Podjetje noče nakzat plače na noben drug račun NKB

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Ali pa ima podjetje račun pri NKBM in plačo nakazuje z internimi nalogi (brez stroškov). Če je dosti zaposlenih se kar nabere nakazil..

Dobro recimo da imajo 2000 zaposlenih.
Po transakciji plačajo 40centov
pol je to 800EUR. Kaj je to za eno podjetje, ki ima tlko zaposlenih. NIČ

Aja pa nimajo toliko zaposlenih

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sam to ne more bit razlog, da kar prisilijo zaposlene, da imajo na nkbm racun.....Ce hocjo sparat, naj probajo drugje, ne pa posiljevat in omejevat svoje zaposlene....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Ali pa ima podjetje račun pri NKBM in plačo nakazuje z internimi nalogi (brez stroškov). Če je dosti zaposlenih se kar nabere nakazil..

Od tega pa jih ima itak že 50% zaposlenih račun na nkbm, tak da je prehranek še pol manjši. Itak so si verjetno izbrali tisto banko, kjer ima največ zaposlenih svoj račun ...

Po drugi strani, pa ima nkbm določene postavke precej dražje od drugih bank, kar pomeni da v osnovi varčevanje ne more biti razlog, saj so potem za to izbrali daleč najmanj ugodno banko.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ali mogoče kršijo ta zakon? Če je še veljaven?
2 člen 3 točka?
KLIK

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:

Ce sparajo na ta način, naj odprejo pri vec bankah račune in naj potem tudi dobavitelje placujejo z banke kjer imajo dobavitelji odprte račune. Na ta nacin bodo najbrž se vec privarčevali. (vec nakazil dobaviteljem kot pa plač)
Ali bodo tudi dobaviteljem postavili pogoj da morajo odpreti trr na nkbm?
bonk.gif

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
Kaj pa če je to "podjetje", ki noče nakazati plače na drugi račun prav NKBM - torej punca je zaposlena na NKBM?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Ne ni zaposlena na NKBM
Pa tudi ne daleč stran, glede na to da imajo trenutno že vsi zaposleni odprt račun na nkbm, le ona črna račka bi sedaj rada šla na drugo banko.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Čakaj malo - a ti potemtakem zagovarjaš, da ti podjetje določa kje boš imel bančni račun? Kaj bo naslednje? Dobavitelja elektrike? Trgovino v kateri kupuješ živila? Hišnega ljubljenčka?

Nič ne rečem, da firma predlaga banko in da neko "ugodnost" - ampak prisiliti te pa ne more in ne sme.

Priznam pa, da je nerodna situacija in bo morala punca precej diplomatsko speljati, da si ne nakoplje kakšne zamere.
Ja vem - na sodišču bi zmagala, ampak vprašanje je ali se splača tako daleč terati zadeve.

Zase vem, da bi, če bi v moji firmi prišli na tako idejo, jih vprašal po zdravju in sem precej prepričan, da bi brez kakšnih posledic "uspel" prestaviti račun na banko po svoji izbiri.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Čakaj malo - a ti potemtakem zagovarjaš, da ti podjetje določa kje boš imel bančni račun? Kaj bo naslednje? Dobavitelja elektrike? Trgovino v kateri kupuješ živila? Hišnega ljubljenčka?

Nič ne rečem, da firma predlaga banko in da neko "ugodnost" - ampak prisiliti te pa ne more in ne sme.

Priznam pa, da je nerodna situacija in bo morala punca precej diplomatsko speljati, da si ne nakoplje kakšne zamere.
Ja vem - na sodišču bi zmagala, ampak vprašanje je ali se splača tako daleč terati zadeve.

Zase vem, da bi, če bi v moji firmi prišli na tako idejo, jih vprašal po zdravju in sem precej prepričan, da bi brez kakšnih posledic "uspel" prestaviti račun na banko po svoji izbiri.

meni se tudi zdi malo žaljiv s to "črno račko".
potem res nismo daleč da nam začnejo plačo delit v bonih za merkator in potne naložijo na petrolovo kartico
bonk.gif

aja seveda obvezno privat simobilovo sim kartico in amisov internet!!

