Podpisovanje aplikacij na symbian S60 v.9.2

Ste z pomočjo teh navodil uspeli podpisati aplikacije ?

• Skupaj glasov
    19

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Lep pozdrav!

Pred nekaj dnevi sem uspešno 'priredil' svoj telefon (N95 8Gb), tako da sedaj na njem lahko brez problemov podpisujem aplikacije in igre, ki niso podpisane. Zato sem se odločil (z dovoljenjem moderatorjev), da to omogočim tudi ostalim uporabnikom ki imajo na telefonih Symbian 9.2. Testiral sem ga še na Nokia N95, prebral sem pa tudi da so uspešno opravili postopek na N-82 in E-51. Najbolje pri vsem pa je to, da ko enkrat opravite postopek s katerim je omogočen dostop do sistemskih datotek na telefonu, lahko programe podpisujete s pomočjo programa, kar direktno na telefonu. Se pravi lahko si naložite v neko mapo na telefonu vse nepodpisane programe, ki jih imate in jih nato, ko jih boste prvič potrebovali podpišete in nato inštalirate kar na telefonu samem. Prilagam sliko nekaterih aplikacij ki sem jih do zdaj podpisal za svoj telefon.
P.S. : aplikacije, ki jih podpišete bodo delovale samo na vašem telefonu, vsaj nobena od tistih, ki sem jih jaz podpisal ni delovala na nekem drugem telefonu, ker je direktno podpisana za IMEI telefona na katerem naredite podpisano aplikacijo
yh7-Podpis.jpg

P.S.: prosim če izpolnite tudi anketo, ki sem jo postavil v prvem sporočilu, navodila bom pa začel pisati zdaj, tako da bodite malo potrpežljivi. Sporočilo št. 2 prihaja
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
No pa začnimo z reprogramiranjem našega (vašega) telefona.
cheer.gif

Najprej tukaj potegnite z neta celotni paket programov, ki jih boste potrebovali. Najprej na računalnik namestite program ActivePython in nato še PySerial. Nato pa še program >>s60_3_1_app_trk_2_7.sisx<< na telefon.
Ko ste programe namestili priklopite telefon prek usb-ja v Pc Suite načinu in odprite nadzorno ploščo -->Control Panel>System>Hardware>Device Manager>Ports in si zapomnite ali zapišite številko porta preko katerega je povezan vaš telefon na računalnik (glej priloženo sliko).

Nato v telefonu odprite program AppTRK in ko vas vpraša ali želite povezati telefon preko Bluetooth-a pritisnite prekliči. Pojdite na options>settings>connection in izberite USB način. Nato se vrnite nazaj in spet pritisnite options in connect. Trenutek za tem bi se vam moralo na ekranu prikazati tole:

Program pustite odprt in na računalniku z notepad-om v načinu za urejanje odprite datoteko >>hack_perms_s60v3_FP1.py<< in pritisnite CTRL+F in poiščite naslednje zaporedje znakov (brez navednikov) "ser =" in
videli boste tole vrstico, ki je na sliki spodaj

sedaj boste spet potrebovali številko porta preko katerega je vaš telefon povezan z računalnikom. Če vam je v nadzorniku naprav pokazalo da je telefon povezan preko porta COM4 potem morate v oklepaj ki je na sliki označen z roza barvo vpisati eno številko manj, se pravi 3. Če je port COM6 vpišete 5, itd. Ko ste spremenili številko samo shranite (save) dokument (ne shrani kot..) in dvakrat kliknite na datoteko >>hack_perms_s60v3_FP1.py<< in počakajte nekaj sekund da se vam pokaže tole na zaslonu (glej sliko spodaj)

Okno se včasih hitro zapre za tem ko vam pokaže da je bila operacija uspešna, zato bodite pozorni ali se v oknu pojavi vrstica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!candidate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na telefonu odprite mapo (najbolje v kakšnem programu kot je X-plore, FExplorer ali Y-browser . Y-browser je brezplačen in ga dobite tukaj ) poljubnega imena in vanjo kopirajte (razpakirajte) datoteke ki se nahajajo v >>FCA00000's CapsONOFF.rar<< in datoteko >>00000001<<. Nato datoteko >>CProfDriver_SISX.ldd<< kopirajte v C:\sys\bin ostali dve datoteki >>CapsOn.sisx<< in >>CapsOff.sisx<< pa namestite v telefon. Ko zaženete program CapsOff je podpisovanje in odpiranje sistemskih map dovoljeno, ko pa zaženete CapsOn pa se mape skrijejo. Program se v bistvu ne odpre in ga ne boste našli v aktivnih aplikacijah, pač pa bo pognal ukaz ki se izvaja v ozadju, tako da ne skrbite če ne boste nikjer videli odprtega programa CapsOff ali CapsOn.

