Na tehničnih se načeloma rabijo manj trudit da stranka sklene polico pri njih, saj je že tam in bo bo skoraj 99% vzela zavarovanje pri njih,Pa še ena gostilniška: nekdo mi trdi, da ti agent ne more zrihtat ugodnejse pokice kot vsaka jožica na okencu. To drži? Če da, katere popuste ti lahko da (samo) agent?
S tem, da meni to lani pri savi ni uspelo. Zato sem kratkorocno vzel pri triglavu.
Tudi triglavani so se cudili nad nefleksibilnostjo save, tako da dopuscam, da je slo za napako agentke? Ali pa pri savi to res ne velja?
Vidim, da je že Garfildd vskočil in v podrobnosti obrazložil kako in kaj.Matej, kaj zdaj drzi? Je prorata za kasko Sava ali ne?
Kater avto je bil v igri? 350 za osnovno zavarovanje je bil verjetno 100+kw (brez bonusa) s ful kaskom za 450 je bil pa verjetno nek osnovni "clio".Tri tedne nazaj bil s starejšo gospo na registraciji avta, ki sem ji ga prodal. Reče na TP naj ji naredi enako kot je imela na lanski polici za prejšnji avto, torej obvezno in kup dodatnih kaskov - referentka ji reče 350€ in tudi pokasira, potem pa ugotovi, da je lanska polica na moža od gospe in da nima njegove izjave o prenosu, stornira vse skupaj in nas pošlje na "zavarovalnico". Agencija te zavarovalnice 30m od vhoda na TP - naredili izjavo o prenosu in potem spet izračun za enako zavarovanje = 450€Se gledamo čudno in povemo, da pri sosedih je pa bilo 350€ pa tip tuhta in tuhta, pa pravi nič meni da to, pa gospa plača in gremo nazaj na TP, tam opravimo, ko pridemo ven nas čaka agent in pove, da je našel storno polico, ki so jo naredili na TP in je bilo gori samo obvezno zavarovanje in nič drugega.
Kakorkoli, previdnost pri onih tetah ni odveč!
Slabo bereš. Nič ni bilo ful kasko, pač pa stekla, parking, divjad - mogoče še kaj. Yaris hibrid. Koliko je bilo bonusa pojma nimam, ker me v resnici ni zanimalo, mi je pa v oči padla 100€ razlika. Lahko tudi, da nas je "agent" fiju-fiju ampak kot rečeno - boli me patak.Kater avto je bil v igri? 350 za osnovno zavarovanje je bil verjetno 100+kw (brez bonusa) s ful kaskom za 450 je bil pa verjetno nek osnovni "clio".
Da, skupaj z obveznim zavarovanjem se dela prorata tudi kasko pri Savi (do naslednjega tehničnega), če delaš samo kasko na samostojni polici
pa je lahko samo letna polica.
Kratkoročno zavarovanje ni enako prorata!
Marsikdo meša kratkoročno in prorata, kratkoročno pomeni da se stranka odloči in hoče zavarovanje samo za določen čas,
torej ne vezano na naslednji tehnični pregled.
Primer: danes je 15. Marec, vozilo ima tehnični pregled 15. septembra, lastnik vozilo prodaja in ne želi skleniti zavarovanja do novembra saj je prepričan,
da ga bo prodal v enem in želi skleniti zavarovanje samo za 30 dni, v tem primeru se mu lahko sklene "kratkoročno" zavarovanje.
Če pa bi sklenil zavarovanje do 15. novembra, pa bi šlo po ceniku prorata.
Kratkoročno zavarovanje je običajno enkrat dražje kot enako trajajoče prorata zavarovanje in če avto odjaviš pred potekom kratkoročnega zavarovanja,
nisi upravičen do povračila premije kot je to pri letnem ali prorarata zavarovanju.