Pokol na nemški šoli

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Točno to...če bi bile samo igrice razlog oz. bi bile glavni razlog, potem bi se klali enkrat na teden, tudi v Sloveniji.
Ja resno začenjam dvomit v sposobnost razsodnega razmišljanja večine populacije. Večina odgovorov na alterju je pod vsakim nivojem.

Spraviš se name, nič ne poveš, nazadnje pa mi očitaš, da se delam pametnega. Se ne rabim delat...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Noben se pa ne vpraša zakaj so modela izklučli iz šole. Vrjetno ne zato ker je gnal špile cele dneve in imel slabe ocene...

Na krepko preko 6 miljard ljudi se na vsake tolko časa enemu scufa in jih gre malo redčit.
Grem stavit da je en tak primer vsak dan v afriki, ko uleti v kako vas kak mladenič pa jih pomre 5-6, ker so mu prodali bolano kravo,
ampak se o tem pač ne piše. Morjo met ti bušmani hude internetne povezave da lahko nabijajo online špile z ostalimi v svetu,...
bonk.gif

kaj pa te tisti cigani par let nazaj ko so se strelali zaradi tega ker en ni bil povabljen na čago, pa so tut bli nekje 20 let,...
A so oni tut špile gnali cele dneve?

Jebemomater kak ste eni v glavo tepeni. Razumem da smo eni nori, ampak nismo pa neumni tako nekateri tu gor,...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
eh daj no a veš kaj sploh pomeni beseda krivec?.... to smo že predebatirali enkrat če se prav spomnim.
igrica ga je prisilila da je šel pobit učence?

Kar se tiče igric, psihologije vzgoje in podobnih stvari... Povezava gotovo je, ampak pomoje ne gre igrici glavnih zaslug.
Verjetno so deloma res krivi starši, ker niso "opazili" da ima mulc probleme sam s sabo, ni pa nujno. Dejstvo je, da se mu je skegjlalo. Zdaj, kdo je kriv je težko govoriti (zdaj ko ga ni več). Lahko da je bil "psihič" zaradi bilokaterih pritiskov, morda šole, trpinčenja vrstnikov, mogoče celo staršev (nič ne moreš izključit v današnem svetu
rolleyes-1.gif
), proti temu ne moreš nič. In da se tebi v glavi nekaj obrne, ne rabiš računalniških igric. Kar pa mislim, da pa ne moremo zgrešiti, če rečemo da je v igrici dobil idejo, kako izraziti svoje frustracije. Plus da je v igrici izgubil (morebitno - normalno) tremo pred dejansko uporabo orožja.

In the end... ne morem reči, da se popolnoma strinjam, da je igrica glavni krivec. Pomoje je kriva neka psihična motnja, ki ni nujno, da bi jo sploh lahko kdo preprečil. Mogoče, če bi bil oče mesar, pa bi mu bilo rezanje mesa normalno za gledat, bi pa nekega dne vzel mesarico, pa s tistim koga ubil (če recimo ne bi imel igric, da bi se naučil rokovanja s pištolo)...
tongue-1.gif

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Točno to...če bi bile samo igrice razlog oz. bi bile glavni razlog, potem bi se klali enkrat na teden, tudi v Sloveniji.
Ja resno začenjam dvomit v sposobnost razsodnega razmišljanja večine populacije. Večina odgovorov na alterju je pod vsakim nivojem.

Spraviš se name, nič ne poveš, nazadnje pa mi očitaš, da se delam pametnega. Se ne rabim delat...

Sej pa ti je dal lep primer. Če je internet pa igre povzročitelj tega, pol očitno v sloveniji nimamo dovol močnih
grafičnih kartic in internetnih povezav, da bi lahko gnali take špile ki te silijo k morenju.

Leta 93 sn dobil gameboy in sem tolkel najhujše špile, pol sem dobil super nintendo, in tako dalje celo osnovno šolo in
celo srednjo šolo, stavim da sem pobil med 4 in 5 miljoni alienov in stvorov, in pri GTA3 z motorko prerezal vsaj 200 glav,
da o bombnih napadih z baz00kami v online gejmih ne govorim, ker sem bil na več vojnih frontah kot jih znata naštet hitler
pa stalin skupaj. Pokradel pa več vitrualnih vozil kot jih premore codemasters, pa nisem še nobenemu zares vrata prerezal,
pa tut avtov še nisem "hajđekal" in jih pičil v osovraženo srednjo šolo ali bajto bivše punce,... Stavim da sem mentalno danes
na istem nivoju kot pa da če nebi gnal iger cca. že 15 let.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Starši so cele dneve v službah, da lahko preživijo! Otrok odrašča na ulici, in ob pc, tam pa vsi vemo kakšna je vzgoja!!! V to naj se raje zamislijio!

