Citat:
Uporabnik Car pravi:
..........ih z avtom dostavijo na dostavo in oditi v dostavo, kjer je včasih svinjsko mraz, včasih pol metra snega, burja ali pa popolnoma ledena cesta.
Pa še kazen 450€ in nekaj pik če padeš!
Polet pa vroče ko pes, sonce nabija v glavo, poslušaš radio, opozarjajo da moramo biti v senci, bosanci na gradbiščih se v senci polivajo z vodo, poštarji pa s čelado na glavi od bajte do bajte! ......
Sem delal kot poštar (mopedist) prek študenta tri leta... Delal vse isto kot redni razen dežurstev nisem smel opravljati... Kar mi sicer ni bilo logično glede na to da penzije sem pa lahko (oz. moral) nosil..
Te čisto razumem, s tem da sem jaz še lahko malo goljufal (bil sem pač študent-**balo se mi je če me vržejo ven že naslednji dan)..
Čelade poleti nisem nosil (sicer na lastno odgovornost), moped sem imel od pošte in ne z zadolžitvijo name, reklame sem imel naštudirane (mamca pri 80, ki živi sama 500m "ovinka" od poštarske poti pač ni vedela da reklame izhajajo vsak dan), celo, ko so me doletele vse položnice in vsi bančni izpiski na en dan (to je bilo nešteto kuvert in vse enakih dimenzij, za zmešat
.
Poleti je bil luksuz, brez mraza, dežja, ljudje zunaj (ogromno rednih napajališč sem imel
V deževnih mescih in pozimi pa čisto drug šmorn, če je bil dež si bil oblečen v plastiko in škornje kot za v hlev, pod dežno obleko nisem bil moker od dežja ampak od švica, težaki so težili zaradi mokre pošte. Vse je drselo, ni šlo po travi, itd.
In še huje ko je bil sneg. Kakšne tri leta nazaj je okrog novega leta padal sneg, da je bilo noro. na cesti ga je bilo 10 cm non stop, saj niso mogli sproti plužit. Rajon sem imel oddaljen kakih 5 km od pošte po ravnini, vasi rajona pa so v bregu. Piaggio s svojimi gladkimi gumami me ni peljal niti kilometra od pošte.. Sem rekel na pošti da ne morem nikamor, pa so hoteli da po bregu znosim pošto, tako da sem pobral pošto, vzel svoj avto in šel v dostavo. Bilo je toliko snega, da sem pred bregom moral montirati verige, da so ljudje sploh dobili pošto.
Potem so pa tu še padci... kolikokrat sem padel, noro. Zato ne vem kaj si mislil s tisto kaznijo zgoraj Car? So te za padec pohopsali policaji?
Kako pa je s psi? Če je nevaren ti ni treba dati pošte ali kako? To nisem nikdar do konca razčistil saj jih nisem kaj dosti šmirglal čeprav me je en ovčar enkrat tudi šavsnil in mi strgal hlače... Ampak ne bi verjeli kako butasto pogleda pes ko zalajaš in zarenčiš še 1x bolj od njega
Bilo je lepo in bilo je težko, vendar pa sem se počutil veliko bolje kot sedaj ko delam za več denarja, z večjo izobrazbo za računalnikom v pisarni...
Ps.: Imel sem tudi možnost delati v domači dostavi... Ni boljšega kot, ko prideš do svoje hiše, iti zadremat za kakšno uro in potem dalje