Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.962
1.699
113
Ker si ravno pri roki....ce sklenes zavarovanje (ao in kasko) za obdobje, krajse od enega leta....a izgubis kaksno ugodnost (razen bonus rasti)? Konkretno Sava...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.383
16.689
113
Ja, pri kratkoročnih zavarovanjih (to je vse kar je krajše od enega leta) ne dobiš komercialnih popustov ampak se upoštevajo zgolj avtomatski popusti (npr. paketni ipd.) ter iz popusti naslova morebitne bonifikacije razen, če gre za izdelavo kratkoročnega zavarovanja zaradi uskladitve z datumom tehničnega pregleda. V slednjem primeru pa nisi nič na slabšem in se polico iz vidika ugodnosti obravnava kot celoletno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jezek

sad

Guru
24. avg 2007
21.496
10.159
113
Ni nepomembno zaradi tega, ker se konstatno izpostravlja (napačno) trditev, da imajo zavarovalnice iz naslova avtomobilskih zavarovanj bajne zaslužke in to potem še neposredno povezujejo s podražitvami.

Ne gre za nič specifičnega, že na splošno ne maram ponavljanja neresnic v nedogled. Če iz nekega sektorja ni dobička, se s tem sektorjem pač ne služi. Lahko se pridobi kakšne druge ugodnosti/koristi za (splošno) poslovanje ampak služi se pa pač ne. Bi bil kak drug izraz bolj primeren kot pa to.
Če dobro pogledam, larry ni direktno pisal, da na tem služijo, ampak, da imajo zavarovalnice dobičke. ;) Morda si prehitro planil.

Sedaj pa še enkrat.
Zavarovalnica nima avtomobilskega zavarovanja. Dobiček x
Zavarovalnica ima avtomobilsko zavarovanje, s katerim se ravno pokrije (torej pozitivna ničla), ampak na ta način pridobi stranke za druga zavarovanja. Dobiček x+10%
Ali zavarovalnica služi z avtomobilskim zavarovanjem? :)

Ej, dol mi visi, razumem kaj hočeš povedati, ampak morda vseeno malo preveč planiš kot pes na kost na to zadevo. Ker ni čisto črnobela, nje?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.383
16.689
113
Če dobro pogledam, larry ni direktno pisal, da na tem služijo, ampak, da imajo zavarovalnice dobičke. ;) Morda si prehitro planil.
Nisem "prehitro planil", beri poste LeQuacka. Model ne izpusti prav nobene priložnosti o pisanju v zvezi z izjemnimi dobički, ki jih nategunske zavarovalnice kujejo iz naslova avtomobilskih zavarovanj zgolj zato, ker pač lahko to počnejo (dvigujejo premije v nebo zaradi lahkomnosti po zaslužku), kdaj pa jim celo država tako zaukaže, da lahko še ona potegne kaj denarja iz tega.:aplauz: Temu oporekam.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.383
16.689
113
Saj sem in to ne samo enkrat kar se teh njegovih nebuloz tiče, je o tem bluzil že večkrat, to spoh ni prvi tak primer. Ampak potem pa drugi začnejo replicirati meni kot da bi iz mojega posta razbrali zgolj "zavarovalnice ne služijo" in ignorirajo vse ostalo zapisano ob teh besedah pa se prvotni debiliozem, ki ne drži niti približno, hitro izgubi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.383
16.689
113
Aja ti bi seciral še naprej? Ok - glej post #431, tu se (spet) začne s temi neresnicami.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.144
3.640
113
41
Lj
Ja to je 13% podražitev. In če bo vsako leto tako si lahko izračunaš preko obrestno obrestnega računa koliko boš plačeval kmalu.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.579
5.171
113
O neeee,

