Podgorsko razgrajanje & padec dekleta z obzidja

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Ta predel kjer je punca padla čez obzidje je bil ločen od prizoriščnega prostora s trakom...kar se tiče same varnosti je bilo na vseh Kamfestih do sedaj zgledno poskrbljeno...drugače sta bila na prizorišču tudi dva varnostnika (eden pri vratih in eden na samem prostoru, cca 10-15m od tam kjer je prišlo do nesreče).

Se strinjam, da je zadeva tragična in da meče slabo luč na nekaj kar drugače obudi mesto v življenje...nisem pa prepričan da je krivda na strani organizatorjev...

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Ti zavračaš krivdo organizatorjev - oni pa pričakujejo dobiček in zato se prodaja alkohol, in se postavi opozorilni trak in varnostnika 10-15m od nevarnosti - vse to pa ni ravno odgovorno, če so se že zavedali nevarnosti (ker so postavili trak so se očitno je) bi odgovoren organizator postavil varnostnika na nevaren prostor in ne 10-15m vstran ravno tako bi postavil zaščitno ograjo - tako pa je zaradi malomarnosti organizatorjev umrlo dekle.
Kar se pa poživitve mesta tiče pa malo povprašaj prebivalce, kolikor jih poznam so vsi proti prireditvam in bi raje imeli odprto Šutno za prevoz, prireditve pa bi bile lahko v smodnišnici ne pa v centru, kjer še en mesec vse smrdi po scanju in bruhanju (korist pa imajo samo organizatorji ne pa mesto ali celo prebivalci.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
tako, še malo birokratizma, še malo več pravil, še malo... še kakšno dobvoljenje več, pregled več-... vse v imenu varnosti itd...

potem se bodo pa vsi čudili zakaj ni nobenih prireditev itd več. zakaj je tako mrtvilo...

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Aha se pravi tebi je važna zabava, če pa kak človek umre je pa to samo kolaterna škoda - krasno saj so tudi pešči sami krivi ker jih pijani vozniki zbijejo pa žene so same krive ker jih dec nalomi pa ....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ne biti tako ozkogled.
Na normalne ljudi je lahko samo trak dovolj, da ne greš nekam, kjer je lahko nevarno. Za "buda_le" lahko 15m zid narediš, pa bo še šel čez njega plezat.
Punce mi je pa žal in škoda da se je to zgodilo. Nima veze z njo zgornji stavek. Kaj je pa bilo vzrok, pa.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
imaš prav. omejit in še bolj stroge pogoje za vsa zborovanja.
TUDI za nedeljsko mašo malo več papirjev, vatnostnike na vhod potem reševalno vozilo obvezno v pripravljenosti zraven... ok? se strinjava? vse za varnost. ker se zgodi da kdo pade skupaj, se spotakne in pade po stopnicah v cerkvi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Trak ni ustrezno varovanje, če ne zaradi drugega, zato ker ga lahko nekdo odtrže in potem ga ni več.
Poleg tega je pri ukrepih varovanja potrebno upoštevati možne posledice in če je nevarnost padca 20m v globino, potem je potrebno izvesti raje kakšno varovanje več, kot manj. Potrebna bi bila visoka ograja z opozorilom, šele potem bi lahko rekel, da si storil vse in je pač nekdo zavestno, kljub opozorilom plezal čez ograjo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Prireditev v stozicah, pa bo na rondoju v tomacevem nekdo pijancka zbil, ki bo štopal precej čudno. Pa se boste jankovica znebil. Ker on kot predstavnik lastnika bo odgovoren za njegovo smrt....
Varovanje gasilske veselice je slabega jurja. Moram pa vorasat kaksni so kriterini za stevilo varnostnikov. Ce sta tukaj bila samo dva, potem jih je na veselicah precej prevec. Pa kkjub temu ukradejo cel izkupicek veselice (modrijani zadobrova)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik altermost pravi:
Ti zavračaš krivdo organizatorjev - oni pa pričakujejo dobiček in zato se prodaja alkohol, in se postavi opozorilni trak in varnostnika 10-15m od nevarnosti - vse to pa ni ravno odgovorno, če so se že zavedali nevarnosti (ker so postavili trak so se očitno je) bi odgovoren organizator postavil varnostnika na nevaren prostor in ne 10-15m vstran ravno tako bi postavil zaščitno ograjo - tako pa je zaradi malomarnosti organizatorjev umrlo dekle.
Kar se pa poživitve mesta tiče pa malo povprašaj prebivalce, kolikor jih poznam so vsi proti prireditvam in bi raje imeli odprto Šutno za prevoz, prireditve pa bi bile lahko v smodnišnici ne pa v centru, kjer še en mesec vse smrdi po scanju in bruhanju (korist pa imajo samo organizatorji ne pa mesto ali celo prebivalci.

