Citat:
Uporabnik dualband pravi:
Kateri je po vašem mnenju boljši FT4 ali AW110. Se kaj ve kdaj pride FT5 in ceno?
AW110 še nisem preizkusil, sem pa AW100 in prav tako nisem preizkusil TG2, sem pa preizkusil TG-1 in vse njegove predhodnike, kot tudi skoraj vse Pentaxe serij W in WG.
Pri vseh aparatih je opaziti neko "špuro", ki jo vlečejo posamezni proizvajalci, ko pri novem modelu spremenijo zelo malo vsebinskega in zato tako plusi, kot tudi minusi ostajajo enaki v več generacijah modelov.
AW100 me s kvaliteto fotk in predvsem filmov, predvsem pa z uporabnostjo pod vodo ni pritegnil, prav tako Oly TG-1, kljub optiki F2.0, pod vodo ne blesti, še zlasti zato, ker avtomatika (ko si na dah in na 10+ metrih, nimaš prav veliko časa za nastavitve) ne dela kot bi morala.
Pentaxi, katerih velik privrženec sem bil vse do modela W60 (skoraj vsi moji fodvodni fotiči
http://public.fotki.com/Primoz/my-underwater-cameras/), vse do nedavnega sploh niso imeli optične stabilizacije. Novejši jo sicer imajo, vendar pa prav vse firme, ki delajo podvodne kompakte zaostajo za Panasonikom, ko gre za avtomatsko podvodno delovanje.
Na področju podvodnih kompaktov je Panasonic s svojo serijo FT še vedno car: stabilizacija pod vodo deluje odlično, WB je vezan na globinomer in avtomatska izbira parametrov fotografije je praktično vedno optimalna. In prav zato sem že naročil najnovejšega FT5 (moj leto dni star FT4 je zato naprodaj, v oglasih), ki ga pričakujem v naslednjem tednu, za ceno 350 EUR+.