Podaljševanje delovne pogodbe

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Mene pa zanima kolikokrat lahko delodajalec (d.o.o.) podaljša pogodbo.
Če se ne motim je to 3x ali se je to kaj spremenilo.
In v kolikem času (koliko prej) te mora obvestit, da ti jo ne bo podaljšal (če ti jo ne podaljša)

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
53. člen

(omejitev sklepanja pogodb o zaposlitvi za določen čas)

(1) Pogodbo o zaposlitvi se sklene za omejen čas, ki je potreben, da se delo v primerih, navedenih v prvem odstavku prejšnjega člena, opravi.
(2) Delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, ter v primerih iz druge, četrte, pete in dvanajste alinee prvega odstavka prejšnjega člena.
(3) Ne glede na prejšnji odstavek, je v primerih iz desete alinee prvega odstavka prejšnjega člena s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti lahko določeno drugače.
(4) Trimesečna ali krajša prekinitev ne pomeni prekinitve neprekinjenega dveletnega obdobja iz drugega odstavka tega člena.

---------

en mesec pred iztekom pogodbe te morajo obvestiti, da te po preteku pogodbe ne bodo več tvoj delodajalec..

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Če sem dobro razumel, ti lahko podaljšujejo 2 leti.
redface-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Okey, da še jaz par stvari vprašam....

Zaposlen sem točno pol leta, pogodbe mi ne bodo podaljšali.

Vprašanja:
- Koliko dopusta lahko porabim pred iztekom pogodbe? (no recimo da mi naslednji mesec uspe dobiti drugje)
- Koliko regresa dobim tule?
- Ali lahko ukradem služben kalkulator?
evil.gif

No zaenkrat.

Nazadnje urejeno:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Po stari kolektivni pogodbi ti pripada celoten dopust in regres.

Glede nove pa nisem čisto prepričan, ker se še nisem ukvarjal z njo.

lp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
no sem slišal uradno verzijo (dopust/12 mesev) * število mescev zaposlitve= število dni

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
Pripada ti sorazmeren del dopusta (po formuli ki si jo zgoraj nastavil) in sorazmeren del regresa, ker je regres vezan na pravico do dopusta.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja imaš prav. Evo še link kjer je lepo pojasnjeno.

Ne vem zakaj sem mislil, da če si delal pol leta, da si zaposlen od začetka leta.
bonk.gif

Ker če pa bi bil npr zaposlen od 1.1.08 do 30.6.08 pa bi ti pripadal cel regres in dopust.

lp