ja glej, če ti je predrago je še vedno rešitev, lahko se preseliš v katero od teh držav:
  • New Hampshire (ZDA) – Edina zvezna država v ZDA, kjer avtomobilsko zavarovanje ni obvezno, če lahko voznik dokaže finančno odgovornost (npr. da lahko pokrije stroške nesreče).
  • Virginia (ZDA) – Vožnja brez zavarovanja je dovoljena, vendar morajo vozniki plačati letno pristojbino za "nezavarovano vozilo".
  • Japonska (za nekatera majhna vozila) – Nekateri zelo majhni motorji in mopedi ne potrebujejo zavarovanja.
  • Zahodna Sahara (nepriznana država) – Zaradi politične situacije ni formalne zahteve po zavarovanju vozil.
Zadnja ti bo verjetno najbolj odgovarjala, pa še najbližje je :cowboy:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.524
472
83
razen, če gre za izdelavo kratkoročnega zavarovanja zaradi uskladitve z datumom tehničnega pregleda. V slednjem primeru pa nisi nič na slabšem in se polico iz vidika ugodnosti obravnava kot celoletno.
S tem, da meni to lani pri savi ni uspelo. Zato sem kratkorocno vzel pri triglavu.

Tudi triglavani so se cudili nad nefleksibilnostjo save, tako da dopuscam, da je slo za napako agentke? Ali pa pri savi to res ne velja?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.579
5.171
113
Pri Savi lahko skleneš kasko zavarovanje, ali letno, ali pa "prorata" - uskladitev s tehničnim pregledom, ki zapade prej kot v letu dni.

Pri Savi lahko skleneš kratkoročno samo obvezno zavarovanje, premija je cca 100% višja kot primerljivo stan letno/prorata zavarovanje.

Kasko zavarovanja kratkoročno ne moreš skleniti, lahko pa skleneš letno kasko zavarovalno polico in jo poljubni dan prekineš (brez odjave),
če ni bilo škode dobiš sorazmeren del premije vrnjen, če pa je bilo kaj koriščeno pa tega dela ne dobiš povrnjenega.

Pri Triglavu lahko narediš kratkoročno kratkoročno polico, naprimer samo 30 dni in da ni usklajeno s tehničnim pregledom?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jezek

Guru
24. jul 2008
3.962
1.699
113
Pri Savi lahko skleneš kasko zavarovanje, ali letno, ali pa "prorata" - uskladitev s tehničnim pregledom, ki zapade prej kot v letu dni.

Pri Savi lahko skleneš kratkoročno samo obvezno zavarovanje, premija je cca 100% višja kot primerljivo stan letno/prorata zavarovanje.

Kasko zavarovanja kratkoročno ne moreš skleniti, lahko pa skleneš letno kasko zavarovalno polico in jo poljubni dan prekineš (brez odjave),
če ni bilo škode dobiš sorazmeren del premije vrnjen, če pa je bilo kaj koriščeno pa tega dela ne dobiš povrnjenega.

Pri Triglavu lahko narediš kratkoročno kratkoročno polico, naprimer samo 30 dni in da ni usklajeno s tehničnim pregledom?
Matej, kaj zdaj drzi? Je prorata za kasko Sava ali ne?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.579
5.171
113
Matej, kaj zdaj drzi? Je prorata za kasko Sava ali ne?
Da, skupaj z obveznim zavarovanjem se dela prorata tudi kasko pri Savi (do naslednjega tehničnega), če delaš samo kasko na samostojni polici
pa je lahko samo letna polica.

Kratkoročno zavarovanje ni enako prorata!

Marsikdo meša kratkoročno in prorata, kratkoročno pomeni da se stranka odloči in hoče zavarovanje samo za določen čas,
torej ne vezano na naslednji tehnični pregled.

Primer: danes je 15. Marec, vozilo ima tehnični pregled 15. septembra, lastnik vozilo prodaja in ne želi skleniti zavarovanja do novembra saj je prepričan,
da ga bo prodal v enem in želi skleniti zavarovanje samo za 30 dni, v tem primeru se mu lahko sklene "kratkoročno" zavarovanje.

Če pa bi sklenil zavarovanje do 15. novembra, pa bi šlo po ceniku prorata.

Kratkoročno zavarovanje je običajno enkrat dražje kot enako trajajoče prorata zavarovanje in če avto odjaviš pred potekom kratkoročnega zavarovanja,
nisi upravičen do povračila premije kot je to pri letnem ali prorarata zavarovanju.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in jezek