Policija....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glede na to, da je policija in vojska eden od načinov priti do šihta, ker te niso hoteli vzeti nikamor drugam, bi se dalo debatirat.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
policist se nima kaj sam odločati če bo pisal kazni ali ne.
njemu nekdo dodeli mesto merjenja z radarjem
grims-1.gif

Erm... in kaj tebe izrecno sili, da vozis cez omejitev?
confused-1.gif

Bodi jack in organiziraj svojo vas v 'civilno nepokorscino' - eno leto vsi vozite po predpisih in nihce ne bo dobil kazni, komandir se bo pa metal ob tla od zalosti. A je to prevec enostavno?

Pa se disclaimer: ne, sam ne vozim vedno po predpisih in sem tudi v drzavno blagajno tudi ze vplacal kaksno polovico svojega mesecnega prihodka v 150.000 prevozenih kilometrih. Nikoli pa nisem jokal kaksna krivica se mi je zgodila, ampak sem vzel poloznico in jo sel naslednji dan placat. Ce ti rajsi razmisljas o crnih helikopterjih , pa izvoli...

lp

ali pa če sem do sedaj dobil in plačal samo 1 (večjo) kazen
smirk-1.gif

ampak ker je iz meseca v mesec več radarjev na cesti, sem pod stresom, ker moram gledati na števec in ne na cesto
grims-1.gif

mogoče je pa treba koga tožiti, da je kriv za kakšno rano na želodcu zaradi stresa
grims-1.gif

tisti ki je pisal zakon mu nič ne pomeni kazen 250€. koliko pa je takih ki imajo plače 600-700€??
in pri takšnih se ogromno pozna teh 250€
smirk-1.gif

in to je že dolgo znano, da radarje postavljajo tam kjer je najlažje pokasirati in ne tam kjer se res zgodi največ nesreč
smirk-1.gif

v čemu je fora da postavijo radar 50m pred tablo za konec naselja??
zato da "divjaki" kot je Chaoren plačajo to kazen
grims-1.gif

ampak ovčke so vesele, da dobijo popust oz. polovičko za plačati
crazy1.gif

to je možno samo v sloveniji.

Ok, kdo je synthmana kloniral?
confused-1.gif

lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Daj mi pšrosim napiši kateri je instant faks, da dobim na hitro še kako diplomo? Če ti misliš, da je upravni faks lahek se zelo motiš, kakšni so že izpiti pri prof Brejcu
grims-1.gif

Se eno instant diplomo bi rad?

Ocitno se motijo tudi moje kolegice, ki so pogrnile na FDV-ju in naredile upravo brez problema. Vsekakor sta obadva v vrhu po zahtevnosti.

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Glede moje VIP nalepke ti naj samo objasnim, da ne velja samo za letališče brnik. Tut na upravni enoti ne delam, niti ni to tema kaj dela Vaginko ampak tema kaj vse bi radi policisti. Tut 750 evrov nimam plače jaz sem samo napisal, da bi tut jaz imel plačo 2000 evrov pa nič delal, kot nekaj ljudi v policiji! Poleg tega se jaz javne uprave na veliko izogibam, bi pa predlagal 15-20% krčenje le te, ampak to spet ni tema o tem.
Glede na akcijo, ki jo premoremo (3 mesece so ljudje vkleščeni mrtvi v avto pa se nihče ne vpraša zakaj je ograja malenkost "pomučkana" (provide na tem delu so dokaj aktivne)? Primeri se rešujejo 5+ let in se nikoli ne rešijo, streljamo se ravno 1x na vsake 3 mesece, jopiče imajo ampak so za može postave pretežki
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Daj mi pšrosim napiši kateri je instant faks, da dobim na hitro še kako diplomo? Če ti misliš, da je upravni faks lahek se zelo motiš, kakšni so že izpiti pri prof Brejcu
grims-1.gif
da ti o kakem drugem sploh ne pišem! Kravatarji vedo, kaj se bo uporabljalo na terenu, ko bodo o tem odločali policisti bo oblast prevezla policija! Če je tako lahko naredit faks pa lahko vsak policit študira tudi izredno ob delu, pa bo imel potem možnost odločat kako pa kaj!

uf.... mački na rep stopil. Toliko o tvoji strašni izobrazbi - se mi je kar zdelo da bo kaj takega
smirk-1.gif
Lahko bi rekli da je upravna neke vrste frizerska srednja šola med faksi ...

