Pobeg s kraja nesreče

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kdo določa hitrost, ko nekdo beži pred policisti, tisti zadaj ali tisti spredaj?

Jaz bi rekel, da tisti spredaj. Naj on varno beži pred policisti pa bo. Na primer, če ni sposoben varno hitro voziti, naj izstopi iz vozila in beži peš.
Jest bi pa rekel, da je njuna vožnja soodvisna.
Če bo tisti zadaj odnehal z lovom in ustavil, bo tudi tisti prvi zmanjšal hitrost.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
hysterical-1.gif

Seveda, še ven bi stopil in mu pomahal. Za tole si si spet prislužil nagrado.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Če bo tisti zadaj odnehal z lovom in ustavil, bo tudi tisti prvi zmanjšal hitrost.

hysterical-1.gif

Torej gre vseeno za razumne ljudi. Ko vidijo, da jih nihče ne zasleduje, upočasnijo ali ustavijo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Torej gre vseeno za razumne ljudi. Ko vidijo, da jih nihče ne zasleduje, upočasnijo ali ustavijo.
Ja, torej je zajec tud razumen, da teče dokler tečeš za njim, in se ne pusti ujeti, ko se ustaviš pa tud zajc preneha tečt ko je na varni razdalji od tebe????

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
hysterical-1.gif

Svašta majka rodi.

Torej če se bo po tvojem policist odločil za zmanjšanje lovne hitrosti na 40, bo tudi bežeči zmanjšal na 40 in dalje bežal... Ðizs krajst.
crazy1.gif

Aja, zajci pa zmagajo...
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
hysterical-1.gif

Svašta majka rodi.

Torej če se bo po tvojem policist odločil za zmanjšanje lovne hitrosti na 40, bo tudi bežeči zmanjšal na 40 in dalje bežal... Ðizs krajst.
crazy1.gif

Aja, zajci pa zmagajo...
hysterical-1.gif
Ja če ti hitro tečeš za zajcem, potem tudi zajec hitro teče, če pa ti tečeš za njim počasi, pa tud zajec teče počasneje. A ni tako?
Če boš ti dolgo tekel za zajcem, bo tudi zajec dolgo tekel pred tabo, če boš z lovom prenehal, potem tudi zajec ne bo več tekel daleč. Saj zakaj bi tekel, če mu nevarnost nič več ne grozi?
Če pa zajca ne loviš, potem nikamor ne beži.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dej klimo na full, če je že, poišči strokovno pomoč, čist zares, zajček, ker tale vročina ti resno škodi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.427
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Še bolj verjetno so mu pa vzeli izpit ker je dosegel 18 pik, pa se sedaj vozi brez. Če je pa že dlje brez izpita, potem pa tudi avta ni mogel registrirat.

Če mu je bil vzet izpit se nima kaj za vozit, to ti še vedno ni jasno al kaj?

Če mu je bil vzet izpit, se večinoma kar vozijo naprej, to ti še vedno ni jasno al kaj? Pa tako kot ti nebi rad, da bi se vozili, tudi sam nočem. Sam jaz vem, da se vozijo in si ne zatiskam oči in trobim, da se nima kaj vozit. Zakaj misliš, da so pogoste kontrole. Sploh tiste na AC, ko se jo zapre. Tam ga najlažje uloviš, ker če se boš vozil normalno in ne boš izstopal, ti mogoče še celo rata. Ampak to itak nima veze, da se pripelje normalno in ne izstopa. Hop pobrat avto, nova kazen za vožnjo brez izpita. Pa oseba ponovi vajo. Hop, pa ga spet ulovijo, dokler se policaji ne naveličajo in ga pustijo po xy ustavljanjih. Vem še sam za enega, ki tudi pod razno ne vem kako ima še lahko izpit, še več, avto. Model nabit v povprečju vsaki drugi dan.
wink-1.gif
Še sam sem 1x imel opravka s takim, kateri je enaki patron (kasneje izvedel kdo je bil in pač ata lepo od gostilne do gostilen, vmes pa še ogroža po cesti) kot zgoraj opisani. Takrat sem si rekle, da policajev ne kličem več, ker so gnoji in inkasantje. Se pripelješ 10km/h preveč, nikjer nobenega, ogrožaš mravljo katero še vidim ne, da gre čez cesto. Dejmo kazen. Si ogrožen od nalitega debila in na mojo srečo so še policaji pred mano, a glej ga zlomka. Policaj gleda, kima in ne stori ničesar. Ma pfffuuuuj.

