opazovati, kako se vozi mimo njih pol šihta!
Res je ne prenesem jih pa ne zato, ker me kaznujejo ampak zato, ker so zakoni za vse enaki spoštujejo jih pa ne. Po navadi kaznujejo človeka, kateremu se že na zunaj vidi, kakšen je nikoli pa ne kaznujejo kakega podjetnika s kakim velikim avtom, ker vedo, da večkrat malica s komandirjem on pa lahko? Kolega ima kolega, s katerim se vsako leto avgusta dobimo na pikniku pri njemu (policist se mora peljati od velenja do ruš! Vedno je najbolj pijan od vseh, ker največ popije, ko pa ga je policija ustavila pa samo potisne tisto sranje iz avta pa že lahko pelje e to pa je potem .....!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?

3000?
hysterical-1.gif

Kje je pa druga polovica?
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
policist se nima kaj sam odločati če bo pisal kazni ali ne.
njemu nekdo dodeli mesto merjenja z radarjem
grims-1.gif

zato jih pa civili ne marajo. policisti so samo krivi da ubogajo ukaze.

glede 700€.
ne dajemo vsi pol plače za mamile
ne-ne-1.gif

Seveda se ima za odločat. V okviru zakona lahko izda opozorilo namesto kazni.

Glede plače - samo potrjuješ tisto kar sem že napisal. Ko boš moral enkrat s 700€ sam plačevat hrano, bencin, elektriko, vodo, telefon, zavarovanje za avto , obleke ali pa mogoče živet še kakšnega otroka ne boš ravno brihten z raznimi iphoni in podobnim. S takimi izjavami samo dokazuješ da si nek nedonošenček brez občutka za denar.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Dokler policaji ne bodo delali po zakonu ga tudi ljudje ne bodo spoštovali. Tisti, ki si je izbral poklic bi se moral zavedat, da morajo tudi sorodniki spoštovati zakon se ti ne zdi? V velenju je obstajal en policist, ki ni jebal sistema in je kaznoval tut svojega kolega, menda je takrat zavrela kri tudi komandirju postaje, kako se je končalo ne vem ampak, ker je spoštovasl zakon je verjetno najebal od kolegov.
Kar se tiče mojega delovnega mesta in znanja se z njim ne hvalim, niti ga ne bi napisal, če ne bi en uporabnik skoz pisal kak so faksi insstantni napisal ni pa še nič, ko bi jaz še kako diplomo rad brez truda! Verjamem pa da je težko sedeti v klimatiziranem avtu in opazovati, kako se vozi mimo njih pol šihta!
Res je ne prenesem jih pa ne zato, ker me kaznujejo ampak zato, ker so zakoni za vse enaki spoštujejo jih pa ne. Po navadi kaznujejo človeka, kateremu se že na zunaj vidi, kakšen je nikoli pa ne kaznujejo kakega podjetnika s kakim velikim avtom, ker vedo, da večkrat malica s komandirjem on pa lahko? Kolega ima kolega, s katerim se vsako leto avgusta dobimo na pikniku pri njemu (policist se mora peljati od velenja do ruš! Vedno je najbolj pijan od vseh, ker največ popije, ko pa ga je policija ustavila pa samo potisne tisto sranje iz avta pa že lahko pelje e to pa je potem .....!

Sej nikjer nisi napisal kaj počneš oz kaj delaš. Ti si le napisal da imaš višjo plačo kot policisti, da sediš v pisarni in da imaš fax.

Lahko maš pač narejen nek fax, na upravni enoti sprejemaš vloge za osebne izkaznice (pisarna ki je klimatizirana) in imaš 750 eur plače (kar je več kot policaj začetnik). Sej nikjer nisi napisal nič razen tega da delaš v pisarni.... No upam da uživaš v svoji službi.

