Pri nas ni teh problemov.Sam ni fajn da je prazna v pesku kjer je podtalnica.
Še betonska lahko splava, pa ne bi plastična.
Zadnjic sem videl sliko kjer je betonski bazen (prazen) za kopanje "vrglo" iz zemlje.
Pri nas ni teh problemov.Sam ni fajn da je prazna v pesku kjer je podtalnica.
Zadnjic sem videl sliko kjer je betonski bazen (prazen) za kopanje "vrglo" iz zemlje.
Najbrz mislis pri tebi osebno, ker sicer se bojim da polovico slovencev lahko to doleti, da jim cistilne, rezervoarje in bazene porine ven iz zemlje kot krtinoPri nas ni teh problemov.
Primerno narejena betonska nemore splavat Ker je dovolj težka glede na volumen.Sam ni fajn da je prazna v pesku kjer je podtalnica.
Nerabi bit barje.Ja barje verjamem da je problem.
To pa bo vedel vsak ki mu obcasno plava klet.
Ne biti tako preprican v betonsko. Sploh dokler je prazna. Beton je samo 2x tezji od vode.Primerno narejena betonska nemore splavat Ker je dovolj težka glede na volumen.
Bazen je pa drugo. Tisto je pa nič teže glede na volumen.
Mogoče, samo dejstvo je, da večino časa ni problema, zdej pa pri meni na vrhniki že vsaj mesec ni konkretno padal; kar pomeni da bi bla tut ta cisterna že dolgo prazna... Kaj sem pol naredu?
Ja točno to. Spomnite se na betonske ladje. Ni tako dolgo ko so bile moderne. 20m3 posoda ima tocno toliko spodriva v tonah. Beton pa niti približno toliko težak. Bom probal najt slikoNe biti tako preprican v betonsko. Sploh dokler je prazna. Beton je samo 2x tezji od vode.
Lahko podaš nekaj napotkov?Primerno vgrajena tudi plasticna ne splava.
Sidrana z obroci na temeljno betonsko ploscoLahko podaš nekaj napotkov?
Potem imaš sušo kot sedaj se pa en kup dvorišč, ki so se zanašala na vzgon podtalnice posede!
Skratka problem je dvoplasten oz. problema z plavanjem mi v alpah nimamo ker voda odteče (če ne sama pa s pomočjo ustrezne drenaže), to so problemi "ravnincev".
BTW: naziv teme zbiranje vode, potem se pa pogovarjamo kako cisterna splava ker je podtalnica očitno na nivoju nad 2m. A ni to paradoks? Če imaš podtalnico na 2m potem zabij 30mm ror v zemljo pa črpaj.
Računica ?Vložiš ene 15 jurjev pa je in ni vrag da ti tega vsi ti arhitekti, gradbeniki in ostala dr*** ne bodo zrihtali.
pa sej je pri nobeni alter debati niRačunica ?