poganjalec. kje?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Bi vas pa kar tukaj še vprašal kateri je kakšen fajn prvi majhen kolo za otroko, ki ravno presedla iz tega poganjalca.
Sem ravno kupoval, pa se je večiina nasvetov glasila:
16 palčna kolesa
alu okvir (da stvar ni pretežka)
obe zavori na ročke (na na kontra s pedali zadaj)
stvar naj bo kvalitetna, ker gre pri tamalih dostikrat po tleh (ne med vožnjo, ampak po vožnji) ...

Schwinni so precej težki, na koncu smo našli enega italijanskega (Aurora), za katerega sem od par lastnikov slišal, da je OK ...

Pa brez pomožnih kolesc, če se je otrko vozil s poganjalcem, bo rabil 10 minut da se nauči vozit kolo + nadlajnih pol ure, da se nauči sam štartat z mesta ...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Dans sem dobil iz baby centra.

Bom videl če bo tamali sploh všeč.

Čakat me ne.

Pa pri naročilu nisem bil pozoren in ni tačke za postavit.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Tačke ne rabiš. Tudi, če bi bila gor, bi stalno ležal na tleh ... So meli vsi 3 sosedje tačke. Ležalo je na tleh ravno tako kot naš brez.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Mi smo spomladi kupili takega http://www.mimovrste.com/artikel/1390316023/poganjalec-kettler-speedy-10.
Stvar se dobro obnese, z njim dela kot svinja z mehom, vendar se mu ne pozna nič. Sicer nima zavore, ampak naš mulc itak pozna samo gas (misli, da je Rossi). Vzel sem ga zato, ker ima 10" kolesa in je bil otrok za tiste poganjalce z 12" kolesi malo premajhen. Višina sedeža se nastavlja in ker hitro raste, ga je bilo treba dvigniti že kar nekajkrat.

superbejba

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Mi imamo enega kettllerja Speedi 10 colskega, ki ga uporablja 2,5 letnik in likeabike jumper, ki ga uporablja 3,5 letnik. Kettler je glede cene res zakon. Prva liga. Fajn gume, lahka kovina, vse štima, ni da ni! Ne boste verjeli... ampak po nesreči sm se z avtom čez zapeljala in ni počil... tako da samo svaka čast... ampak vseeno. Likeabike ima patentirano gumico na balanci, ki mulčkom preprečuje preostre zavoje... in s tem padce čez balanco... naš starejši Miha ki ga vozi že od 2,5 let, je sicer že padel ampak res NIKOLI čez balanco... naš mali Jaša, pa je s Kettlerjem že 3x dobesedno letel čez balanco v 3 mesecih.... vedno na glavo, vedno s čelado... in vedno z velikansko buško.... (čelado mu očitno premalo zategnemo) in nazadnje (konec novembra) mi je prekipelo in s februarjem prehajamo tudi z Jašo na Likeabike. Pa mi je Kettler res zakon... definitivno NAJBOLJŠA ALTERNATIVA LIKE A BIKE in na Bolhi smo ga dobili za borih 20 EUR. Ampak po 3 padcih v 3 mesecih, smo se odločili, da prešaltamo, pa magari za 1 sezono...
Samo ne kupujte poganjalcev v baby centry in mullerju za 30 eur... vzemite kettler ali likeabike...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Po drugi strani pa: mogoče je pa bolje, da leti čez balanco na poganjalcu kot na biciklu ... Naša je šla z likeabike na kolo (plus poganjalca je to, da otrok potem ne rabi pomožnih koleščk na biciklu), pa se jih je ene 2x ali 3x zgodilo, da je prveč obrnila balanco. Na srečo ni bilo nevemkake hitrosti, je bila pa ziher večja kot na poganjalcu. No ja, razen kake praske posledic ni bilko, potem je pa nehala to počet ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Povej mi iz prakse, ali otrok potem brez težav preklopi iz poganjalca na bicikl brez pomožnih koleščk?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Hja, lahko samo en primer povem, od moje tamale. Pri malo manj kot 5 letih smo kupili kolo, takoj pobrali pomožna dol in čez 15 minut se je vozila, čez pol ure je pa tudi na koncu parkinga obrnila. Ravnotežje sploh ni bilo vprašanje, samo štart z mesta + obračanje (ker bicikl nima omejevaknika obrata kot likeabike, pa je hitro preveč obrnjeno krmilo) ...
Sem pa od kolegov slišal še za par takih primerov (zato smo tudi kupili poganjalec), ampak to ni iz prve roke / prakse ...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Poganjalec pomaga pri občutku za ravnotežje. Pri nas ga nismo imeli, je pa mali imel kolo s pomožnimi kolesi.
Pri 5-tih letih smo pobrali pomožna kolesa stran in nikakor ni mogel speljati z mesta ...
Sem pobral stran še pedala in sedež znižal toliko, da je z nogami dosegel tla. Od začetka je imel noge skoz na tleh, vendar vsakič manj. Po kaki urici poganjanja in lovlenja ravnotežja, sva namestila pedala nazaj in je ugotovil, da se s pomočjo pedal pride veliko dlje.
Od takrat naprej se vozi brez problemov.

superbejba

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Tel je po moje tudi vreden ogleda... - 100 eur stane - http://www.kakadu.si/poganjalci/89-poganjalec-firstbike-moder.html - Priznan nizozemski poganjalec Firstbike - cestni model modre barve, konstruiran v Nemčiji (varnostni standardi TUV in SE) primeren od 2 - 5 leta starosti. Prejemnik mnogih evropskih nagrad. Narejen iz najbolj kakovostnih materialov (kompozit steklenih in polikarbonskih vlaken), 2 leti garancije in le 3,5 kg. Se 100% reciklira. (z dodatkom že od 18 mesecev starosti otroka)

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Tud naša tamala (kmalu bo 4)je lepo presedlala iz poganjalca na kolo s pedali. Običajno se ne odlikuje v športu, tako da smo bili kar navdušeni nad gladkim prehodom na pravi bicikel.
PS zakaj ne poceni poganjalcev, dobro leto je trajal naš iz Muellerja, potem pa se je sesul zadnji ležaj od kolesa. Je bil pa samo 30€, enkrat dražji bi se najbrž vsaj še eno sezono vozil naokrog...