Pa ne gre mi skupaj to da jamraš da policisti spuščajo podjetnike z velikimi avtomobili... A nimaš ti neke VIP nalepke letališča brnik (ki sicer ne obstaja)? Kje pa jo maš nalepljeno na yugotu? Aja ne sej re nekje si napisal da vozis bavario...a bavaria ni velik dober avto? =)

edit: typo

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Daj mi pšrosim napiši kateri je instant faks, da dobim na hitro še kako diplomo? Če ti misliš, da je upravni faks lahek se zelo motiš, kakšni so že izpiti pri prof Brejcu
grims-1.gif
da ti o kakem drugem sploh ne pišem! Kravatarji vedo, kaj se bo uporabljalo na terenu, ko bodo o tem odločali policisti bo oblast prevezla policija! Če je tako lahko naredit faks pa lahko vsak policit študira tudi izredno ob delu, pa bo imel potem možnost odločat kako pa kaj!

uf.... mački na rep stopil. Toliko o tvoji strašni izobrazbi - se mi je kar zdelo da bo kaj takega
smirk-1.gif
Lahko bi rekli da je upravna neke vrste frizerska srednja šola med faksi ...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
policist se nima kaj sam odločati če bo pisal kazni ali ne.
njemu nekdo dodeli mesto merjenja z radarjem
grims-1.gif

Erm... in kaj tebe izrecno sili, da vozis cez omejitev?
confused-1.gif

Bodi jack in organiziraj svojo vas v 'civilno nepokorscino' - eno leto vsi vozite po predpisih in nihce ne bo dobil kazni, komandir se bo pa metal ob tla od zalosti. A je to prevec enostavno?

Pa se disclaimer: ne, sam ne vozim vedno po predpisih in sem tudi v drzavno blagajno tudi ze vplacal kaksno polovico svojega mesecnega prihodka v 150.000 prevozenih kilometrih. Nikoli pa nisem jokal kaksna krivica se mi je zgodila, ampak sem vzel poloznico in jo sel naslednji dan placat. Ce ti rajsi razmisljas o crnih helikopterjih , pa izvoli...

lp

ali pa če sem do sedaj dobil in plačal samo 1 (večjo) kazen
smirk-1.gif

ampak ker je iz meseca v mesec več radarjev na cesti, sem pod stresom, ker moram gledati na števec in ne na cesto
grims-1.gif

mogoče je pa treba koga tožiti, da je kriv za kakšno rano na želodcu zaradi stresa
grims-1.gif

tisti ki je pisal zakon mu nič ne pomeni kazen 250€. koliko pa je takih ki imajo plače 600-700€??
in pri takšnih se ogromno pozna teh 250€
smirk-1.gif

in to je že dolgo znano, da radarje postavljajo tam kjer je najlažje pokasirati in ne tam kjer se res zgodi največ nesreč
smirk-1.gif

v čemu je fora da postavijo radar 50m pred tablo za konec naselja??
zato da "divjaki" kot je Chaoren plačajo to kazen
grims-1.gif

ampak ovčke so vesele, da dobijo popust oz. polovičko za plačati
crazy1.gif

to je možno samo v sloveniji.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:

plača je odvisna od kilogramov, ki jih nosi s seboj
sprasujem se.gif

tisti ki dobi 3000€ je odstoen od družine in od doma
grims-1.gif

to da povozi kakšno mino s Humerjem je samo bonus
rolleyes-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kadar ne bo v bližini nobenega policaja, kadar ga boš najbolj nujno potreboval, se spomni kaj si rekel.

Na forumu policist.si, imaš predstavljeno tudi drugo plat medalje. Od tega da v policiji dostikrat ni lateks zaščitnih rokavic, do razkužilnega alkohola ter papirjev. Lani oz. predlani, so eni policijski postaji celo odklopili gretje, zaradi neplačanih računov. Kakšno je stanje inventarja pa raje niti nebi.

Nihče ne zahteva nekih ekstra privilegijev, zahtevajo samo kar jim pripada in popolnoma jih razumem.

pa saj to je normalno da se varčuje na zaščitni opremi. ampak ni treba jokati kako so samo oni ubogi
smirk-1.gif

zakaj pa potem ne jokajo npr. šoferji cistern, ki vozijo formaldehid? šefi jim ne plačajo zaščitnih mask.
se spomnim ,ki je odpiral pokrove na vrhu cisterne in je skoraj padel dol, ko ni mogel več dihati in se mu je zavrtelo
smirk-1.gif

ampak oni to vsakodnevno vdihavajo. policist pa rabi jopič vsak dan?
še vedno gredo lahko v Revoz delat za trak ali pa v Muro ali pa v steklarno
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:

plača je odvisna od kilogramov, ki jih nosi s seboj
sprasujem se.gif

tisti ki dobi 3000€ je odstoen od družine in od doma
grims-1.gif

to da povozi kakšno mino s Humerjem je samo bonus
rolleyes-1.gif

Ne vem zakaj se skoraj stepejo za te misije...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:Zakaj jih že ne bi bilo priporočljivo nosit? Niso več sterilni? So policaji premočni postali? So preveč navajeni sedečefga dela v avtomobilu?

