Pobeg s kraja nesreče

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
aja? kako pa lahko nenaklepno pobegneš s kraja nesreče? mogoče če se ne zavedaš da si jo povzročil, samo potem tu ne moremo več govorit o pobegu...

PS: Nenaklapno oz naklepno? Ti veš, kaj pomeni naklep?

Oj razložite mi vi veliki vseznalec, osvetlite moj omračen um z lučjo svojega znanja in modrosti!
hysterical-1.gif

O j...., no? Pa kaj ti je? Prav dobro veš, da to pomeni, da si stvar vnaprej nameraval naredit. To pa nekomu, ki je v afektu pobegmil, težko očitaš ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tu imaš prav. Konkretnih podatkov o povprečju nimamo, lastni občutki nas pa prav lahko varajo. Jaz vseeno poskušam gledati optimistično in se prepričan, da je večina ljudi odgovornih.
Komarov je tudi bil optimističen in prepričan, da so njegovo vesoljsko kapsulo izdelali odgovorno. Prav tako nadrejeni, ki so ga v njej poslali v orbito. Kako je nazaj prišel, lahko poguglaš.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
O j...., no? Pa kaj ti je? Prav dobro veš, da to pomeni, da si stvar vnaprej nameraval naredit. To pa nekomu, ki je v afektu pobegmil, težko očitaš ...

vem kaj hočeš povedat, samo ne gre se pri naklepu da si ti vnaprej nameraval nekaj narest. gre se bolj zato, da se zavedaš kaj delaš in hočeš to narest. težko boš nekomu dokazal, da nisi vedel da bežiš s kraja prometne nesreče kakor tudi da nisi želel zbežati s kraja. jst mislim da se tak človek zaveda kaj je naredil in kaj dela, vendar ga v to neka stvar sili (strah pred posledico).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Če malo pogledaš v sodno prakso, boš videl, da je marskdo uspel "dokazat", da je pobegnil nagonsko, torej z zmanjšano prištevnostjo. Seveda to velja za take, ki so se potem dokaj hitro vrnili na kraj nesreča ali na policijo. Potem je kazen precej manjša (ker je to pač olajševalna okoliščina), pogojna ipd ... Kar je tudi edino prav. Nagona se včasih pač ne da nadzirat.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
že že samo tu je vseeno naklep pa magari z zmanjšano prištevnostjo. to sta dve različni stvari.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pobeg s kraja nesreče, kaj mislite, zakaj ljudje pobegnejo, ne da bi nudili ponesrečencu pomoč?

http://24ur.com/novice/crna-kronika/zbila-pesca-in-pobegnila.html

Ta je moja bivša soseda, še zdaj živi tam kot prej, fejst punca, sam sem zvedel za primer šele včeraj. Kaj pa naj stori punca
ki v živlanju ni mačke povozla, nikoli je ni ustavla policija, sedaj pa nekoga zbije ko kanto?

Si povozil že koga? Pol pa nemoreš vedet kako adrenalin in šok človeku butne, in kako hitro se zgubi pamet v takih slučajih.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
Ne jokaj. Ce ze vozit ne zna naj vsaj pomaga cloveku potrebnemu pomoci. Naj ga vsaj vprasa, ce v resu, kaj ni v redu in poklice resilca pa potem pobegne.

a adrenalin ji je nabilo? Ja boga reva. kaj pa potem ko se je pomirila? Ji je pa adrenalin nabilo ko je v KZ-1 pogledala al kako? Ja, res je, nekateri pobegnejo v strahu. Ampak tisti ki sprejemajo odgovornost za svoja dejanja pridejo potem nazaj oz se sami javijo. vmes je sicer nekaj takih, ki so pobegnili izkljucno zaradi alkohola ampak pustimo zdaj to pri miru.

Tisti ki pa se ne vrnejo pa ocitno niso sposobni ali pa pripravljeni prevzemat odgovornosti. Upam da ji bo adrenalin nabilo vsakic ko bo sla na sodisce.

ne me narobe razumet, sem sam ze zasliseval povzrocitelje prometnih nesrec, tud takih ko je folk na vozicku pristal. In mi je bilo v bistvu hudo, vem da ga ni zelel povozit, zgodila se je pac nesreca, ni bil pazljiv. Ni ga pa namenoma. In upam da bo dobil neko zivljensko kazen, da bo odsluzil svoje skupnosti in zivel dalje. Ampak taki kravi pa tega nekak ne privoscim. Dokler kokos ne bo dojela, da ce nekomu nekaj hudega storis, da mu potem vsaj pomagaj ce ze noces biti kaznovan, naj trpi. Ko pa bo dojela pa naj zivi dalje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
In komu zdej privoščite višjo kazen, tej ženski, ki je povzročila nesrečo, pustila ponesrečenca in pobegnila, ali tistemu, ki je samo pobegnil policajski kontroli?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Pravi kristjani ne pobegnejo iz kraja nesreče in ne vozijo čez omejitve! Ali pač....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
niti ne, vedno bos nasel nekoga, ki ga roka pravice ne doseze. Ali pa ki se izmuzne pregonu. Ne mores potem na podlagi tega reci "ah k.urc vse skupaj, saj oni tudi ni bil kaznovan, pustimo se vse ostale naj delajo kar zelijo"

V bistvu imamo v naši državi večino takih, ki se izmuznejo "roki pravice". Bolj malo je tistih ki se ji nena.

