Pokol na nemški šoli

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
vpliv računalniških igric in interneta

hysterical-1.gif
To je raziskano dejstvo in ne predmet posmeha. Recimo pokol na šoli Columbine. Mulca sta trenirala na igricah, reflekse sta mela u nulo spiljene, v neskončnih urah igranja pa se popolnoma odtujiš od okolice in ljudi. Zato ti je čisto vseeno ali streljaš na neko podobo v računalniku ali na živo osebo. Tak mulc je praktično živi zombi. Zato obstaja pozitivna korelacija med igralcem streljačin in množičnim morilcem.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Bravo Baltazar!

Ampak kaj, ko eni v take raziskave ne verjamejo. In zblojeno mislijo, da se je civilizacija začela 1995 (s prihodom interneta). In da je internet največji dosežek človeške pameti for ever.

Jebeš Azteke, Inke, Egipčane in njihova znanja. Bili so bedni, neumni. Niso imeli socialnih mrež, you tuba. Niti secod life-a...
bonk.gif

Danes pa (ker imamo internet in Fejsfu.k) pa smo kar avtomatsko vsi pametni in napredni... Kako lepo. In koristno.

Vsi pametni, vsi enakopravni. Pa vsak dan bolj zblojeni. In revni.
Revni na duhu. In revni v denarnici.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Včeraj popoldan pa:

Američan pobil najmanj deset ljudi

Citat:
V ameriški zvezni državi Alabami je v torek popoldne za zdaj še neimenovani moški pobil najmanj deset ljudi, na koncu pa ustrelil še sebe. Policija njegovega imena in motiva za okrtuno dejanje ni sporočila, šlo pa naj bi za 27-letnega Michaela McLendona.

Morilec je postrelil svojo družino, začel naj bi z mamo, ki naj bi jo ubil in potem zažgal tudi njeno hišo v kraju Kinston. Nato se je odpeljal v bližnji kraj s 3000 prebivalci Samson, kjer naj bi ustrelil še stare starše ter strica in teto. Po tem je šel naprej po ulici in streljal na ljudi, ki so stali pred svojimi hišami. Med mrtvimi naj bi bila tudi žena in otrok šerifovega pomočnika.

Kasneje je skočil v avto in se odpeljal proti mestecu Geneva z okrog 4000 prebivalci in najprej ranil državnega policista. Med begom se je ustavil na bencinski postaji in ubil žensko ter še eno osebo v trgovini. Na koncu se je zatekel v tovarno kovinskih izdelkov v Genevi, kjer naj bi bil nekoč zaposlen. Proti policistom, ki so tovarno obkrožili, je izstrelil najmanj 30 strelov in policijski šef je preživel le po zaslugi rešilnega jopiča. Morilec si je na koncu sodil sam.

Takšnega morilskega pohoda na jugu Alabame ne pomnijo. Alabama je nazadnje doživela množični umor leta 2002, ko je fant postrelil šest članov družine svojega nekdanjega dekleta in si prislužil smrtno kazen.

vir: www.vecer.com

crazy1.gif
world.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.009
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Starši so cele dneve v službah, da lahko preživijo! Otrok odrašča na ulici, in ob pc, tam pa vsi vemo kakšna je vzgoja!!! V to naj se raje zamislijio!

Tut mene so recimo zjutraj kot mulota zbudili preko telefona, sem se sam oblekel in najedel in odšel v šolo. Ob 12 sem bil doma,
sem pojedel kaj mi je mama zjutraj nastavla, naredil nalogo, ob 13 sem že bil zunaj. Šel na trening vsak drug dan za eno uro, sicer
pa sem bil do 18 prepuščen samemu sebi. Pa nisem zapadel v droge, imel slabih ocen, se preteplal, še manj pa da bi uletel
z nočem v razred in poštihal pol klasa ker sem dobo ukor ko sem sošolcu stisnil neostik v lase,...

Si pa postal alkoholik ...
smirk-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:

hysterical-1.gif
To je raziskano dejstvo in ne predmet posmeha. Recimo pokol na šoli Columbine. Mulca sta trenirala na igricah, reflekse sta mela u nulo spiljene, v neskončnih urah igranja pa se popolnoma odtujiš od okolice in ljudi. Zato ti je čisto vseeno ali streljaš na neko podobo v računalniku ali na živo osebo. Tak mulc je praktično živi zombi. Zato obstaja pozitivna korelacija med igralcem streljačin in množičnim morilcem.

ja itak ja.... jaz pa rečem da je kriva pištola! saj je z njo ubijal!

zdaj pa zares: če je kdo kriv so to starši, ki so otroka prepustili da ga vzgaja računalnik in ni kriva nobena igrica ali računalnik ali internet ali pištola
igrice (pa še to če si je v njej kaki načrt naredil kot je blo v enem primeru) in pištola so samo pripomoček in ne krivec

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
čakaj zdaj, starši so pustili da ga vzgaja računalnik, ni pa kriva igrca na računalniku pa ne internet. kdo pa? excel?
stupid-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
eh daj no a veš kaj sploh pomeni beseda krivec?.... to smo že predebatirali enkrat če se prav spomnim.
igrica ga je prisilila da je šel pobit učence?