Tut mene so recimo zjutraj kot mulota zbudili preko telefona, sem se sam oblekel in najedel in odšel v šolo. Ob 12 sem bil doma,
sem pojedel kaj mi je mama zjutraj nastavla, naredil nalogo, ob 13 sem že bil zunaj. Šel na trening vsak drug dan za eno uro, sicer
pa sem bil do 18 prepuščen samemu sebi. Pa nisem zapadel v droge, imel slabih ocen, se preteplal, še manj pa da bi uletel
z nočem v razred in poštihal pol klasa ker sem dobo ukor ko sem sošolcu stisnil neostik v lase,...

Si pa postal alkoholik ...
smirk-1.gif

Kar pa je nedokazljivo zaenkrat. In če se neda dokazat je isto kot da to ni res oz. ne obstaja.

Saj sam pišeš, koliko piješ. Torej imamo dve možnosti:
[*]lažeš, kot pes teče;
[*]imaš jetra kot Prešeren tik pred smrtjo.

Zdaj se pa odloči, katera od točk je resnična.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Starši so cele dneve v službah, da lahko preživijo! Otrok odrašča na ulici, in ob pc, tam pa vsi vemo kakšna je vzgoja!!! V to naj se raje zamislijio!

Tut mene so recimo zjutraj kot mulota zbudili preko telefona, sem se sam oblekel in najedel in odšel v šolo. Ob 12 sem bil doma,
sem pojedel kaj mi je mama zjutraj nastavla, naredil nalogo, ob 13 sem že bil zunaj. Šel na trening vsak drug dan za eno uro, sicer
pa sem bil do 18 prepuščen samemu sebi. Pa nisem zapadel v droge, imel slabih ocen, se preteplal, še manj pa da bi uletel
z nočem v razred in poštihal pol klasa ker sem dobo ukor ko sem sošolcu stisnil neostik v lase,...

Si pa postal alkoholik ...
smirk-1.gif

Kar pa je nedokazljivo zaenkrat. In če se neda dokazat je isto kot da to ni res oz. ne obstaja.

Saj sam pišeš, koliko piješ. Torej imamo dve možnosti:
[*]lažeš, kot pes teče;
[*]imaš jetra kot Prešeren tik pred smrtjo.

Zdaj se pa odloči, katera od točk je resnična.

Po čem sem jaz znan?
confused-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Kako nič ne povem? Prašaj se raje česa ti ne razumeš! Pišem o tem, da ena igrica NE MORE biti razlog za ta pokol, da je dejavnikov več oz. ogromno, da če bi že bila igrica razlog za pokol, bi se klali tudi v Sloveniji, vsaj enkrat tedensko. Še ne razumeš?

Ne, ne delaš se pametnega, delaš se Freuda...Zdaj boš ravno ti vedel kaj je bil razlog za tale pokol, ane?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Sploh pa se ne bo nikoli vedelo kje točno je bil razlog in tudi ti, čeprav misliš, da si edini, ki ima možgane, ne boš vedel tega. 100 miljonov stvari je vplivalo na njegovo glavo, malenkosti mogoče, ki se jih niti ni zavedal, siguno pa ni igral igrice in si je lagano rekel: jebeštrga, grem zdaj mal v šolo sprobat če bo kri isto špricala dva metra u luft.

Tjulen, kaj ti mulca malce opravičuješ? In če ga, pred kom ga? Pred starši pobitih?

Si tudi ti nek Čeferin, ki se - večja ko je baraba, ki jo brani - bolj zavzame ta takega?

Kakorkoli, čez nekaj let bo mogoče vsaka nemška šola imela oboroženega varnostnika. In še čez nekaj let te bodo ustrelili na pragu šole, ko boš hotel noter... Po zaslugi takih, kot je bil ta kre.ten.

