Podkupnine v gradbeništvu

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Zamujanje 90 dni je v Celju kar konstanta... Na drugi strani pa se hvalijo na položnicah, da imajo AA boniteto
hysterical-1.gif

Na tole je bil pred časom članek v Financah. Neka bonitetna hiša je dajala višjo bonitetno oceno firmam, ki so zamujale s plačili kot pa tistim, ki so plačevala v roku.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Čemu pa služi rezervni sklad? Ali mi hočete povedati, da se redna vzdrževanja (streha) tretirajo kot investicije in so zaračunane/plačane še dodatno? In da jih mora izvajalec terjati od "solastnikov" in se upravnik dela francoza?
Hmmm - zdaj ko pišem se mi zdi, da so to bolj kot ne retorična vprašanja.
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sorodnik isce mizarja za kuhinjo. Ker poznam dva, mu enega pripeljem . Mizar me po obisku vpraša koliko je dolžan. Pa sploh se ni dobil posla, niti ga na koncu ni dobil. Al je to res ze nacionalni sport? Al sem res jaz toliko za luno

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.288
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sorodnik isce mizarja za kuhinjo. Ker poznam dva, mu enega pripeljem . Mizar me po obisku vpraša koliko je dolžan. Pa sploh se ni dobil posla, niti ga na koncu ni dobil. Al je to res ze nacionalni sport? Al sem res jaz toliko za luno

Res je ja, pa ni to od včeraj.

Procente se jemlje in seveda daje. Če ne delaš po tem sistemu si že v osnovi izločen iz določenih krogov.

Hvalabogu nas je v Ljubljani ostalo še nekaj normalnih, ki lahko sodelujemo brez tega. Smo pa v manjšini.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Heheheheheheheh, upravnik bere alter in se je prepoznal. "Dvorna" izvajalca sta odklonila prijavo na razpis, ki smo ga dali ven!
Gnojnica se počasi čisti. Je pa malo zajebano za živce. Obvezna oprema pri pogovorih je diktafon!! Brez njega se ne pogovarjam več.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a so se pripavljeni pogovarjat ob dikatfonu?

sam potegnem diktafon na CSD..odvrnejo pogovor.
pri srečanjih s šolo, vrtcem..odvrnejo
pri tožilcu..odvrnejo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Ne bosta sodelovala, ker jima noben ne nudi garancije za plačilo del, kakor jima to nudi upravnik. Ne pa zato, ker domnevno bereta alter. LOL

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Diktafon se zavrne, ker včasih jezik prehiteva možgane in lahko tudi nehote v efektu podaš izjavo, za katero te potem mantretirajo celo življenje.
Zato pa se komunicira pisno, ali pa ustno z odvetnikom ali PRovcem.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:

pri tožilcu..odvrnejo
Jaz se ne pogovarjam več brez njega! Vedno pa povem, da je vklopljen!
Ko se gre za denar in resnico ne poznam romantike!

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

pri tožilcu..odvrnejo

sem bil na začetku tudi jaz tako zagret, z leti te mine... In na koncu prideš do tega, kot si že zgoraj prebral. "hišni izvajalci" po navadi niso najboljši in najcenejši, je pa zadeva narejena vsaj približno. Drugi pa zraven ne bodo hoteli, ker ne bo garancije plačil. Ali pa boš našel samo tiste najbolj obupane. Pa še ti se bodo na koncu pogodili z upravnikom, ker na koncu je on tisti, ki plačuje zadevo. In zelo enostavno je, da jo plačuuuujjjjeeeee...... zelo dolgo....

Sem na obeh straneh podobne zgodbe, tako da ti pišem iz izkušenj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ko sem jaz zrihtal tisto obrezovanje za pol cene, je bil placnik upravnik. Izvajalec mi ni nikoli pojamral da ni placila. Koliko je dal od tiste polovice se upravniku ne vem. Si pa predstavljam kaksne tarife imajo hisni izvajalci in si na ta nacin izboljšujejo prihodke na račun stanovalcev. In to tako upravnik kot izvajalec. Roka roko umije.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
v bloku je 100 stanovanj če ne plača SAMO 10 stanovanj je izpad koliko %?

in potem pametujete za 3%?

ja včasih se dobi malo ceneje včasih ne... včasih zaradi nižje cene trpi izvedba...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
upravnik ki upravlja par blokov itd ima kar nekaj € na "lagru"... in lahko poplača izvajalca... pa potem poterja...

seveda za primeren %

sej v določenih trgovinah tudi dobiš % za takojšnje plačilo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz...tule je govora o fasadi ki bo šla iz rezervnega sklada. Če notri ni denarja potem tudi ni fasade (načeloma tu neplačniki nimajo veze, torej tudi upravnik nima rizika..zgolj izvede plačilo)

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

pri tožilcu..odvrnejo

sem bil na začetku tudi jaz tako zagret, z leti te mine... In na koncu prideš do tega, kot si že zgoraj prebral. "hišni izvajalci" po navadi niso najboljši in najcenejši, je pa zadeva narejena vsaj približno. Drugi pa zraven ne bodo hoteli, ker ne bo garancije plačil. Ali pa boš našel samo tiste najbolj obupane. Pa še ti se bodo na koncu pogodili z upravnikom, ker na koncu je on tisti, ki plačuje zadevo. In zelo enostavno je, da jo plačuuuujjjjeeeee...... zelo dolgo....

Sem na obeh straneh podobne zgodbe, tako da ti pišem iz izkušenj.
Upravnik plačuje samo tiste račune, ki jih podpiševa dva predstavnika lastnikov in v roku, ki ga določimo.
Kar se pa ponudnikov tiče, pa kar brez strahu. Prihajajo vseh sort, tudi kak obupanec.