Pohodni čevlji

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.680
979
113
Tudi sam sem imel iste težave z supergi - vsake 100 m na novo.
Ja pri teh vezalkah vsi delamo narobe, ''mašnica'' se mora kontra naredit, potem se pa ne odvezujejo več..
ko delaš ''mašnico'' - potem z vezalko greš kontra okrog kot sedaj.. pa bo vse v redu.
Pa saj nisem tako nesposoben da ne bi mogel tega z razumevanjem prečitati ampak tega pa res ne razumem. Bom probal najti na YouTube kaj podobnega morda bom potem tudi sam razumel. Pa ne kritiziram zapisanega samo ne razumem.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.745
57
48
Ženski vozel - ta ni ok
1715584341034.png

Moški vozel - ta drži
1715584360245.png

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.732
4.643
113
50
Na sončni strani ALP
Ima mogoče kdo te teste?

Tole se pa jst tudi priporočam. Sem ravno dobil odobreno reklamacijo za Salewa MTN Trainer Lite GTX. Strgana gumi stranska zaščita ter blago na obeh čevljih na pregibu. Nosem sem jih dobro sezono. Sedaj raziskujem trg kaj vzeti...

• Všeč mi je
Reactions: Viper_XxL

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.872
1.344
113
Titograd
Jaz imam že 3 leta adidas terrex polvisoke, bile so na Vrtači, Brani, Stolu, krožna pot po celi planoti Košuta, nekaj vrhov v okolici bohinja,nekajkrat lažje poti po pohorju, pa še ni videti znakov utrujenosti. Verjetno bodo letos še videli Ojstrico in Planjavo.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

mistique

Guru
16. jun 2009
14.683
2.423
113
Emona / Carnium
Jaz sem zadovoljen z La Sportivo.
Izbira obutve je odvisna od več faktorjev, kot so dolžina ture, teren, oblika stopala in tudi sloga hoje (hiter tempo, težek korak,...). Čevlji so različno trdi, blaženi, topli (gtx, zimski) itd...
Če je vprašanje obrabe, pa lahko tudi priporočim LaSportivo, Salewa, ampak sem prepričan, da tudi druge znamke ne odstopajo pretirano. V Igluju vam bodo znali kar korektno svetovati.

Jaz kombiniram spodnje:
1750409516403.jpeg

1750409559493.jpeg

1750409622746.jpeg

corsol

Guru
11. mar 2010
3.415
1.232
113
Veliko današnjih pohodnih(pa še kakšnih drugih) čevljev je narejno ravno toliko dobro......da jih večina itak dočaka "modno" smrt omari , kot pa smrt zaradi obrabe. Dejstvo je da večina ima take čevlje za 3 letno na bližnji hrib , pa še to če je lepo vreme.....in po 3 letih hop po nove malo lepše.

Potrebno je imeti malo sreče pri nakupu in izbiri modela.Sintetični so ponavad bolj občutljivi na trganje, sploh če hodimo po skalah, kamenju,....čeprav tudi usnje ni imuno na to....imam 1 take GARMONT usnje+GTX,.....strgano usnje na šivu pa nisoo bili zlorabljani v skalah, kamenju iprd.....pravzaprav precej nzahtevna uporaba , zjebali pa so se prej kot dvoji drugi , ki sem jih imel za podobne "poohode" (NIKE-trail copat; MAMMUT-lahki pohodni polviskoki) pa čeprav so bili oboji samo iz sintetike/plastike.....al karkoli je že to blago.
GTX seveda tudi ni vsemogočen, membrana se prej ali slej strga , sploh na pregibu in tam pušča, seveda se tega od zunaj ne vidi, res pa je , da nekateri mislijo da GTX pušča, zato ker jim noga zarad GTX-a toliko švica je je v čevljih mokro.

Zgornje Raptorce na slikii so menda kar OK ,jih vsi pohavlijo kar jih poznam.

pe če se komu zahoče zadnje teste gledat:

jello

Guru
22. sep 2008
10.588
4.015
113
Jaz sem zadovoljen z La Sportivo.
Izbira obutve je odvisna od več faktorjev, kot so dolžina ture, teren, oblika stopala in tudi sloga hoje (hiter tempo, težek korak,...). Čevlji so različno trdi, blaženi, topli (gtx, zimski) itd...
Če je vprašanje obrabe, pa lahko tudi priporočim LaSportivo, Salewa, ampak sem prepričan, da tudi druge znamke ne odstopajo pretirano. V Igluju vam bodo znali kar korektno svetovati.

Jaz kombiniram spodnje:
Poglej priponko 99547
Poglej priponko 99548
Poglej priponko 99549

Meh, srednja žalost. Akyra, po 800 km razpada podplat, mizuno hayate so bile pri tej kilometrini na pol poti. Je pa zgornji del bolj trpežen ko pri mizuno.

Glede vzdržljivosti treking copat bi gospod ekspert njegova ekselenca urankar imel veliko povedati, večina znamk ne preživi prvega tedna (nepravilne) uporabe. Po čevlju se ne hodi, čevelj se nosi (v vrečki).

corsol

Guru
11. mar 2010
3.415
1.232
113
800km ni malo, no odvisno kje si jih uporabljal.
Me pa zanima kaj misliš pod razpada - trga na več mestih , čeprav niso zlizani ??

mistique

Guru
16. jun 2009
14.683
2.423
113
Emona / Carnium
Men so tut raptorke pa razpadle, ker sem v "najboljših" letih tudi v visokogorje zategnil v njih. Mi je ustrezal lahek čevelj, brez opore itd...mehki podplati me niso motili...zdaj me :evil: