Podjetje noče nakzat plače na noben drug račun NKB

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Pozdravljeni

Punca je hotela menjat osebni račun. Pač gre k banki, ki je cenejša, vendar se pojavi problem. Podjetje noče nakazat plače na noben drug račun kot NKBM. Sicer lahko odpre račun drugje in ji naredijo brezplačen trajnik iz NKBM na drugo banko. NKBM ji tudi nebi računal nobenih stroškov ampak plača bi zamujala 2-3dni.
Torej Stroškov z NKBM nebi bilo več. le plača bi zamujala in še vedno bi po nepotrebnem imela račun pri NKBM.

Zanima me, če podjetje to res lahko zahteva in ali imajo za to kako pravno podlago?

Mislim, da je izbira banke prosta ali se motim?

I

Izbrisan uporabnik 3287

sicer mi ni jasno: nkbm ji ne bi racunal nicesar? to rahlo dvomim. dejansko bi imela dva racuna in sem siguren, da tudi dvojne stroske z vodenjem in upravljanem le tem. da pa ji podjetje pogojuje kje ima odprt racun: mogoce rtv, pop tv,...? pravna podlaga podjetja? problemi v glavi vodilnega?

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Evo še pogodbo, ki so jo dali na NKBM
b2c-Pogodb.jpg
[/URL]</a>[/img]

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Nobeno podjetje ti ne more pogojevati na kateri banki bos imel TI racun. Zapres racun, odpres novega, neses na podjetje st.novega racuna in to je to. Pa glej da bo pisno, email ali po posti z povratnico. Me prav zanima kaj bo naredil direktor....noga? Ne verjamem, lahko se pa motim
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

kju tu gori pise, da ji ne bodo racunali nic? nikjer. naj si prebere njihov 5ti clen (cim je takole btw omenjen, bi ga jaz na njenem mestu prebral). samo v vednost: ce, ji dajo izvrzbo pa ji bodo obe banki nabili stroske....

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Nobeno podjetje ti ne more pogojevati na kateri banki bos imel TI racun. Zapres racun, odpres novega, neses na podjetje st.novega racuna in to je to. Pa glej da bo pisno, email ali po posti z povratnico. Me prav zanima kaj bo naredil direktor....noga? Ne verjamem, lahko se pa motim
tongue-1.gif

Tvoj predlog niti ni tako slab.

Me pa zanima kako pravno strokovno mnenje ali podjetje to lahko zahteva ali ne.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Ne more zahtevat 100%, to je tvoj osebni racun ne pa racun podjetja. Jaz bi tako naredil kot sem napisal pa naj se hebejo. Placo ti pa morjo nakazat kaj ni tako? Ce pa 15ga ni place me 16 ni na siht basta. Banda kapitalisticna
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Ne more zahtevat 100%, to je tvoj osebni racun ne pa racun podjetja. Jaz bi tako naredil kot sem napisal pa naj se hebejo. Placo ti pa morjo nakazat kaj ni tako? Ce pa 15ga ni place me 16 ni na siht basta. Banda kapitalisticna
smile-1.gif
Tvoj predlog je butast, sploh v delu da te 16. ni več na šiht.
Zadevo zagotovo pogojuje banka, ker je podjetju dala kak kredit. Zaposleni je v tem poslu mali player, podjetje se ga bo raje losalo, kakor da se zafrkava z njim. Osebno bi pustil račun na Nkbm in požrl vse skupaj. Ni vredno prihranka par eur letno pri prestopu na drugo banko.

Lahko da ima podjetje tudi prekoračene limite ali dolgove do banke in banka ne dovoli drugih transakcij kot za plače. Pogoj je, da je prejemnikov račun na njihovi banki, da imajo popolno kontrolo kam gre denar.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
smile-1.gif
Zadevo zagotovo pogojuje banka, ker je podjetju dala kak kredit. Zaposleni je v tem poslu mali player, podjetje se ga bo raje losalo, kakor da se zafrkava z njim. Osebno bi pustil račun na Nkbm in požrl vse skupaj. Ni vredno prihranka par eur letno pri prestopu na drugo banko.

Lahko da ima podjetje tudi prekoračene limite ali dolgove do banke in banka ne dovoli drugih transakcij kot za plače. Pogoj je, da je prejemnikov račun na njihovi banki, da imajo popolno kontrolo kam gre denar.

ja pa seveda
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
polovico plače kar izdajo v mercator bonih, potne stroške pa naložijo na petrolovo kartico
hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj meniš, da se je pogojevanja spomnilo podjetje samo? Zaradi kakšnih interesov in koristi?

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
smile-1.gif

Podjetje nima likvidnostnih problemov.

Eno vprašanje.
Če imaš ti kredit za avto pri recimo NLB. A morajo pol vsi v familiji imet tam račune?

No čakam, da se vključi kak pravnik, ki zadevo bolj obvlada. Dvomim, da obstaja kak zakon s katerim ima podjetje to pravico.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
No je pa res, da so čudna pota NKBM. Enrat sem hotel bit porok punci pa so mi rekli da moram obvezno pri njih odpret račun in imet k njim nakazano plačo.

Pa sem gospe odgovoril in your dreams (malo me je gledala čudno, nevem če je razumela). Punci pa reko naj pozabi bom jaz uredil.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Ja sory ce sem butast, dobro da si mi povedal
smile-1.gif

Vsi delamo za denar od 1 do 31 je tako? Placo dobimo 15ga je tako? ( sicer ne vsi ampak recimo ). Se pravi od 1 do 15ga dajem podjetju brezplacen kredit je tako? Dej mi povej za koji k bi moral 16ga na siht ce ni denarja na racunu 15ga? Po tvoje bi bilo najbolje hodit na siht se nadaljne mesece, cakati na placilo, ki ga itaq ne bo, ker bo slej ko prej podjetje v stecaju ti pa s prstom v riti. Verjamem da je jeba z tezko zaposljivo osebo sploh v teh casih pa vseeno, ne bom riskiral da bom zastonj delal za nekoga sory ne hvala, osel gre samo 1x na led
wink-1.gif
Mejduš zblojeno slovenijo.

P.s. pa placa bi mogla biti tedenska ne pa mesecna.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Na kadrovski naj vpraša ali razumejo določila 134. člena ZDR 1.

Aja - pa naj vpraša kaj jemljejo in če imajo kaj viška. Mora namreč biti hudičevo močno.
tongue-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Ali pa ima podjetje račun pri NKBM in plačo nakazuje z internimi nalogi (brez stroškov). Če je dosti zaposlenih se kar nabere nakazil..