Ti pa si en model...
Šutna odprta za prevoz.... to bi bilo šele mrtvih. Najbolje se zasfaltirat na novo Šutno, preden odprejo za promet.
Si že razmišljal, da bi odgovornost za smrt na avtocesti prevalil na DARS? Oni so krivi za smrt, saj so predivdevali prehitro vožnjo, postavili so znak za omejitev hitrosti na 100 ( torej so predvidevali preveliko hitrost) potem je pa en prleto 200 in se ubil? DARS tožit, al pa SCT ker je cesto zgradil, a ne?
Če splezam na tvojo hišo in se vržem iz tvoje strehe, si ti kriv?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Če splezam na tvojo hišo in se vržem iz tvoje strehe, si ti kriv?

Kaj ma veze tvoja bajta, ki ni javna površina, pa še streha nima luknje...
bonk.gif

Lahko pa greš parkirat pred kranjski Buf in (v avtu) počakaš, da ti na avto pade vozilo (niti ne tovorno). Je kriv natakar?

Če bi jaz vedel, da kjerkoli na obzidju, za katerega sem izdal dovoljenje za organiziranje prireditev, obstaja luknja in pod luknjo 15m prepad, bi poskrbel, da:
- luknje ni več (ne bi imel za izgovor zavoda za kulturno dediščino!)
- dostop do luknje ni mogoč na enostaven način
- dokler prva ali druga alineja nista izvedeni, ne izdam dovoljenja za organizacijo prireditev, ki jih obišče več sto ljudi

Če bi punca hodila po obzidju in omahnila, je povsem jasno, kdo je odgovoren. Če pa je okolje objektivno nevarno, pa si lahko še tako pijan ali zadrogiran, pa je odgovornost kljub temu na upravljalcu/lastniku. Naslednji je lahko le radoveden otrok.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če bi punca hodila po obzidju in omahnila, je povsem jasno, kdo je odgovoren.

In točno tako je moralo biti. V temi je morala hodit je po zidu širine cca.1m in višine recimo1,3-1,4m in ker je tam zid zelo poraščen je na nekem delu morda predvidevala, da je pod zelenjem še zid a ga žal ni bilo. V bistvu je dovolj, da samo malo bolj na rob stopiš in zgubiš ravnotežje pa si tam.

Da ne bo kdo res sanjal o tem, da so tam kakšne luknje, skozi katere lahko padeš, tega res ni. Če pa hodiš po zidu, kateri je dandanes dejansko neke sorte ograja, ki te ločuje od cca.20+m globine in pri tem padeš dol pa nimajo organizatorji prav nič za naredit razen tega, da se dogodek organizira kje drugje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ne biti tako ozkogled.
Na normalne ljudi je lahko samo trak dovolj, da ne greš nekam, kjer je lahko nevarno. Za "buda_le" lahko 15m zid narediš, pa bo še šel čez njega plezat.
Punce mi je pa žal in škoda da se je to zgodilo. Nima veze z njo zgornji stavek. Kaj je pa bilo vzrok, pa.....

467716-post_slo.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

In točno tako je moralo biti. V temi je morala hodit je po zidu širine cca.1m in višine recimo1,3-1,4m in ker je tam zid zelo poraščen je na nekem delu morda predvidevala, da je pod zelenjem še zid a ga žal ni bilo. V bistvu je dovolj, da samo malo bolj na rob stopiš in zgubiš ravnotežje pa si tam.

Da ne bo kdo res sanjal o tem, da so tam kakšne luknje, skozi katere lahko padeš, tega res ni. Če pa hodiš po zidu, kateri je dandanes dejansko neke sorte ograja, ki te ločuje od cca.20+m globine in pri tem padeš dol pa nimajo organizatorji prav nič za naredit razen tega, da se dogodek organizira kje drugje.

Jaz sem razumel, da je padla skozi luknjo, kar je posnetek na nek način impliciral. Res pa ne poznam terena, tako, da niti ne bi ugibal kako se je ponesrečila.
Upam, da se razumemo, da je pomanjkanje obzidja, nevarna luknja, skozi katero lahko padeš...tudi, če ne hodiš po obzidju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
A tak...sem predvideval, da je padla dol par metrov bolj na levo od mesta, ki je pokazano na posnetku. Ljudje običajno hodijo na minus tam za tisto leseno hišico, ki je pokazana prav na koncu posnetka in sem menil, da je to (in zid zadaj) to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

Jaz sem razumel, da je padla skozi luknjo, kar je posnetek na nek način impliciral. Res pa ne poznam terena, tako, da niti ne bi ugibal kako se je ponesrečila.
Upam, da se razumemo, da je pomanjkanje obzidja, nevarna luknja, skozi katero lahko padeš...tudi, če ne hodiš po obzidju.

Da da, vse jasno. Sem tudi sam predvideval, da je do padca prišlo drugje in mi je šele eriksonov video pokazal kako in kaj. Je pa na splošno folku kar jasno, da tam nimaš kaj hodit ampak je pa nekaj drugega ko potem ponoči (morda še kaj alkohoiziran) iščeš čimbolj skrit in temen kotiček, da greš lahko na minus. Sploh, če si ženska, mi tipi s tem nimamo toliko težav, tiča vun pa izpraznit mehur pa je
grin1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Tam nimaš kaj hodit, to ti mora zdrva pamet kazat, ne rabi zato redar bit tam in te ahtat kot otroka iz jasli.