Ljudje s kraja prometnih nesreč ponavadi pobegnejo ker se jim pred očmi spišejo €.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.948
6.022
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Vsem zapor!
Bo potlej še najceneje če po celotni državni meji naredimo 6 m visok zid, po zgledu Izraela & DDR.

Citat:
že že samo tu je vseeno naklep pa magari z zmanjšano prištevnostjo. to sta dve različni stvari.
Če nisi ravno psihopat (ki bi rad točno nekoga povozil, naklep, namerno) je to, se nekam zaletiš nenamerno (brez vsakega naklepa torej), kako je lahko potem pobeg s kraja nesreče naklepen ?
Zame je naklepen, če točno nekoga povoziš, ker veš da bo tam, po dejanju avto skriješ (ker veš da ga bodo iskali) in greš za 2 tedna v tujino na izlet.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Seveda ne, toda ti zagovarjaš anarhijo, le pri prometu si angelček
evil.gif

anarhija pomeni da je družba nerazredna torej da smo vsi v družbi enaki. Se mi zdi da je moja izjava čisto na mestu....

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
No, jaz lahko spisem svojo izkusnjo. V zacetku aprila me je kot kolesarja podrl avto. Izsilil mi je prednost tako, da je brez se ustavit prisel iz stranske na glavno cesto in seveda celno trcil vame. Avtomobil sem opazil, vendar enostavno nisem imel kaj narest, ne bremzanje, ne pritiskanje na pedale ne bi nic pomagalo. Kar sem naredil je bilo, da sem pred trkom dvignil desno nogo s pedalom vred. Zadnje kar sem videl je bil znak Hyundai
smile-1.gif
Zbilo me je cez avto, zrusil sem se po cesti in po cca 5-10 metrskem drsanju po cesti obsedel/oblezal na voznem pasu v smeri prometa. Naj povem, da me je takrat bilo najbolj strah pogledat nazaj, saj nisem vedel, ali bo za menoj pripeljal kaksen avto in me podrl. Poleg vseh udarnin in zlomov roke, prstov in zdrobljenega clenka desnega palca sem ga se dobro odnesel. Sele kasneje, ko so mi prijatelji govorili, kako srecen sem bil, da sem prezivel sem se zavedel, da ce bi malce drugace pristal na cesti, verjetno sedaj tukaj ne bi opisoval svojega spomina.

Imel sem sreco. Voznik se je ustavil in mi pomagal, peljal me je na urgenco in bil tam ves cas. Cetudi se mi ne zdi, da ima kot student veliko denarja (vozil se je s Hyundai letnikom cca 1998), ni zbezal. In za to sem mu res hvalezen. Sam si tam ne bi pomagal oziroma zelo tezko.

Sledili so meseci operacij, fizioterapije in bolecin.

Od septembra sem uradno "fit". Sicer bodo posledice vidne za vedno, palec ni vec to, kar je bil, tudi kazalec desne roke ne. Sem pa vesel, da sem prezivel in da sem imel sreco, da me je zbil vsaj nekdo, ki ni zbezal.

Zakaj ljudje zbezijo s kraja dogodka? Verjetno jih poprime strah pred posledicami, strah pred tistim, kar so storili...panika ... nekateri pa to naredijo cisto preracunljivo.

Od sredine julija sem tudi ponovno sedel na kolo. Vendar sem s cestnim kolesom od takrat prekolesaril mogoce le 20 kilometrov. Strah me je. In verjetno me bo se dolgo. Zaenkrat kolesarim z gorcem .. previdno, pocasi, brez lovljenja sekund, stotink....
Tistim, ki zbezijo s kraja nesrece bi moral avtomaticno slediti vsaj 2 letni zapor brez moznosti pritozbe in dolgo obdobje del za skupno dobro. Potem bi verjetno pobegov bilo manj, pa tudi prezivelih v nesrecah bi bilo vec.

Malo v razmislek.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.948
6.022
113
Citat:
Tistim, ki zbezijo s kraja nesrece bi moral avtomaticno slediti vsaj 2 letni zapor brez moznosti pritozbe in dolgo obdobje del za skupno dobro. Potem bi verjetno pobegov bilo manj, pa tudi prezivelih v nesrecah bi bilo vec.
Žal taka logika ne prinaša rezultatov, v ZDA imajo (ne vse države) smrtno kazen, število umorov letno pa kljub temu nič ne upada.

Tudi če bi pri nas dali 10 let zapora za pobeg in 20 000 E za prehitro vožnjo ti garantiram da ne bi bilo stanje nič boljše.
Bi pač ljudje začeli s sabo vozili ak-47 in se nebi pustili ujeti, tako ali drugače.
Tega se zavedajo tudi naši oblastniki in kot pravi pregovor: žabo se počasi kuha, drugače še pravočasno skoči iz lonca.
Poglej si spremembe zvcpja in kako se vsakič višajo kazni.

ps
V rajnki Yugi so, ko so uvedli sistem par/nepar, ljudje znašli tako, da so kupili še en avto.