Nisi mi stopil na rep, sam tega faksa nisem delal ga je pa delal ožji sorodnik in vem kaj tam delajo, čudno pa se mi zdi da ima potem tak velik usip a smo potem slovenčki tako zabit narod, da še frizerčki ne moremo biti? Kolikor mi je pa znano pa na frizerskih šolah se ni potrebno učit zakonov ali pač?
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tisti, ki ima veselje do dela se ne buni. Daješ pa primere, kot bi ževeli na Bronxu in ne v Slovenistanu. Glede sklepov glave in podobnih stvari kolikor vem jih tut novi jopiči ne ščitijo
bonk.gif

Če si je nekdo želel postati policaj pač mora sprejeti to, da dela v javni upravi in tako je kot drugi rečejo. Ne vem zakaj ne izpostavijo problema opremljenosti in podobnih stvari ampak slučajno sedaj to problematiko odpirajo s temi jopiči in slučajno jih izdelujejo nekje v SLO, čisto blizu predsednika sindikata policistov? A ni ravno ta predsednik pred dnevi bil več sni nedosegljiv zaradi neprijetnih vprašanj o tistem policijskem domu
sprasujem se.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
še vedno mi nisi napisal glede faksa?
grims-1.gif
KAka diploma mi še še prav prišla.

Se strinjam da bi ti kakšna diploma prav prišla, ker tisto iz upravne, si ne zasluži imena diploma
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ljubljanska univerza meni drugače in podeljuje diplome. Sicer pa če bi malo spremlja alter bi videl, da nisem diplomant ne LJ in ne kake MB fakultete!
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?

Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!

Ok vredu se strinjam. Zdaj pa mi razloži, če je delo v klimatizirani pisarni za računalnikom od 6.00 do 14.00h enakovredno delu policista, ki dela sobote, nedelje, praznike, novo leto, ponoči, na cesti, med pijanci, mafijo, kriminalci, posiljevalci, pedofili, pretepači, tatovi,... oba pa zaslužita recimo 800 evrov !!!

bonk.gif

Egonislaw ne gre se zato kaj je enakovredno. Gre se za to da država ne more več plačat. Žal živimo v takšni deželi kjer je zelo nizek standard in primerjave z ostalimi zahodnimi razvitimi državami so nesmiselne... Pa tudi primerjava z Italjio je nesmiselna, imajo tam dost več dela, dost več je mafije, dost bolj so ogroženi. Skratka vsak policist je vedal da plača ne bo bajna jebatga. Nekomu tudi v pisarni sedet 8 ur ni superca in bi morda šel na teren. Roko na srce, pridejo pa dnevi ko policisti nimajo kaj delat, sploh kakšni vaški... Skratka sem že gori omenil, življenje ni cvetoče polje. Fizičko delo je tut slabo plačano pa? Tako pač je da ne moreš vsega primerjat po kmečki logiki... Nihče pa ne pravi da nimajo včasih težkega dela ampak kot sem že rekel, vsak se sam odloči...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?

Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!

Ok vredu se strinjam. Zdaj pa mi razloži, če je delo v klimatizirani pisarni za računalnikom od 6.00 do 14.00h enakovredno delu policista, ki dela sobote, nedelje, praznike, novo leto, ponoči, na cesti, med pijanci, mafijo, kriminalci, posiljevalci, pedofili, pretepači, tatovi,... oba pa zaslužita recimo 800 evrov !!!