No od 15.6. Dalje je zadeva taka, da ce si brez izpita in da nekoga ogrozas (recmo prehitevanje v skarje) sledi kazenska ovadba in je zagrozen zapor do treh let ce se ne motim... In ce se te dobi naslednjic spet si lahko gladko v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti. Veliko zadev se bo sedaj kot kazniva dejanja preganjalo.

Sem mel v planu na sirokomobdelat novo kazensko zakonodajo s podrocja prometa pa ni blo nc cajta...bom enkrat zdej

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Menda ja ne, dolgo smo rabili, da je alko postal obremenilni dejavnik, ne olajševalna okoliščina, tole je končno naslednja faza.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No od 15.6. Dalje je zadeva taka, da ce si brez izpita in da nekoga ogrozas (recmo prehitevanje v skarje) sledi kazenska ovadba in je zagrozen zapor do treh let ce se ne motim...
In kakšna bo kazen, če ne samo da ogrožaš, ampak grožnjo s kršenjem predpisov tudi uresničiš in povzročiš nesrečo? trezen mislim?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.427
113
isto, trezen, ampak brez izpita, ce povzrocis prometno nesreco, bo kaznivo dejanje

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No od 15.6. Dalje je zadeva taka, da ce si brez izpita in da nekoga ogrozas (recmo prehitevanje v skarje) sledi kazenska ovadba in je zagrozen zapor do treh let ce se ne motim... In ce se te dobi naslednjic spet si lahko gladko v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti.

Fajn in jaz bom potem pričal prot tem debilom kateri me ogrožajo? Super in potem bojo mene iskal po naslovih. To lahko pač počnem 2x tedensko.
crazy1.gif
S tem, da mene bojo imel že poln kufr na postaji. Ah....že spet ta kliče. Kaj ko bi se tvoji prijatelji nehal skrivat po grmovju in bi nekaj naredili za varnost. A?

Pa sej ne rabiš velik, to trobim res že veliko časa. Sam, če se skrivaš 1km prej v grmovju in meriš hitrost, debila res ne boš našel.
Evo ga. Kaj bomo sedaj? Nič. Da bi ga dobil bi rabil pa obrnit in prebrat tablico. Tega pa ne delam več, po zadnjem incidentu za v butale. Me je gledal ko osel v nova vrata. Sam sem si pa misli, kaj mu sploh razlagam. Po 30s odpeljal in si rekel, da teh gnojev ne kličem več. PIKA. Itak bom sam jaz mel probleme. Se ne splača. Dokler se pohaja se pohaja, če pa že bo šlo kdaj narobe, srčno upam, da ne bo baterija prazna ali kartica polna. Bi pa najraje tale posnetek zabil nekam pametnjakoviču, ko sem na ravnini fasal kazen, ker je bila črta polna in sem se rešil mečkača, kateri zadržuje za sabo n število voznikov. Vse za varnost. BRUUUH.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.427
113
kaj ko bi se ti nehal ponavljat? A?

Jaz sem napisal kako se je spremenila zakonodaja. Ti si ponovil svoje ze 30x izrazeno mnenje. Kaj je bolj smiselno pa naj presodi vsak sam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Smiselnost poostrenih kazni smo že obdelali.
Kdor se ne spomni, pa lahko statistike pogleda, govorijo zase.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.427
113
Bo treba prvo ločit med zaostrovanjem sankcij za prekrske in kvalifikacijo kaznivih ravnanj kot kazniva dejanja. Ker slednje je veliko bolj smiselno. Namrec krsitelji, ko enkrat zacnejo kasirat maksimalne kazni (ko vsakic fase 1200+ eur) jih zadeva enostavno ne boli vec. in sedaj se bo to preganjalo kot kazniva dejanja in se bo folk za dolocene zadeve posiljalo v zapor. Morda pa to koga strezni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Bo treba prvo ločit med zaostrovanjem sankcij za prekrske in kvalifikacijo kaznivih ravnanj kot kazniva dejanja. Ker slednje je veliko bolj smiselno. Namrec krsitelji, ko enkrat zacnejo kasirat maksimalne kazni (ko vsakic fase 1200+ eur) jih zadeva enostavno ne boli vec. in sedaj se bo to preganjalo kot kazniva dejanja in se bo folk za dolocene zadeve posiljalo v zapor. Morda pa to koga strezni.
Ja, sigurno bodo šli v zapor? Kam pa? A bomo najeli zmogljivosti na Hrvaški?
grims-1.gif

@exHair: kje bi ga pa ti dobil?
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.427
113
Ne, namesto 6 jih bo v sobi 7, sej to je ze sedaj praksa. Pa predcasni odpusti itd...