Ker material izgublja kvalitete potrebne za sploščitev naboja. Torej nosi ti zastareli model jopiča, je okoren in težak ter sploh ne garantira nič. Že ko je bil novi je bil bolj tak tak. Poleg tega pa upaj, da jih ne dobiš v glavo, roke, noge, pregibi, sklepi,... Aja pa močnega štiha velikega noža nebo ustavil, zato rabiš dodatek.

S tabo je nekaj resno narobe. Imaš tako primitivno razmišljanje in se sploh ne znaš postaviti v vlogo nekoga drugačnega. "Bi se pa bolj šolal" je tako kretenski stavek, da mi je skoraj monitor počil. Kot prvo vsi ne morejo biti v pisarni, družba ne gre tako. Kot drugo pa spet problem tvoje čustvene intiligence, zakaj misliš da gre nekdo za policaja? Ker ne zna nič drugega delati? Morda pa bi se najdel kakšen tip, katerega je že njegov oče navdušil nad delom policije? Ali pa ker je "ljudski" človek in hoče biti na cesti, med ljudmi in jim pomagati? Ker je že od malih nog vedno videval policaje v uniformi, ki so pomagali? Mogoče?
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Bojo.....če gledaš discovery science že razvijajo neprobojni jopič debeline majce.....pač karbonska vlakna prepojena z eno snovjo katere molekulska sestava se spremeni v trenutku ko nanjo vršiš pritisk!

Tud balistični preizkus je biu v tej oddaji in ni prebil lutke!
wink-1.gif

Ji pa je polomil rebra pri čemer se je eno upognilo navznoter in prebilo kakšen organ in je začela kri bruhat?
shocked-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Delo s klošarji, kriminalci, neveš kdaj se bo en [censored] spomnil streljat nate, vsi ti je*ejo mater, nobeden te ne mara, narkomane prenašat, igle pobirat...

Ustaviš enega kretena ki je vozil prehitro, on se pa še norca dela da neznaš meriti z radarjem... Zunaj 35 stopinj, tebe pa kliče en revček ker so mu iz avta ukradli en kasetar k itak ni delal, alpa ker mu je nekdo radkapo opraskal...

Vse to, PONOČI OB PRAZNIKIH SOBOTAH NEDELJAH... res hvaležen šiht za jebenih 800 evrov.

LP

saj lahko stavkajo skupaj s šoferji kamionov
grims-1.gif

ali pa pač zamenjajo svoj poklic, tako kot jih je to storilo že veliko
rolleyes-1.gif

je bilo po TV da je ena policista raje šla delat za šank, kot pa da še naprej dela za drobiž kot policistka
smirk-1.gif

sploh pa imamo sedaj redarje s polnimi pooblastili in pa DARS šerife, pa bodo oni branili naše ulice
zmaga.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
tudi jaz ne vem.
ampak ko je vojna si dober za vse, ko pa je vojne konec si pa vreden en drek
smirk-1.gif

tako kot so tožili enega vojaka ali policista, ker je med osamosvojitveno vojno izgubil rokavice in palerino
confused-1.gif

WTF?

človek je branil svojo državo, potem ga pa en gre tožiti, ker ni vrnil vso opremo
bonk.gif

isto v ameriki je dosti bivših vojakov med klošarji in se morajo znajti sami.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:

Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!

Ok vredu se strinjam. Zdaj pa mi razloži, če je delo v klimatizirani pisarni za računalnikom od 6.00 do 14.00h enakovredno delu policista, ki dela sobote, nedelje, praznike, novo leto, ponoči, na cesti, med pijanci, mafijo, kriminalci, posiljevalci, pedofili, pretepači, tatovi,... oba pa zaslužita recimo 800 evrov !!!

bonk.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa, če dela v pisarni pa nima klime
sprasujem se.gif

kakšno plačo si potem on zasluži
grims-1.gif

aja pa edina nevarnost je da pade dol s stola ko spi, ali pa, da ga prime krč v prstih medtem, ko ga serje po Alterju
evil.gif

nismo več v socializmu, da bi vsi imeli najboljše službe za isti denar
tongue-1.gif

to je kapitalizem, da si lahko vsak kupi orožje in grozi z odvetnikom vsakemu policistu
grims-1.gif

saj smo hoteli imeti kapitalizem
confused-1.gif