Poanta posta

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem se malo prej vrnil iz Ljubljane. Bil v leklerku in tam degustacija AVE mesa in en kuhar je nekaj kuhal, grem potem pogledat v meka gužva full vsi jedo meso ( no jaz ne
smirk-1.gif
) pa se vprašam
Kdo si je izmislil post in zakaj?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Pepelnična sreda.
wink-1.gif
To je v krščanstvu začetek 40-dnevnega obdobja priprave na Veliko noč. Strogi post je zahtevan samo za dva dni v letu, na pepelnično sredo in na Veliki petek.

Zakaj se nekristjani danes postijo, pa ne bi vedel.
confused-1.gif
Verjetno zaradi tradicije.

2. sep 2007
1.535
832
113
Dolenjska
Jebal jim pas mater krščansko! Danes na šihtu šel v menzo in nobenega mesa, pa so bili trije meniji na voljo. Jaz bi pa vola požru!!!

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Naši doma so se tudi nekaj z ribami afnali.......jaz pa sn si tako mastno rebrco privleko, da mi je še po bradi vse dol teklo......
smile-1.gif

Pa še pes je bil potem bol srečn
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Good for you ...
zmaga.gif
Naj pač vsak je tisto, kar mu paše.

točno tako
zmaga.gif
sem opazil da se veliko ljudi pač ne posti. Nisem pa točno vedel zakaj se potem ne je mesa danes!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Dej njahi.. tatarski biftek za malco je prav sedu, zrezk popoldne pa se bolj
smirk-1.gif

Smejem se krscanstvu in cerkvi v brk. Punish me, if you can
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Postni čas ni isto kot strogi post. Že prej sem napisal, da strogi post velja le dva dni na leto. Simbolizira pa Jezusovo bivanje v puščavi, preden se je podal na svoje poslanstvo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ja, tako je ..a ga ni hudič takrat preizkušal? ja no..kr poznamo to tematiko in prav je, da bi ji mlaši tudi..men je malo manjkal, pa bi vstopil v semenišče
smile-1.gif

no , dons mi ni žal..sem jedel ribo, pa svino, pa nekaj ženska miga z nogami tamle na kavču
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Danes pridem v lokalno gostilno kjer večkrat malicam ker mi je pri roki, poceni in dobro, pa na meniju skenslan stejk in ga je nadomestil
nek zelenjavni "zrezek". WTF, pokličem kelnarco jo vprašam kaj se je zgodilo z stejkom dneva, pa mi reče da je pač kenslan, ker je post.
Boli mene moj mali smoki v gatah, jaz hočem svoj 25mmx200mm stejk v omakici, ker to jem vsako sredo že ene 7 let. Ni problema,
nebom ksenofob pa bom pač dodal tista 2€ da mi ga custom naredijo. No-go. "Nimamo stejkov, nebi nič prodali, danes si prvi ki ga želiš"
WTF?! Itak bom Drejca vprašal če se mu meša da kensla stejk ki ga hodimo jest vsi lokalci. Banda!
smile-1.gif
Sem pol jedel piščanca na žaru.

Še Spajku sem danes nalaš obrnil pol hrenovke na grilu doma, da ja "kontriram" vsemu! Banda!

Jaz če ne jem mesa mi nekaj fali celi dan. Že zjutraj morem zradirat par šnit polike z sirčkom sicer je glava boli že ob 10ih,...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Dej njahi.. tatarski biftek za malco je prav sedu, zrezk popoldne pa se bolj
smirk-1.gif

Smejem se krscanstvu in cerkvi v brk. Punish me, if you can
evil.gif

Upam, da te ne bo stal ta post česa lepega v življenju.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pepelnična sreda.
wink-1.gif
To je v krščanstvu začetek 40-dnevnega obdobja priprave na Veliko noč. Strogi post je zahtevan samo za dva dni v letu, na pepelnično sredo in na Veliki petek.

Zakaj se nekristjani danes postijo, pa ne bi vedel.
confused-1.gif
Verjetno zaradi tradicije.

Kolikor vem traja post (da se odpoveš nečesa, kar ti nekaj pomeni) 40 dni. Ne velja pa to na splošno za meso.
Nekaj jih poznam, ki 40 dni ne pijejo alkohola.
Pač njihova odločitev
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

Nekaj jih poznam, ki 40 dni ne pijejo alkohola.

S kolegom to planirama naredit tako, da bo 41 dan ko prispemo za prvi maj na morje, pa se pol "vležema".

40 dni, kater to prekrši (štejejo tut rum kuglice, oz. vse kaj ima alkohol in se tega zavedaš), plača drugemu zaboj Bakardija,
20l kokakole in kilo limet. Pazili bi pa nasploh vsi prijatelji. (itak ga noben od naju ne pije sam)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Še enkrat, že tretjič: postni čas traja 40 dni. STROGI post, ko naj ne bi jedli mesa in se samo enkrat na dan najedli do sitega, pa je samo na dva dni v letu, na pepelnično sredo in na Veliki petek.

Post v smislu neuživanja mesa naj bi bil vsak petek, vendar se da za vse petke razen za Veliki petek odkupiti z dobrim delom.