Podjetje noče nakzat plače na noben drug račun NKB

ziheras

Pripravnik
27. nov 2015
77
0
6
Citat:
Ne, v mislih sem imel borovničev sok...

hysterical-1.gif

Tole bi padlo na sodišču, ker podjetje ne more določevati in pogojevati banko delavcu, razen če delodajalec ne plačuje vseh stroškov računa in poslovanja banke ki ga zaračuna komintentu torej delavcu.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
ja pa saj je to v dealu podjetje-banka, da očitno podjetju zaračunajo (ali pa tudi ne) stroške za njen "fiktivni" račun. Saj to je že večkrat povedal, da punca ne bo imela nobenih stroškov s tem računom.

Ste naredili enih problemov, nihče pa se ne vpraša zakaj NKBM rabi dva dni za prenakazilo denarja na drugo banko, ker v resnici ne rabi toliko časa.
Vsa plačila znotraj Slovenije dana v izvršitev pred 15. uro (mislim da se ne motim) se izvedejo isti dan. Če si jaz v tem trenutku iz računa na NKBM (ki ga imam tam) prenakažem na drug račun na DH (ki ga tudi imam), bo denar čez cca največ 1 uro (večinoma v par minutah) tam in od tam gre lahko spet drugam.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:

PS- Podjetje izbere banko, račun pa izbere delavec.

Potem je pa se lepse: velja tudi 135 clen ZDR da stroški v zvezi z izplačevanjem plače bremenijo delodajalca

Punca bi rada izbrala racun pri drugi banki, ker bi bilo vodenje racuna pri drugi banki ceneje, to ne more drzati .$

Punca pri tej banki ne rabi racuna za nic drugega kot za prejemanje place, in ker je podjetje tako neumno napisalo pogodbo, mora podjetje placate vodenje racuna.

Jaz bi enostavno poslal v racunovodtvo zahtevek za povrnitev stroskov vodenja racuna pri NKBM za cas od podpisa pogodbe in kot pravno osnove navedel 135 clen ZDR. Kot alternative bi predlagal crtanje tega dolocila pogodbe o zaposlitvi.

smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Citat:

PS- Podjetje izbere banko, račun pa izbere delavec.

Potem je pa se lepse: velja tudi 135 clen ZDR da stroški v zvezi z izplačevanjem plače bremenijo delodajalca

Punca bi rada izbrala racun pri drugi banki, ker bi bilo vodenje racuna pri drugi banki ceneje, to ne more drzati .$

Punca pri tej banki ne rabi racuna za nic drugega kot za prejemanje place, in ker je podjetje tako neumno napisalo pogodbo, mora podjetje placate vodenje racuna.

Jaz bi enostavno poslal v racunovodtvo zahtevek za povrnitev stroskov vodenja racuna pri NKBM za cas od podpisa pogodbe in kot pravno osnove navedel 135 clen ZDR. Kot alternative bi predlagal crtanje tega dolocila pogodbe o zaposlitvi.

smile-1.gif

Zakon določa le, da delodajalca bremenijo stroški izplačevanja (torej nakazila) na račun delavca - ne določa pa ali lahko delavec prosto izbira kje bo imel račun.

Je @focus omenil Zakon o plačilnem prometu, ki pa ni več veljaven - odogovor je mogoče v ZPlaSS.

Je pa po svoje zanimivo pravno vprašanje.

Sem pa še vedno mnenja, da po zdravi pameti še vedno "delavec" sam odoloča kje bo imel svoj(e) transakcijski(e) račun(e) in je omenjena pogodba "izsiljevanje" in bi jo moral izpodbijati. Po drugi strani pa je podpisana - tak da ...