Mogoče pa bodo oborožene straže pri vhodih šol postavili starši šolarjev v izogib takim dogodkom. Čisto možno.
In dam jim prav. Starši imajo pravico TUDI Z OROŽJEM ščititi svoje otroke, ki jih zagotovo niso spravili na svet in jih spravili do šolanja zato, da jih pihne en kre.ten.
Družba očitno ni sposobna prepoznati take kre.tene in jih pravočasno izločiti....

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Povezava gotovo je, ampak pomoje ne gre igrici glavnih zaslug.

Tako si reko prijatl! Če v šolo uleti model z mašino za žeblje nabijat (quake1-2) in jih pobije 5 al pa
not vdari z dedkovo šibrovko in jih začne ladat po hodniku mislim, da je tragedija ista. Če je osebek
mentalno nestabilen in ima namen pobit vse kaj pride mimo, pol mu kaka igrica kvečemu da idejo
(recimo da si nabije žeblje skozi bejzbolko), al pa te ideje ne dobi in preprosto pride z kuhinjskim nožem.
Al umre otrok od noža, žeblja, metka je pa popolnoma vseeno - tragedija je tu.

Starši pa so krivi kvečemu da so ga spravli na svet, ker če modelu v glavi špila, pol se tu neda dost naredit
ker to so tempirane bombe. Sicer ga nisn poznal ampak smo meli v osnovni takega osebka, katerega so se vsi
bali ker je bil psihično čisto nestabilen in se mu je to vidlo. Sicer ni ubil nikogar je pa naredil samomor v osmem klasu,
brez bilokakega povoda, normalna familija, brat popolnoma kul ded, skratka ni blo finte da bi se fental, pa se je
za luster obeso. Dvomim da je to vido v igrci.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Kot sem napisal, obstaja pozitivna korelacija med igranjem igric in množičnim morilcem. Pozitivna korelacija je statistični pojem. To ne pomeni, VSI ki igrajo igrice so morilci. Obstaja tudi pozitivna korelacija med visenjem na računalniku in depresijo, odtujenostjo...

Kako je enim težko razmišljat v širokem spektru. A poznate le 0 in 1? Že tu se vidi, kako je računalnik vplival nate, razmišljaš lahko le še binarno. Vse ali nič, črno ali belo.

Priznaj da si mal filozofka no!
wink-1.gif

100.00000000.0000000 razlogov je blo lah tist dan.....lahko se mu je ptič pokaku na glavo......lahko mu je kepca sladoleda padla iz korneta pa se mu je usul Ti nikol v mislih ne mrcvariš policaja k ti kazen piše? Al pa redarja k ti je listk na šipo prpopu???

@nekdo če bi si mi vsi k smo v tej temi razdelil pištole...da se dobimo nekje na enmu travniku....pa se ne poznamo , bi se jst najbl tebe bal.......tolk prizadetosti....tolk zgroženosti.....ogorčenosti.....nevem od kje???? Men se ne zdi normalno!!! Človek k te bere čut v tvojih besedah....v star wars bi temu rekl THE DARK SIDE!

Bogi tvoji otroc.....bolš da se kastriraš!
smile-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Leta 93 sn dobil gameboy in sem tolkel najhujše špile, pol sem dobil super nintendo, in tako dalje celo osnovno šolo in
celo srednjo šolo, stavim da sem pobil med 4 in 5 miljoni alienov in stvorov, in pri GTA3 z motorko prerezal vsaj 200 glav,
da o bombnih napadih z baz00kami v online gejmih ne govorim, ker sem bil na več vojnih frontah kot jih znata naštet hitler
pa stalin skupaj....

Tole, kar si napisal, pa je kronski dokaz, da igrice NIKAKOR ne morejo negativno vplivati na mladega človeka, kajne?
Kajti če se ne utrga mlacomu, potem se nobenemu...
Psihologi pojma nimajo...

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Sploh pa se ne bo nikoli vedelo kje točno je bil razlog in tudi ti, čeprav misliš, da si edini, ki ima možgane, ne boš vedel tega. 100 miljonov stvari je vplivalo na njegovo glavo, malenkosti mogoče, ki se jih niti ni zavedal, siguno pa ni igral igrice in si je lagano rekel: jebeštrga, grem zdaj mal v šolo sprobat če bo kri isto špricala dva metra u luft.

Tjulen, kaj ti mulca malce opravičuješ? In če ga, pred kom ga? Pred starši pobitih?