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Naj prosim razjasni, za katero podjetje je in kako je podjetje povezano z nkbm. Ker vlečemo iz njega kot iz nekega froca, nekateri pa se potem znate obešat na komentarje. Dejstva, ki smo jih do sedaj izvedeli:
- trenutno so vsi zaposleni pri NKBM ... Zakaj? Kako je do tega prišlo?
- podjetje nakazuje le na račune NKBM ... Zakaj? Varčevanje ali pogojevanje s strani banke, zaradi nekih protiuslug?
- ona hoče na drugo banko ... Zakaj? Zaradi prihranka 10eur letno? Kakšen strošek to na drugi strani predstavlja za podjetje?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

verjetno ni čisto tako, najverjetneje imajo podjetje in tudi zaposleni pač kake dodatne ugodnosti pri nkbm, in so ji zato preprosto odsvetovali da menja

sudoku

Zelenc'
23. nov 2015
5
0
1
To dejansko ne more piti vode... Ženska naj zapre račun pisno jih obvestiš o novem TR-ju..
Problem je samo ta, če ima administratirvno prepoved...

tam pa komplicirajo, predvse iz kašnih davčnih, ali drugih ravbarskih organov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Naj gre punca nazaj na firmo in naj ji dajo to zahtevo, da mora imeti račun pri NKBM pismeno. Potem bo hitro druga pesem.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

verjetno ni čisto tako, najverjetneje imajo podjetje in tudi zaposleni pač kake dodatne ugodnosti pri nkbm, in so ji zato preprosto odsvetovali da menja

Kot prvo - a ločiš med "odsvetovati" in "tu morate imeti račun"?

Sicer pa kdo pravi, da ima res "ugododnosti" pri NKBM ozr. kje drugje nima večjih ugodnosti in kdo je upravičen, da sodi kje so večje ugodnosti (tak na prvo žogo bi reku, da še vedno ona sama).

Kakorkoli že - še vedno je moja prosta izbira kje bom imel svoj bančni račun - in če podjetje za katero delam želi, da imam račun kje drugje, me naj pač s kakšno ugodnostjo o tem prepriča - prisiliti me ne more in ne sme.

Bottom line - lepa beseda lepo mesto najde - samo v tem primeru je podjetje tisto, ki mora lepo besedo najti, pa še tu so na precej tankem ledu.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Tudi pri administrativnih prepovedi ni nobenih ovir glede banke, pri kateri ima stranka odprt racun. Ne glede na to ali je v okviru istega podjetja (prodajalne) ali pa je pogodbeno dogovorjeno z drugim.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
To niti ni tako nova praksa med bankami in podjetji. Ampak ponavadi je to na prostovoljni bazi uslužbencev. Banka pač ponudi, da bodo manjši stroško podjetja in uslužbencev, če bodo imeli TRR na isti banki kot podjetje. Ampak kot pravim na prostovoljni bazi; kdor je za super, kdo pa ni pa tudi ni problema....
V danem primeru je verjetno posredi prej kaka starejša računovodkinja za katero to predstavlja dodatno delo in se ji enostavno ne da vpisati drugega TRR, ker ima sedaj narejeno vse avtomatsko...
TRR in to kje je odprt je osebna stvar. Punca naj gre na novo banko pove, da bi prenesla TRR in na novi banki ji bodo uredili tudi zaprtje starega računa. Novo številko TRR pošlje s priporočeno pošto in povratnico na svojo firmo in to je to.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pred leti smo morali v firmi vsi menjati študentske servise za točno določen servis, ki plačeval le na določene banke ... pred leti. zdaj se tega ne gredo več, dajo le ponudbo kake banke, ki jih pač manj stane pri nakazilih ... sem pa sam že trikrat v petih letih menjal banko, pa ni bilo na firmi težav ...