Poceni prenosnik

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik netko pravi:
se strinjam z vsem edino kar bi dodal je da prstni odtisi niso tako problematični glosi praske pa na žalost neizogibne ampak če bo računalnik doma na mizi je tudi teh malo

Prenosnik bo nonstop nošen naokoli.

Glede zvočnikov pa piše v enem izmed opisov, da ima Fujitsu najslabše kar so jih kdaj našli v laptopih in da niso dovolj glasni če hočeš komu kaj predvajat. O kvaliteti pa ne vem kaj klobasate, itak da ne bodo kvalitetni in tudi nihče ne pričakuje basov (čeprav sem tudi že poštene JBL sisteme slišal v laptopih), morajo pa biti dovolj glasni, da se sliši zvok več kot pol metra naokoli.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
letno gre z mojo odobritvijo na trg cca 20000 prenosnih računalnikov takšnih in drugačnih... v nešteto konfiguracijah in verjemi da nekako vem kje s čim in zakaj so problemi
naredil boš itak kar boš hotel dobil si nekaj izhodišč če hočeš jih upoštevaj če ne pa tut prav

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Glede na to da imaš tam tako ceno za en kos, nimaš kj razmišljat.
Pri slo uvozniku tud če jih 20 uzameš ne boš prišel nikoli,nikoli na to ceno Z DDV.
Tko da ne se "obremenjevat" s kakšno kvaliteto. Vse (HP,Toshiba,Asus,Acer) tja do 4sto eur, so bolj kot ne junk.

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
se strinjam z vsem edino kar bi dodal je da prstni odtisi niso tako problematični glosi praske pa na žalost neizogibne ampak če bo računalnik doma na mizi je tudi teh malo

Prenosnik bo nonstop nošen naokoli.

Glede zvočnikov pa piše v enem izmed opisov, da ima Fujitsu najslabše kar so jih kdaj našli v laptopih in da niso dovolj glasni če hočeš komu kaj predvajat. O kvaliteti pa ne vem kaj klobasate, itak da ne bodo kvalitetni in tudi nihče ne pričakuje basov (čeprav sem tudi že poštene JBL sisteme slišal v laptopih), morajo pa biti dovolj glasni, da se sliši zvok več kot pol metra naokoli.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
AMD iz prejšne generacije so se kar lepo greli

Glede Gradca pa ja veliko ljudi na Štajarskem uporablja nemška imena za prazprav vsaj delo Slovenska mesta. Nikoli zastopil zakaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Glede Gradca pa ja veliko ljudi na Štajarskem uporablja nemška imena za prazprav vsaj delo Slovenska mesta. Nikoli zastopil zakaj.

Topli spomini na Dolfetov obisk, se danes bi mu nekateri pridno v rit lezli, ce si je ne bi odstrelil
rolleyes-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Pri Fujitsu je en prvih linkov "kompanija" REDCOON! Coon and friends??

Tako malo offtopic ko imaš ravno tak zanimiv nick

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glede Fujitsu, A serija (torej A530, brez H) je business in ima mat ekran. Drugače je boljkone identičen.
Sicer trenutno nobenega ne vidim za pod 300 EUR, ampak so tudi ugodni (vsaj bili so, ko smo debatiralo o njem kake pol leta nazaj).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem kupil včeraj HP 625, kar v redu izgleda izdelan, razen glossy okoli tipkovnice
bonk.gif
Ampak Fujitsu je glede tega še hujši.

Not sem vrgel 4GB RAM, ocene procesorja, rama, diska in grafike so okoli 5.5, sem pričakoval malo več od procesorja in rama, vsaj glede na to, da sem na prejšnjem Dellu D630 iz leta 2007 imel na T7500 in 800 MHz DDR2 enak rezultat (ta ima 1333 MHz DDR3). Ne vem ali ga bremza prcesor, chipset ali kaj drugega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja neke logike ni, da imajo RAM-i enako oceno pri DDR3 1333 MHz kot pri DDR2 800 MHz. Procesor pa je po CPU Passmark enako zmogljiv.

Saj pritožujem se ne, za to kar ga rabim je tak vrh glave, itak bo nonstop idlal na 1%
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kateri proc imaš notri? Kakšno grafikuljo? Kakšen zaslon?

Se odločam za mati, malo je gledala enak model na SiOL program zvestobe, proc AMD P560, 4GB RAM, 500 GB disk.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
AMD P360, grafična ATI HD 4200, zaslon 15.6'' mat.

Če je za mati vzami raje pri nas, če bo imela nemško tipkovnico verjetno ne bo vesela.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak naj ugotovim če je ExpressCard na plato povezan preko USB ali PCI-E? Kupil bi namreč eSATA adapter, pa če je preko USB nisem pridobil nič.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
lsusb in lspci ti zlistata naprave na USB oziroma PCI povezavah.
Podobno Device Manager v Windows.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj, a to gledaš za prazen slot?
Pol ne kaže nič.
tongue-1.gif

Ni po standardu oboje?
Ker sicer bi na vsaki kartici in slotu moralo pisat, katero je.