Glede na to, da je policija in vojska eden od načinov priti do šihta, ker te niso hoteli vzeti nikamor drugam, bi se dalo debatirat.
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
policist se nima kaj sam odločati če bo pisal kazni ali ne.
njemu nekdo dodeli mesto merjenja z radarjem
Erm... in kaj tebe izrecno sili, da vozis cez omejitev?
Bodi jack in organiziraj svojo vas v 'civilno nepokorscino' - eno leto vsi vozite po predpisih in nihce ne bo dobil kazni, komandir se bo pa metal ob tla od zalosti. A je to prevec enostavno?
Pa se disclaimer: ne, sam ne vozim vedno po predpisih in sem tudi v drzavno blagajno tudi ze vplacal kaksno polovico svojega mesecnega prihodka v 150.000 prevozenih kilometrih. Nikoli pa nisem jokal kaksna krivica se mi je zgodila, ampak sem vzel poloznico in jo sel naslednji dan placat. Ce ti rajsi razmisljas o crnih helikopterjih , pa izvoli...
lp
ali pa če sem do sedaj dobil in plačal samo 1 (večjo) kazen
ampak ker je iz meseca v mesec več radarjev na cesti, sem pod stresom, ker moram gledati na števec in ne na cesto
mogoče je pa treba koga tožiti, da je kriv za kakšno rano na želodcu zaradi stresa
tisti ki je pisal zakon mu nič ne pomeni kazen 250€. koliko pa je takih ki imajo plače 600-700€??
in pri takšnih se ogromno pozna teh 250€
in to je že dolgo znano, da radarje postavljajo tam kjer je najlažje pokasirati in ne tam kjer se res zgodi največ nesreč
v čemu je fora da postavijo radar 50m pred tablo za konec naselja??
zato da "divjaki" kot je Chaoren plačajo to kazen
ampak ovčke so vesele, da dobijo popust oz. polovičko za plačati
to je možno samo v sloveniji.
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Daj mi pšrosim napiši kateri je instant faks, da dobim na hitro še kako diplomo? Če ti misliš, da je upravni faks lahek se zelo motiš, kakšni so že izpiti pri prof Brejcu
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Daj mi pšrosim napiši kateri je instant faks, da dobim na hitro še kako diplomo? Če ti misliš, da je upravni faks lahek se zelo motiš, kakšni so že izpiti pri prof Brejcuda ti o kakem drugem sploh ne pišem! Kravatarji vedo, kaj se bo uporabljalo na terenu, ko bodo o tem odločali policisti bo oblast prevezla policija! Če je tako lahko naredit faks pa lahko vsak policit študira tudi izredno ob delu, pa bo imel potem možnost odločat kako pa kaj!
uf.... mački na rep stopil. Toliko o tvoji strašni izobrazbi - se mi je kar zdelo da bo kaj takegaLahko bi rekli da je upravna neke vrste frizerska srednja šola med faksi ...
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
še vedno mi nisi napisal glede faksa?KAka diploma mi še še prav prišla.
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?
Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!
Ok vredu se strinjam. Zdaj pa mi razloži, če je delo v klimatizirani pisarni za računalnikom od 6.00 do 14.00h enakovredno delu policista, ki dela sobote, nedelje, praznike, novo leto, ponoči, na cesti, med pijanci, mafijo, kriminalci, posiljevalci, pedofili, pretepači, tatovi,... oba pa zaslužita recimo 800 evrov !!!
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Vojak nosi v Afganistanu 20kg nahrbtnik in zasluži 3000 evrov, policaj nosi 20kg jopič in zasluži 700 evrov, ti je jasno zakaj se gre?
Malo si mimo vsekal. Razmisli malo zakaj ima vojak v Afganistanu 3000 evrov plače? A je tam mogoče kaj bolj nevarno kot v Sloveniji? Je morda vsak dan doma? Fino podnebje, vročine tak ni ne? Pa preden gre spat si ga lahko na roke vrže ne? In to mesece mesece mesece... 3000€? Premalo!
Ok vredu se strinjam. Zdaj pa mi razloži, če je delo v klimatizirani pisarni za računalnikom od 6.00 do 14.00h enakovredno delu policista, ki dela sobote, nedelje, praznike, novo leto, ponoči, na cesti, med pijanci, mafijo, kriminalci, posiljevalci, pedofili, pretepači, tatovi,... oba pa zaslužita recimo 800 evrov !!!
Egonislaw ne gre se zato kaj je enakovredno. Gre se za to da država ne more več plačat. Žal živimo v takšni deželi kjer je zelo nizek standard in primerjave z ostalimi zahodnimi razvitimi državami so nesmiselne... Pa tudi primerjava z Italjio je nesmiselna, imajo tam dost več dela, dost več je mafije, dost bolj so ogroženi. Skratka vsak policist je vedal da plača ne bo bajna jebatga. Nekomu tudi v pisarni sedet 8 ur ni superca in bi morda šel na teren. Roko na srce, pridejo pa dnevi ko policisti nimajo kaj delat, sploh kakšni vaški... Skratka sem že gori omenil, življenje ni cvetoče polje. Fizičko delo je tut slabo plačano pa? Tako pač je da ne moreš vsega primerjat po kmečki logiki... Nihče pa ne pravi da nimajo včasih težkega dela ampak kot sem že rekel, vsak se sam odloči...
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
tisti, ki ima veselje do dela se ne buni. Daješ pa primere, kot bi ževeli na Bronxu in ne v Slovenistanu. Glede sklepov glave in podobnih stvari kolikor vem jih tut novi jopiči ne ščitijo
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če si je nekdo želel postati policaj pač mora sprejeti to, da dela v javni upravi in tako je kot drugi rečejo. Ne vem zakaj ne izpostavijo problema opremljenosti in podobnih stvari ampak slučajno sedaj to problematiko odpirajo s temi jopiči in slučajno jih izdelujejo nekje v SLO, čisto blizu predsednika sindikata policistov? A ni ravno ta predsednik pred dnevi bil več sni nedosegljiv zaradi neprijetnih vprašanj o tistem policijskem domu
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
tudi jaz ne vem.
ampak ko je vojna si dober za vse, ko pa je vojne konec si pa vreden en drek
:isto v ameriki je dosti bivših vojakov med klošarji in se morajo znajti sami.