Poceni stativ

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
vse je odvisno ot teže ki jo boš dal gor, zato je vsekakor najbolše, če stativ prej stestiraš z največjo težo, ki jo misliš uporabljat, pa ga probaš v različnih položajih, kolko drži pozicijo in kolko je stabilen.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Na mimo vrste je sicer še par evrov cenejši, ampak...

To rabiš za 450D? Pri nakupu stojala je treba paziti na njegovo nosilnost. Za omenjeni stativ sicer nikjer ne najdem podatka, ampak glede na ceno, je tole bolj v rangu IXUS-ov
smile-1.gif

Za dslr-je rabiš nekaj kar stane vsaj 5-10x več. Primerni stativi se začnejo pri 150€, potem pa je odvisno tudi od tega, kako kvalitetno glavo kupiš.
Na šihtu mamo Velbona Sherpo 750R, pa ne bi upal gor dat dslrja s kakim težjim objektivom... njegova nosilnost je 4 kg...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Jebemu.
smile-1.gif

450D. Trenutno samo kit objektiv in 50mm 1.8.., v planu še Canon 55-250 IS.

Canon 450D = mislim da 475 gramov..
Canon 55-250 IS = 390 gramov

Skupaj manj kot 1 KG.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja... teoretično že... ampak če si omisliš še battery grip (in verjamem da boš), pa kak drug težji (in predvsem daljši) objektiv... Ni fora v temu, da bi se zadeva sesedla zaradi prevelike teže. Problem je v stabilnosti, saj je težišče na samem vrhu celotne konstrukcije, z dolgim objektivom pa se to še premakne s sredine. In če ga malce bolj grdo pogledaš (beri: hodiš sem pa tja, pa mal butneš vanj), se bo prej ko slej vse skup prevrnilo. Potem še neravna tla itd itd...

Haha, SLR in poceni prišel skozi... dobro si si to zamislil
wink-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Dej mal več za stativ, za 30E dobiš jajca, na katera pol obesiš drag aparat in cvikaš, da se bo vse skupaj podrlo.

Jest sem imel nekaj časa še star stativ, pa sem popizdil in kupil nekaj kvalitetnega, da stabilno stoji in je visok, da se mi ni treba sklanjat:
http://www.mixi.tv/katalog/pro...t_id=1360025017

Ne rečem da moraš zdej dat 200E samo za stativ, ampak premisli, kolk drago te bo tistih 30 prišlo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.
Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval
evil.gif

Tole za 30€ bi jaz tud bl pri miru pustil. Mislim sicer mam nekaj takega doma ampak služi samo za to da fleš gor namontiram
smile-1.gif

Za začetek je sicer čisto ok ampak verjami, da boš hitro razmišljal o čem drugem ko boš šel parkrat na teren z njim.

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
verjetno bi ti že ta znal dobro služit
v vsakem primeru, ko ga v trgovini sprobaš, takoj vidiš pri čem si

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pri stativu se načeloma ne sme varčevati, konec koncev kupiš enkrat za vselej. Razen če imaš namen potem fotkati z nekimi otro teækimi teleobjektivi, ampak takrat tudi stativ plus glava skupaj za jurja evrov nista baš hud strošek v primerjavi z ostalo opremo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Sej to ti hočem razložit. Kupi zdej eno boljšo zadevo, pa boš imel mir za fotoopremo do ene 2, 3 jurje, torej naslednjih 50 let.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iz izkušenj ti take pocen odsvetujem.
Sam sem si ga pred časom kupil, ko sem še kompakta S1 gor uporabljal pa je že takrat mi blo vse skup bl tko tko. Za dslr pa sploh ne razmišlji o njem.

In stativ ravno za slikat dolge čase ni primeren, ker je vse skup tko mehko, da ko pritisneš na spožilec še ene 2 sek aparat poskakuje. Tko da moreš vedno obvezno uporabjat fotkanje z zamikom al pa daljinčka.
Pa vprašanje še če bi lahko fotič dal pokonc na ta pocen stativ, če bi ga sploh zdržal v takem položaju.

V službi imamo pa enga manfrota mal boljšga in je razlika kot yugo in mercedes. manforot je kot da je zabetoniran.