bonk.gif

Egonislaw ne gre se zato kaj je enakovredno. Gre se za to da država ne more več plačat. Žal živimo v takšni deželi kjer je zelo nizek standard in primerjave z ostalimi zahodnimi razvitimi državami so nesmiselne... Pa tudi primerjava z Italjio je nesmiselna, imajo tam dost več dela, dost več je mafije, dost bolj so ogroženi. Skratka vsak policist je vedal da plača ne bo bajna jebatga. Nekomu tudi v pisarni sedet 8 ur ni superca in bi morda šel na teren. Roko na srce, pridejo pa dnevi ko policisti nimajo kaj delat, sploh kakšni vaški... Skratka sem že gori omenil, življenje ni cvetoče polje. Fizičko delo je tut slabo plačano pa? Tako pač je da ne moreš vsega primerjat po kmečki logiki... Nihče pa ne pravi da nimajo včasih težkega dela ampak kot sem že rekel, vsak se sam odloči...

zmaga.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
tisti, ki ima veselje do dela se ne buni. Daješ pa primere, kot bi ževeli na Bronxu in ne v Slovenistanu. Glede sklepov glave in podobnih stvari kolikor vem jih tut novi jopiči ne ščitijo
bonk.gif

Saj airbaga v avtu tudi ne rabiš vsaki dan? Saj pa ne živiš na kakšnih indijskih cestah.

Ja, glave ne ščiti jopič ... kot sem sam tudi zapisal, si zgleda narobe prebral.

Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če si je nekdo želel postati policaj pač mora sprejeti to, da dela v javni upravi in tako je kot drugi rečejo. Ne vem zakaj ne izpostavijo problema opremljenosti in podobnih stvari ampak slučajno sedaj to problematiko odpirajo s temi jopiči in slučajno jih izdelujejo nekje v SLO, čisto blizu predsednika sindikata policistov? A ni ravno ta predsednik pred dnevi bil več sni nedosegljiv zaradi neprijetnih vprašanj o tistem policijskem domu
sprasujem se.gif

Oni že dolgo izpostavljajo problem opreme na splošno ne samo jopičev.

Da pa rečeš da morajo policaji pač sprejeti takšne pogoje in opremo je pa tudi malce mimo. Še malo tole ponavljaj pa boš res dobil vse policaje takšne kot obstajajo v tvoji glavi.

Ogromno dobrih policajev je že zapustilo vrste. Jim ne moreš zameriti. Dobijo minimum in od njih se zahteva popolnost v vsaki situaciji 24/7. Ti nikoli ne narediš napake v svoji klimatizirani pisarniški službi z diplomo? Če je sploh res to, dvomim, ker zveniš kot kvalificiran obračalec pleskavic, ki samo pri drugih vidi napake. Takšni ste vedno najbolj pametni in glasni ker nimate izkušenj z bolj kompleksnimi stvarmi, za vas je vse poenostavljeno na tisti obrat pleskavice.
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A mi lahko kdo odgovori, zakaj policaji rabijo neprebojne jopiče?

Saj OBČANI umirajo pod streli policajev, obratno se ni v zgodovini naše države še nikoli zgodilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Dejmo mal ločit med SPS in PSS. eno je sindikat policistov slovenije drugo pa policijski sindikat slovenije. prvi je napisal pismo vladi, drugi pa se je po televiziji kazal (in ja ta je prodal dom v savudriji itd). V prvem so samo policisti, v drugem pa še pazniki, cariniki in cel kup "častnih članov" ki financirajo kako žurko zato da imajo nalepko na avtomobilu.

Luli: Strinjam se, da so tudi v policiji ljudje ki ne delajo nič pa imajo 2000 eur plače. taki res ne potrebujejo jopioček ker po cele dneve sedijo v klimatiziranih pisarnah in ne delajo nič. Hm klimatizirana pisarna a tudi ti opaziš kako podobvnost? =)

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah, niso dal jopica gor, ker ni blo casa....to so bucke pomoje. Pac je bla neka random situacija, na nesreco so pa naletel na psihica s pistolo, noben tud pomislil ni, da bo streljal. Zdej so pa jopici krivi, ker niso sami skocil na ramena policistov
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
tudi jaz ne vem.
ampak ko je vojna si dober za vse, ko pa je vojne konec si pa vreden en drek
smirk-1.gif

:isto v ameriki je dosti bivših vojakov med klošarji in se morajo znajti sami.

Maš bližje primere take vrste.....pejt na Hrvaško....bosno...srbijo....btw u banja luki jih maš pod mostovi