Kar nekaj modelov 2014 je "zunaj" žal pa manj kot leta prej in pa žal pa med njimi ni novega podvodnega Panasonica (FT6?), vsaj jaz nisem našel o njem nobene novice, niti govoric.
Z Olympusi nimam nobene volje več se ukvarjat (vedno me kaj zelo razočara), prav tako mi "ne sede" Nikon in še manj Pentax (Ricoh). Zato sem vrgel oko na Canon PowerShot D30, ki po (formalnih) karakteristikah ne pride blizu niti Panasoniku, kja šele ostalim z F2.0, vendar pa ne morem verjeti, da je tako slab (saj iz izkušenj vem, da je pod vodo pomembno vse kaj drugega, kot pa le karakteristike na papirju!), predvsem pa je edini, ki brez ohišja zdrži 25 metrov globine. In 25 m je največ kolikor se (v zadnjih letih) spustim, kadar me res kaj zanimivega "potegne" v globino.
Zato sem se na Canon Adria dogovoril, da mi bodo čez par dni, ko (spet) odpotujem v Egipt, enega posodili za test. Upam, da me ne bo razočaral in da se bom lahko po vrnitvi pohvalil z lastništvom novega "podvodnika".
Canonu se seveda zahvaljujem, kajti do sedaj sem aparate lahko preizkusil le, če so mi jih posodili znanci, ali pa če sem jih (v večini primerov) enostavno kupil.
V drugi polovici junija, ko se vrnem, pa napišem kaj o primerjavi med FT5 in D30.