Si tudi ti nek Čeferin, ki se - večja ko je baraba, ki jo brani - bolj zavzame ta takega?

Kakorkoli, čez nekaj let bo mogoče vsaka nemška šola imela oboroženega varnostnika. In še čez nekaj let te bodo ustrelili na pragu šole, ko boš hotel noter... Po zaslugi takih, kot je bil ta kre.ten.

Mogoče pa bodo oborožene straže pri vhodih šol postavili starši šolarjev v izogib takim dogodkom. Čisto možno.
In dam jim prav. Starši imajo pravico TUDI Z OROŽJEM ščititi svoje otroke, ki jih zagotovo niso spravili na svet in jih spravili do šolanja zato, da jih pihne en kre.ten.
Družba očitno ni sposobna prepoznati take kre.tene in jih pravočasno izločiti....

Pa mater a ste nori?!? Kdo koga opravičuje Mejduš? Jaz samo dajem repliko tistemu, ki piše, da je krivec za to igranje igric. In pišem, da pač to in SAMO to ne more biti ralog, lahko pa je povezava, valda je lahko. Samo ti tega ne veš, pa tisti freud malo nad tem postom tudi ne. In kdor trdi, da je šel človek ljudi pobiti zaradi ene igrice, je bedak? Zakaj? Ker če bi bilo to res, potem bi se klali vsepovprek, ker nekih 70% ljudi, ki ima veze z računalnikom, igra igrice!

Opravičuješ dejanja...kako lahko sploh kaj takega napišeš, sem ga kje mar opravičeval? Besen sem ko pes zdajle...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
100.00000000.0000000 razlogov je blo lah tist dan.....lahko se mu je ptič pokaku na glavo......lahko mu je kepca sladoleda padla iz korneta pa se mu je usul Ti nikol v mislih ne mrcvariš policaja k ti kazen piše? Al pa redarja k ti je listk na šipo prpopu???

BINGO!! Končno...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To delajo računalniške igrice. Vpliv računalniških igric se zelo odraža tudi na cesti. Mularija na cesti vozi, kot v igricah, kjer so se učili veščin vožnje.

Jest sm čez železniški prehod poletu kot v nfs underground.
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
pa stalin skupaj....

Tole, kar si napisal, pa je kronski dokaz, da igrice NIKAKOR ne morejo negativno vplivati na mladega človeka, kajne?
Kajti če se ne utrga mlacomu, potem se nobenemu...
Psihologi pojma nimajo...

Če se ne vtrga meni od igrc, pol se tut nekomu nebo.
Kaj pa oni ko se mu scufa kar z lepega? Če si psihično nestabilen tu ni kaj naredit.

Kaj pa te požigalci. Kdo je te njih namamil da kurijo? Kater špil?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
100 miljonov stvari je vplivalo na njegovo glavo, malenkosti mogoče, ki se jih niti ni zavedal...

Tole, kar si napisal, ni nič drugega kot opravičevanje.
In če ti ni jasno (pa ti ni, ker drugače ne bi tega napisal):
Svojce ustreljenih, najbrž tudi učitelje, ter ravnatelja in prebivalce tega kraja en qurc briga, če je na njegovo glavo vplivalo 10, 100, ali 1000 miljonov stvari.

Take, ki so lako labilni, je treba prepoznat in odstranit. Preden naredijo pi.zdarijo...

Vsem 70.000 brezposelnim Slovencem špila po glavi najmanj 200 stvari v zvezi z službo, ki jo nimajo več, pa zato ne pobijejo 15 ljudi.
Ne zagovarjaj množičnih morilcev. Opravičila ni. Sojenje je nesmisleno (zato pa so ga lepo likvidirali). Je čisto vseeno, kateri faktorji so mulca zmešali. Ostaja dejstvo, da je motrl. In za tako grozovit način je edino plačilo smrtana kazen. In če država nima v zakonodaji predvidene smrtne kazni , je pravično do svojcev, da se ga likvidira.

Ali pa misliš, da bi bilo treba takega peljati na sodišče in mu po izreku sodbe dodeliti celico s satelitsko TV, z vsemi možnimi časopisi, pa še kakšno kurbo ob sobotah?

Je.bemti, koliko Hanžkov je (še) v tej državi...

Nazadnje urejeno: