Podkupnine v gradbeništvu

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in v čem je pol problem? itak bi na recimo "mojmojster.net" lahko dali povpraševanje (s popisom del)...
Nč bat, smo dali!
Men še vedno ne grejo v lajšto ?obvezne? podkupnine!

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Aja, za tiste, ki jih skrbi denar/plačilo: denarja imamo zadosti na lagerju!

Pa so denar, ki ga imate na lagerju prispevali vsi? misliš, da kateri od lastnikov ni plačeval rezervnega sklada? Boste tisto pokrili drugi?

Ker če je denar od vseh, potem sploh ni problema. Naročite, plačate in je to to.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:

Pa so denar, ki ga imate na lagerju prispevali vsi? misliš, da kateri od lastnikov ni plačeval rezervnega sklada? Boste tisto pokrili drugi?

Ker če je denar od vseh, potem sploh ni problema. Naročite, plačate in je to to.
Pa ti uživaš v tem da si paničen? Eni se zmenimo in to drži!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
kakšne podkupnine?!?!?!

kakšne obvezne?

dejstvo pa je, da se za posel plačuje tako ali drugače (tudi v trgovini ti dajo "podkupnino" npr točke, boni...)

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:

Pa ti uživaš v tem da si paničen? Eni se zmenimo in to drži!

Ja ne vem, če sem paničen... samo na tvojo paniko, kak ti nekdo hoče 10% "podkupnine" vzeti pri poslu, ti razlagamo zakaj je tako...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sorodnik isce mizarja za kuhinjo. Ker poznam dva, mu enega pripeljem . Mizar me po obisku vpraša koliko je dolžan. Pa sploh se ni dobil posla, niti ga na koncu ni dobil. Al je to res ze nacionalni sport? Al sem res jaz toliko za luno

Zakaj pa ti nebi dal nekaj stran, če si mu zrihtal novo stranko ? saj tudi oglas v časopisu al pa kjerkoli drugje bi moral plačat. Meni se to ne zdi nič takega, ni pa to čisto isto kot delajo ti upravniki
evil.gif

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Samo toliko: Prispeli dve ponudbi (enotni popis in ostale zahteve so bili enaki).
Prva 120 jurjev, druga 60 jurjev. Isti (zahtevani) material, popolnoma enaki pogoji, glede časa in načina izvedbe.
A sem jaz neumen, ali hudičevo pameten??????
Čakam še 4 ponudbe!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V realnosti to pač tako je.
Tudi za veliko manjše stvari sem že dobil 200% različne ponudbe.
A imate v pogodbi tudi kake pogoje, če oni zamujajo z deli, če se ugotovi, da so uporabljali drugačne materiale, kot je bilo dogovorjeno...S Sčim takim bi tudi morda lahko naredil selekcijo kdo je resen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Mizarja poznam desetletje in mu ie bilo razlozeno da greva k sorodniku. In od sorodnika ne mislim na tak nacin denar pulit.
Sicer pa mi je jasen tvoj hudicek na koncu....
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mizarja poznam desetletje in mu ie bilo razlozeno da greva k sorodniku. In od sorodnika ne mislim na tak nacin denar pulit.
Sicer pa mi je jasen tvoj hudicek na koncu....
wink-1.gif

mogoče bi pa bilo marsikaj drugače v tej državi, če ne bi vsi pričakovali od vseh, da naredijo VSE brezplačno
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
tista za 60 je ponavadi na koncu 180+
wink-1.gif
pač nizka cena da pride notr, potem pa nabijanje in nabijanje in nabijanje...

ker nekaj mora biti pač jasno. zastonj noben ne dobi materiala...

ampak to je večji problem v gradbeništvu! biti bi moralo tako kot v Avstriji. pod cenami ki so sprejete na obrtni zbornici ne sme noben delat. če poizkusi ga hitro "pospravijo". in prav je tako.

to prakso je treba izkoreninit....

bushido

Zelenc'
3. feb 2016
3
0
1
LJ
Se strinjam, avstrijski sistem super deluje, samo za to je potrebno drugačno razmišljanje v glavah ljudi in v glavi države - z roko v roki, pa cenit moraš državo kot tako.

Pri nas si trenutno niti pod razno ne predstavljam da bi ljudje npr. pristali na m2 polaganja ploščic 30 eur kot je to v Avstriji čista osnova na pripravljeno podlago.

3/4 keramičarjev sploh ne ve da obstajajo določeni normativi in pravila po katerih se dela ta posel, strankam pa je pri nas itak super ker je čim ceneje,da ne govorim o delovni sili bivših velikih gradbincev iz katerih je sedaj nastalo 1.000+ malih ki so vsi najboljši....in najcenejši tudi da se razumemo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Samo toliko: Prispeli dve ponudbi (enotni popis in ostale zahteve so bili enaki).
Prva 120 jurjev, druga 60 jurjev. Isti (zahtevani) material, popolnoma enaki pogoji, glede časa in načina izvedbe.
Čakam še 4 ponudbe!

Tu bodi ZELO previden, ker zadeva ni realna...

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
S tistim, ki bo delo dobil bo dogovorjeno vse. Roki, cena, odstopanja (utemeljena) in tudi sankcije. Gradbeni nadzor bo delal tisti, ki je delal popis, tako, da bo manj izgovorov "nisam znao".
Previdnih pa nas bo 6, ki smo izbrani, da odpremo ponudbe. Jaz sem le prvi smotko med enakimi!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Čakam še 4 ponudbe!

Polno možnosti:

* prvi te malce nat... , ali ima že zapolnjene kapacitete

* drugi je preveč lahkomiselen ali "špara" na materialu, siva ekonomija, pobral avans in adijo,...

* nekdo se je zatipkal

* Je popis dovolj natančen?
Prvi s vsem kar se potrebuje za kvalitetno opravljen posel, drugi samo po spisku (ostalo bo aneks).

* kombinacije vseh možnosti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
in potem dobiš še "taprauga" nadzornega pa si zmagal;)

samo sej tukaj sine obvlada... izbral bodo 100% tega za 60jurčkov... na koncu jih bo prišlo 200jurčkov...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Mogoce pa samo poznajo nacin dela upravnika, in vejo da morajo imeti 30% za upravnika. Ta ki bo delal za 60, pa ne bo dobil placano od upravnika pa da se slikas in bo v oravnik na koncu najhujsi nadzornik.
Samo ne grem nazaj brat, ce se bo naročilo od sineta 370 placalo preko upravnika.