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
če je bila kot posledica prekomernega igranja igric depresija.... potem mogoče.... ampak potem spet lahko krivdo vržem na starše ki so mu dovolili visenje na kompu
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ok, to je že res, da so mu mogoče dovolili preveč viset na pc. Sicer pa noben ve točno, kaj je botrovalo njegovi odločitvi. Tko da je zdej čist bz razpravljat ali je kriv tetris ali ni.
Dejstvo je, da igrice zihr imajo nekakšnen vpliv. Seveda je tud odvisno od človeka, koliko je pač sposoben ločevat igrice in RL. Zakaj je bil ta mulo sploh izključen?? neupravičene ure? napad na sošolca? ???

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kot sem napisal, obstaja pozitivna korelacija med igranjem igric in množičnim morilcem. Pozitivna korelacija je statistični pojem. To ne pomeni, VSI ki igrajo igrice so morilci. Obstaja tudi pozitivna korelacija med visenjem na računalniku in depresijo, odtujenostjo...

Kako je enim težko razmišljat v širokem spektru. A poznate le 0 in 1? Že tu se vidi, kako je računalnik vplival nate, razmišljaš lahko le še binarno. Vse ali nič, črno ali belo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ja valda da to ne more bit edini razlog, da se mulc spravi pobit pol šole. Samo eni so se glasno smejali povezavi med igranjem igric in pobijanjem. No temu se ni ravno za smejat in na to sem opozoril.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
VSE vpliva na to, da se je mulc odločil kar se je odločil. Ne SAMO igrice in ne SAMO vzgoja, ampak celota. Pogruntal nisi nič novega, ko si rekel, da so igrice tudi vplivale. Pa niti preveč pameten ti ni treba bit zato, dokler ne trdiš, da so krive samo igrice.

Tole je ena izmed tvojih bedarij, pa oprosti:

Citat:
v neskončnih urah igranja pa se popolnoma odtujiš od okolice in ljudi. Zato ti je čisto vseeno ali streljaš na neko podobo v računalniku ali na živo osebo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
WTF?

Se greš absolutni relativizem? Si hotel na primeru pokazat, kako nekaj pisat in nič povedat? Bravo, uspelo ti je.

VSE vpliva na to... Kakšna bedarija pa je zdej to. Vse pomeni tudi to, da si se ti včeraj usral in je to vplivalo na današnji poboj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Zato pa je en pokol na teden v nemčiji ne?
bonk.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne prbijej, pod vse sem mislil vse v NJEGOVEM življenju. Ja, tudi to kdaj se je usral, ker če bi ravno sral, ko ga je prijelo vse pobit, bi se najprej do konca podelal. Sploh pa se ne bo nikoli vedelo kje točno je bil razlog in tudi ti, čeprav misliš, da si edini, ki ima možgane, ne boš vedel tega. 100 miljonov stvari je vplivalo na njegovo glavo, malenkosti mogoče, ki se jih niti ni zavedal, siguno pa ni igral igrice in si je lagano rekel: jebeštrga, grem zdaj mal v šolo sprobat če bo kri isto špricala dva metra u luft.

A si zdej hud, ker se nisem strinjal s tabo in ker sem napisal, da ne rabiš bit preveč pameten za take izjave?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Starši so cele dneve v službah, da lahko preživijo! Otrok odrašča na ulici, in ob pc, tam pa vsi vemo kakšna je vzgoja!!! V to naj se raje zamislijio!

Tut mene so recimo zjutraj kot mulota zbudili preko telefona, sem se sam oblekel in najedel in odšel v šolo. Ob 12 sem bil doma,
sem pojedel kaj mi je mama zjutraj nastavla, naredil nalogo, ob 13 sem že bil zunaj. Šel na trening vsak drug dan za eno uro, sicer
pa sem bil do 18 prepuščen samemu sebi. Pa nisem zapadel v droge, imel slabih ocen, se preteplal, še manj pa da bi uletel
z nočem v razred in poštihal pol klasa ker sem dobo ukor ko sem sošolcu stisnil neostik v lase,...

Si pa postal alkoholik ...
smirk-1.gif

Kar pa je nedokazljivo zaenkrat. In če se neda dokazat je isto kot da to ni res oz. ne obstaja.

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Zato pa je en pokol na teden v nemčiji ne?
bonk.gif

Točno to...če bi bile samo igrice razlog oz. bi bile glavni razlog, potem bi se klali enkrat na teden, tudi v Sloveniji.