Poceni prenosnik

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Brez skrbi, da sem veliko testov in mnenj prebral. Pač nisem opazil podatka o politju tekočin, ali pa sem podatek pozabil, ker sem bral teste vsaj 10-tih prenosnikov.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
fujitsu so v dloločenih segmentih močno pred konukurenco... mislim na izdelavo konfiguracija je itak spremenjljiva

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Brez skrbi, da sem veliko testov in mnenj prebral. Pač nisem opazil podatka o politju tekočin, ali pa sem podatek pozabil, ker sem bral teste vsaj 10-tih prenosnikov.

bolj je letelo na to, da bi dejansko kaj sprobal sej veš ... ono staromodno, roke na tipkovnico pa 10 min kluvaš
grin1.gif

ker recimo sem vzporedno primerjal tistega, ki si ga označil za kalkulator z eno nazivno močnejšo toshibo pa se mi je nekak zdel lenovo dosti boljši za uporabljat, čeprav je socialna linija lenovo.
grin1.gif

sori za off, jaz bi še vedno raje hp
evil.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Preden še meni narediš lušte, kako je z garancijo - predvsem me zanima podaljšanje na vsaj 3 leta? Si kaj gledal glede tega? Kako imajo to Avstrijci rešeno?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Kakšno garancijo???

Čimceneje pa piči! PA mora delat, če kaj ne dela pa bodo zrihtal če ne drugač z inšpekcijo!

Nazadnje urejeno:

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
smile-1.gif

Jaz sem to čisto resno vprašal. Če obstaja opcija, da se garancijo podaljša (recimo kaj podobnega kot je pri nas Se zgodi), bi to bila "zaščita" za primer, da dejansko gre za poceni in nezanesljivo robo, ki bo crknila par dni po enem letu (če ne že prej).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ima kar nekaj trgovin možnost podaljšanja, ampak je večinoma zasoljena cena. V eni izmed internetnih trgovin je 90€ za dodatno leto in 150€ za 3 dodatna leta. Glede na to, da se očitno da že za 250€ dobit spodoben laptop, pa se mi zdi v primeru okvare bolje kupit kar novega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

bolj je letelo na to, da bi dejansko kaj sprobal sej veš ... ono staromodno, roke na tipkovnico pa 10 min kluvaš
grin1.gif

ker recimo sem vzporedno primerjal tistega, ki si ga označil za kalkulator z eno nazivno močnejšo toshibo pa se mi je nekak zdel lenovo dosti boljši za uporabljat, čeprav je socialna linija lenovo.
grin1.gif

sori za off, jaz bi še vedno raje hp
evil.gif

Ne vem kam naj grem tale dva probat. HP-ja bi še našel kje pri nas, ker je precej pogost, Lenova pa ne vem kje bi dobil. Razen če na internetu kupim oba in po dveh tednih probe vrnem enega nazaj
tongue-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
smile-1.gif

Jaz sem to čisto resno vprašal. Če obstaja opcija, da se garancijo podaljša (recimo kaj podobnega kot je pri nas Se zgodi), bi to bila "zaščita" za primer, da dejansko gre za poceni in nezanesljivo robo, ki bo crknila par dni po enem letu (če ne že prej).

Večino podaljšanj ima nek del svoje udeležbe vsaj pri poškodbah ala padcih.

Malo kdo razmišlja, da zna bit kako leto garancije več lepa prednost, večina jih vidi samo ceno.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hja vse nekaj stane a ne?
Asus, Acer za fizikalce in Toshiba še z dodatkom No matter what ponujajo več.

Btw si vedu, da je Fujitsu narejen oz bolje sestavljen oz še bolje deloma narejen v Nemčiji. Edini od kao znanih brandov.

Sicer kar si napisal pač ti kaj drugega kot Fujitsu ne ostane
smile-1.gif

No recimo tegale si spregledal, ga žal ni več
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_7218_alcq2jxup7k8_prenosnik_asus_a52f-ex957_p6200_15_6

Imam eno offtopic vprašanje: Kje je Graz? Retorično vprašanje, ne rabim odgovora.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, da ima Asus v Avstriji enoletno garancijo.

Za Fujitsu AH530 pišejo, da je narejen na kitajskem in da ni tako kvaliteten kot ostali / prejšnji modeli.

Mislim, da bom vzel HP-ja, ker ima 7200 rpm disk (ki bi ga tako ali tako kupil), zvočniki niso totalen poden kot na Fujitsu, pa baterija drži dlje.

Ne vem pa kaj si mislil s tem kje je Graz.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hja mogoče je pa ta za 250eur res narejen pr kitajcih, Sej nisem 100%.

Pač vzameš kar ti najbolj odgovarja...

Asus,Toshiba,Acer,Lenovo se odločajo glede cen in garancije na osnovi trga. Nekje jim pelje več nekje manj.

Graz???? Kaj je pa narobe z Gradcem in Celovcom? Jah obe mesti sta v Avstriji samo dokler niso tam samo nemško govoreči nam je treba uporabljat neSlovenska imena?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne poznam nikogar (pa če je star 80 ali 8), da bi rekel Gradec. Vedno smo rekli Graz, pa čeprav se pravzaprav v originalu imenuje Gradec in je Graz nemški ''prevod''.

Ali pa Pulj, reči komu, da greš v Pulj, pa te bo samo čudno gledal.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Mater za 274€ dobiš HP-ja. dobra cena.
RAm se da dodati?

Lp

Zelo. Res je sicer, da ima samo 1GB RAM-a in nima eSATA, ampak je vseeno zmagovalna cena. Dodat se pa itak da do 8GB RAM-a, gre takoj po nakupu 2x2GB not, kar me stane nekje 25€ in sem na nekje 300€ za vse skupaj.

BTW: Tudi HP ima tipkovnico proti politju.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
ne razumem orgazmiranja nad hp jevim računalnikom, ki ima en giga rama, amdjev procesor, ki se bo grel k norc in brandom s katerim je statistično in po izkušnjah kar nekaj problemov...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz tudi ne
confused-1.gif
Edino, kar me moti pri omenjenem Fujitsuju, je ohisje, ki na sliki izgleda kot ogledalo (= magnet za prstne odtise in praske). Vse tehnikalije so pa ustreznejse za nekoga, ki bo racunalnik uporabljal za delo.

Kar se tice integriranih zvocnikov, je pa razlika med slabimi in malo manj slabimi se vedno nepomembna, saj tako ali tako prikljucis ene zunanje za 20 evrov pa ropota precej glasneje in bolj realno (majhen zvocnik nikoli ne bo mogel reproducirati tako nizkih frekvenc, kot vecji: fizika). Ce je relevantno samo, da naredi tididam ko se Windowsi prizgejo in ugasnejo, so pa tudi vgrajeni dovolj dobri.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
se strinjam z vsem edino kar bi dodal je da prstni odtisi niso tako problematični glosi praske pa na žalost neizogibne ampak če bo računalnik doma na mizi je tudi teh malo

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ne razumem orgazmiranja nad hp jevim računalnikom, ki ima en giga rama, amdjev procesor, ki se bo grel k norc in brandom s katerim je statistično in po izkušnjah kar nekaj problemov...

Orgazmiranje? TDP 25W se bo grel ko norc? Imam skoz bolj občutek, da delaš za Fujitsu
rolleyes-1.gif