Pokritost 2012

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja samo Mobitel je vseeno kar pošteno število postaj pred Simobilom (čeprav jih je kar nekaj zaradi večjega števila uporabnikov), tudi če pogledaš zemljevid pokritosti ima Simobilov več lukenj kot Mobitelov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na izkušnje s S! je tista tabela milo rečeno "k'r neki" v negativnem smislu. Realnost je, da ima S! precej slabšo storitev zagotavljanja kavalitetnega 3G signala kot M@

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
E, tu se pa strinjam s tabo. Sem na simobilu sedaj 2 leti. Ne bom rekel, da se ni izboljšalo v zadnjem letu dni, ampak sedaj so se samo približali Mobitelu in nič več.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Meni je tudi čudno.

So pa te podatki pridobljeni:
http://www.apek.si/sl/javni_po...tevnega_trga_15

Podatke so verjetno operaterji pošiljali sami APEK-u.

Ne gre mi tudi v glavo kako je imel naprimer T-2 leta 35% prebivalstva in 7,4% ozemlja. Danes pa z enakimi baznimi postajami in enakih pokritostjo prebivalstva (35%) ima kar 20% pokritost ozemlja?

Edini pravi podatki so pri m@, pri drugih pa mi pri vseh treh smrdi. Logike tukaj ni. Druga možnost, da je Telekom narobe poslal podatke o pokritosti (ne za -110 dBm, ampak naprimer za -100dBm).

Ta dokument namreč govori, da APEK Telekoma Slovenije več ne bo reguliral pri NR/MVNO/SP.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Če primerjam Mobitel in Simobil v praksi zadnjih let, je tole precej zgrešeno ... pa ne mislim na kakršno koli plemensko vojno, vendar je Mobitel tukaj v praksi v očitni prednosti.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Te podatki mi ne gredo na spletno stran. Ker tukaj gre res za neke "mutne" poslove. Jaz mislim, da se Slovenije s 900 MHz ne more (tudi ne splača ) pokriti čez 90% ozemlja.

Nekdo bi rad, da bi bila ta odločba ponarejena. Ali je to APEK, Telekom Slovenije ali celo Si.mobil je pa vprašanje. Nekdo na vsak način hoče, da nacionalni roaming pri Telekomu več ne bi bil reguliran.