Naslednji korak je namestitev programa >>SignSis by Leftup v1.03.sisx<< v telefon. Ko končate z namestitvijo, odprite Y-browser in v mapi C:\RESOURCE naredite novo mapo in jo poimenujte SWICERTSTORE. Odprite mapo SWICERTSTORE in v njej naredite še eno mapo, ki jo poimenujte DAT, nato pa vanjo kopirajte datoteko >>00000001<<. Vrnite se nazaj v mapo C:\RESOURCE in mapi SWICERTSTORE spremenite atribut v >Samo za branje< ali >Read only< nato isti postopek ponovite še za mapo DAT in datoteko 00000001.

Predzadnji korak je razpakiranje datotek, ki se nahajata v >>Manual Install.rar<< v mapo C:\PRIVATE\EC696702, če vas program opozori da tam datoteki že obstajata in če ju želite prepisati izberite DA.

Zadnji in najvažnejši korak, zaradi katerega smo se sploh spravili k izvajanju celotnega postopka je najslajši in se imenuje podpisovanje
cheer.gif

To je celotni postopek, ki mogoče na prvi pogled deluje zakomplicirano, vendar sploh ni. Če boste pozorno vse brali in delali sproti vam ne bi smel vzeti več kot pol ure.

Želim vam uspešno uporabo podpisanih programov na vašem telefonu!!!

LP

Nazadnje urejeno:

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Matko, nikjer nisem napisal da je tole moja pogruntavščina. Lahko bi se ti potrudil in naredil opis in vse ostalo v slovenščini če že imaš potrebne informacije. Nekateri pač ne razumejo angleško mogoče tako dobro kot ti ali nekdo drug.
P.S.: sicer pa ni čisto enak postopek kot ta, katerega imaš ti v mislih. Je malo lažji
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Dela, ko urca. Ceprav mi y-browser v prvo ni nasel map na c:\, kot naprimer sys in resources, pa sem sel se enkrat pa je sedaj kul.

Hvala ti, evo zvezdice + alte dobis.

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
lepo, da si se potrudil in napisal "tutorial" v slovenščini, kajti vsak se ne bi znašel z angleškimi navodili. Bodi pozoren, ker z novim update-om...20.0.0.15 za N95 8GB hack baje ne deluje več......

5* za trud...LP!

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
MViper ni nobenega problema če ti na začetku ne pokaže vseh map.Če ti je program podpisal aplikacije in so že inštalirane na telefonu, ne bo nobenih problemov z certifikati. Zato pa priporočam uporabo programa X-plore ali pa FExplorer, ker sem na forumu zasledil da so uporabniki imeli probleme z neprikazovanjem map, samo z Y-browserjem, čeprav je na koncu tudi ostalim podpisovanje delovalo brez problemov.
Fedor, tip ki je izdelal ta tutorial pravi da ni nobenih problemov, tudi če naložiš novi firmware 20.0.0.16

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
aha, ok...sicer nevem, ker na srečo imam certifikat in mi ni treba heckat, pa še novega firmware-a za naše področje ni....to sem samo prebral na nekem drugem forumu.....če dela pole pa super!

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Ne vem če ta način deluje tudi za Symbian 9.3 telefone. Bom malo pobrskal če so kje kakšne informacije.

mesetar

Zelenc'
3. sep 2007
19
0
1
na terenu
"....vrnite se nazaj v mapo C:\RESOURCE in mapi SWICERTSTORE spremenite atribut v >Samo za branje< ali >Read only< nato isti postopek ponovite še za mapo DAT in datoteko 00000001. "

Ej v mojem primeru omenjenih datotek nikakor ne morem spremenit samo za branje. Kaj ma to kako vezo? In če jo ima, kaj mi je storiti ? Pa še tole, a Shake SMS en laufa na orig. firmwaru za N95 8Gb?

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Poskusi z katerim drugim programom ki je podoben Y-browserju, naprimer v X-plorer-ju ali FExplorer-ju. Na moji nokiji n95 8Gb je originalen firmware, ker še ni novega za naše področje in vse aplikacije, vključno z ShakeSMS mi delajo brez problemov.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
.. ker instalacija mori za certifikat pri instalaciji inu se zadeva noce instalirat.. Ko podpises certifikat je stvar resena..

Tudi vecina novejsih brezplacnih aplikacij ze zahteva certifikat..

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Ko končate z namestitvijo, odprite Y-browser in v mapi C:\RESOURCE naredite novo mapo in jo poimenujte SWICERTSTORE

Jaz je tukaj sploh nemorem naredit nove mape ker mi napiše napako - 46.
Kaj naj bi to bilo?